Шарка Страхова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Šárka Strachová
Загальна інформація
Національність чешка
Громадянство  Чехія
Народження 11 лютого 1985(1985-02-11) (39 років)
Банецко
Зріст 174 см
Вага 66 кг
Вебсторінка www.sarkazahrobska.cz
Спорт
Країна Чехія
Вид спорту гірськолижний спорт
Дисципліна слалом, гірськолижна комбінація
Участь і здобутки
CMNS: Шарка Страхова у Вікісховищі
Нагороди
Олімпійські ігри
Бронза Ванкувер 2010 слалом
Чемпіонати світу
Золото Оре 2007 слалом
Срібло Валь д'Ізер 2009 слалом
Бронза Бівер-Крик 2015 слалом
Бронза Борміо 2005 слалом

Шарка Страхова (чеськ. Šárka Strachová, при народженні Загробська, чеськ. Šárka Záhrobská, МФА [ˈʃaːrka ˈzaːɦropskaː] , 11 лютого 1985) — чеська гірськолижниця, призерка Олімпійських ігор, чемпіонка світу.

Шарка Загробська спеціалізується в технічних видах гірськолижного спорту, і найбільше успіхів має в спеціальному слаломі. Менш успішно вона виступає в комбінації, куди входить слалом і швидкісний спуск.

У Кубку світу Загробська дебютувала в сезоні 2002/2003 на етапі в Сістрієрі, одразу ж фінішувавши п'ятою. Перший подіум спортсменка здобула в 2007, на загребському етапі.

Успіх на чемпіонатах світу прийшов до неї раніше — у 2005, в Борміо, Шарка була третьою у спецільному слаломі. В 2007, в Оре, вона зуміла вибороти золоту медаль і звання чемпіонки світу, в 2009, у Валь-д'Ізері Загробська фінішувала другою.

На Олімпійських іграх у Ванкувері Загробська виборола бронзові медалі в спеціальному слаломі. В суперкомбінації, що складається із швидкісного спуску й слалому, вона виграла слаломний етап, але 22 місце у швидкісному спуску не дозволило їй піднятися вище, ніж сьоме місце загалом.

Шарка Загробська тренується разом із братом під керівництвом батька. Між ними й чеською федерацією існує конфлікт, оскільки федерація вимагає від них віддавати перевагу внутрішнім змаганням, а батько Шарки вважає, що для її розвитку потрібна сильніша конкуренція міжнародних змагань.

Посилання[ред. | ред. код]

Досьє на сайті FIS