У старій Аризоні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
У старій Аризоні
In Old Arizona
Жанр вестерн, мелодрама
Режисер Ірвінг Каммінгс
Продюсер Вінфілд Шихан
Сценаристи Том Беррі
Пол Джирард Сміт
У головних
ролях
Ворнер Бакстер
Едмунд Лоу
Оператор Артур Ідісон
Монтаж Луїс Р. Лоффлер
Кінокомпанія 20th Century Fox
Дистриб'ютор Fox Film Corporation[d] і Netflix
Тривалість 95 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1928
Кошторис $1,300,000
IMDb ID 0020018
CMNS: У старій Аризоні у Вікісховищі

«У старій Аризоні» (англ. In Old Arizona) — американський чорно-білий художній фільм, драматичний вестерн режисера Ірвінга Каммінгса, що вийшов в 1928 році. У головних ролях знімались Ворнер Бакстер, Едмунд Лоу і Дороті Берджесс.

Фільм номінувався на п'ять статуеток премії «Оскар» в категоріях «Найкращий фільм», «Найкраща режисерська робота» (Ірвінг Каммінгс), «Найкраща чоловіча роль» (Ворнер Бакстер; єдина виграна статуетка), «Найкраща операторська робота» (Артур Едісон) і «Найкращий адаптований сценарій» (Том Беррі).

Сюжет[ред. | ред. код]

Сержант Мікі Данн вже кілька місяців намагається засадити за ґрати відомого злочинця Сіско Кіда. Кід витрачає більшу частину вкрадених грошей на улюблену жінку Тонью, яка зраджує йому в його відсутність. Тонья знайомиться з Данном і дізнається, що за голову її коханця Кіда доручено велику винагороду. Вона вирішує скористатися цим і об'єднується з сержантом.

У ролях[ред. | ред. код]

Фільмування[ред. | ред. код]

Фільм знімався в національних парках Брайс-Каньйон і Зайон, а також впустелі Мохаве. Як режисер розглядався Рауль Волш, який хотів також знятися в ролі Сіско Кіда. Планам Волша не судилося збутися: в автокатастрофі актор втратив праве око і на відновлення пішли місяці[1][2].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]