Бабетта (зачіска)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жінка із зачіскою бабетта

Бабе́тта  - зачіска з довгого волосся, при якій волосся укладається у валик ззаду та частково на маківці.  При цьому формується додатковий об'єм укладеного волосся. Зачіска отримала популярність завдяки французькій актрисі Бріжіт Бардо після виходу на екрани фільму «Бабетта йде на війну» [1].

Опис[ред. | ред. код]

В зачісці бабетта ззаду формується валик волосся, або як його ще називають "тугий локон", валик можна декорувати шпильками з стразами або стрічками, особливо такий метод затребуваний при   святковому варіанті зачіски. Спереду може бути чуб. При недостатній довжині або густоті власного волосся бабетта може бути створена за допомогою накладних пасм.

Перевагою зачіски бабетта є те що вона підкреслює елегантність жінки. Вона дозволяє досягти ефекту пишного об'ємного волосся використовуючи технологію начісування.  Такий тип укладання особливо зручний тим, що однаково підходить як для дівчинки, так і для нареченої чи зрілої жінки [2].

Різні варіанти зачіски бабета підійдуть для будь-якої події – чи це ділова зустріч чи весільне свято.  Вона чудово вписується в атмосферу офісу, привертає увагу в ресторані, театрі та підкреслює елегантність та стиль [3].

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]