Шеггі (зачіска)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джуліанн Гаф з зачіскою шеггі

Шеггі  (від анг.shaggy - лахматий) - зачіска у вигляді волосся що в'ється приблизно до плечей. Прядки волосся завиті в довільних напрямках що додає зачісці  деякої хаотичності і стилістичної "неохайності". Класичний шеггі передбачає поєднання вдаваної хаотичності і неохайності з досить правильною напівкруглою геометрією всієї зачіски, що утворює умовний "німб" навколо голови.

Зачіска погодить від зачісок британських безхатьків, саме на основі їх зачісок в 1970х років стилісти створили зачіску шеггі, назвавши їх від англійського слова "shaggy" що означає "лахматий", тобто лахмату людину.Саме це додає зачісці неформального "бунтарського" підтексту, який дуже цінується сучасними стилістами.

Мілен Фармер з зачіскою шеггі

Оригінальний образ зачіски шеггі створюється він за рахунок об'ємної маківки і рваних прядок, хаотично складених на голові. Зачіска шеггі дуже додає волоссю об'єму тому її дуже рекомендують дівчатам і жінкам з тонким волоссям [1].

Зачіска шеггі це відмінний вибір тих, хто не має часу витрачати багато годин на укладання. За зачіскою не потрібно особливого догляду, проте для збереження форми бажано підстригатися з інтервалом до восьми тижнів[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]