Штат Блакитна Гора

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Штат Блакитна Гора
Blue Mountain State
Тип телесеріал
Телеканал(и) Spike
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр комедія
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 20-22 хвилини
Тривалість 21 хв.
Ідея Ерік Фальконе і Кріс Романо «Романскі»
У головних ролях Дерін Брукс
Алан Річсон
Сем Джонс III
Пейдж Кенеді
Кріс Романо «Романскі»
Габріель Деніс
Френкі Шоу
Деніс Річардз
Ед Марінаро
Композитор Марк Мазерсбоd
Країна-виробник США США
Місце зйомок Монреаль
Мова оригіналу англійська мова
Перший показ 11 січня 201030 листопада 2011[1]
Кількість сезонів 3
Кількість серій 39
Посилання

«Штат Голуба Гора» (англ. Blue Mountain State) — американський комедійний серіал, трансльований каналом Spike (США) з початку 2010 року. MTV. На території України транслювався під назвою «Штат Голуба Гора» на каналі MTV. Розповідь ґрунтується на історії життя студентської команди з американського футболу.

20 лютого 2012 року було об'явлено, що продовження серіалу на 4 сезон не планується[2].

Опис[ред. | ред. код]

Серіал розповідає про трьох першокурсників, які поступили в коледж Мідвестерна вигаданого державного Університету «Blue Mountain State» завдяки футбольним стипендіям. Алекс — талановитий квотербек, згоден сидіти на лавці запасних, щоб не засмучувати друга Семі, якому довірили бути талісманом команди, а також через лінь і небажання тратити багато сил. Крейг — майбутній професійний спортсмен, життя якого розпланувала власна дівчина.

Герої серіалу[ред. | ред. код]

Короткий опис героїв[ред. | ред. код]

  • Алекс Морен (Дерін Брукс): студент, квотербек другого складу команди з футболу коледжу Блу Маунтін Стейт (Blue Mountain State). Родом із Вайомінга. Прекрасно грає в футбол, проте будучи повним пофігістом, закопує свій талант в землю, поставивши перед собою ціль «4 роки сидіти на лавці запасних, відриватися на вечірках і займатися сексом зі всіма дівчатами коледжу». У другому сезоні Алекс починає зустрічатись з Мері Джо, молодшою сестрою його кращого друга-Семі.
  • Семпсон «Семі» Качаторі (Кріс Романо): найкращий друг Алекса. Є талісманом футбольної команди, який з'являється на іграх в костюмі гірського козла. Як і Алекс, він виріс у Вайомінгу.Семі не володіє привабливою зовнішністю, і тому йому попадаються «нестандартні» студентки. Не раз виручав Алекса з поганих ситуацій, проте, як правило, ціною мимовільного залучення себе і оточуючих в ще більш дурні і небезпечні ситуації.
  • Кевін «Тед» Касл (Алан Річтсон): капітан футбольної команди, лайнбекер. З огляду на невисокий рівень інтелекту постійно потрапляє в безглузді ситуації. Прагне потрапити в профі. Живе в «Козлятнику» — приватному домі, в якому проходять головні футбольні вечірки кампуса. Любить знущатись над новачками в команді.
  • Рейдон Рендел (Пейдж Кенеді): квотербек першого складу команди (2-й сезон). Прийшов в команду з Детройта, точніше з в'язниці цього міста. Схильний до манії величі. Вважає себе найкрутішим, але не користується довірою і повагою команди. Достатньо багатий. Також намагався бути телевізійним ведучим.
  • Крейг Шайло (ССем Джонс III): ранінбек першого складу команди (1-й сезон). Дуже талановитий, проте знаходиться під владою своєї дівчини Деніс, яка відмовляла йому в сексі, яка забороняє йому пити, вживати наркотики і ходити на вечірки. У другій половині першого сезону Крейг розійшовся з Деніс, коли знаходить диск з її домашнім порно. Після цього починає вести розгульний спосіб життя, разом з іншими членами команди. На початку першої серії другого сезону переходить в коледж Джорджії (це стає зрозуміло після слів тренера Деніелса «Ми програли фінал, і мій єдиний талант пішов в Джорджію»)
  • Деніс Рой (Габріель Деніс): тиранічна дівчина Крейга (1-й сезон). Завжди говорить Крейгу про те, що вона нібито незаймана і вони занадто молоді для сексу, при цьому паралельно зраджуючи йому як з хлопцями, так і з дівчатами. Крейг Шайло йде від неї у другій половині 1-го сезону, проте Деніс досить швидко знаходить йому заміну.
  • Мері Джо Качаторі (Френкі Шоу): молодша сестра Семі (2-й сезон). Закохана в Алекса і хоче стати черлідершою, для чого і записалась в групу підтримки команди. Для цього проходить всі випробування під назвою «7-денне Пекло новачків», включаючи останню перевірку: ніч з талісманом команди, яким є Семмі — її брат, (проте перед початком випробування вона була зупинена двома головними черлідершами). Має залежність від алкоголю і наркотиків.
  • Тренер Мартін «Марті» Деніелс (Ед Марінаро): головний тренер команди. Віддає перевагу жорстокому стилю керівництва командою. Не любить Алекса, але визнає, що у нього є потенціал.
  • Ларі Самерс (Омарі Ньютон): друг Теда Касла, який часом здається його вірним слугою.
  • Дебра Саймон (Деніз Річардс): колишня дружина тренера Марті Деніелса і теперішня дружина декана коледжу. Часом любить згадати минуле і позраджувати чоловікові з тренером.
  • Херман Тадескі (Джеймс Кейд): кікер футбольної команди. Знаходиться в сильній залежності від усіх видів наркотиків. Під час 2-го сезону згадує, що свій перший галюциногенний гриб спробував на дні народження своєї матері, коли йому було 10 років. Гриб хлопчикові дав його дядько, погрожуючи смертю, якщо той відмовиться

Поява героїв в серіалі по сезонах[ред. | ред. код]

Ім'я Хто в серіалі Сезон
1 2 3
Ролі першого плану
Алекс Морен Квотербек Запасний гравець Стартер; капітан. (1-3)
Тед Касл Лайнбекер Капітан команди Стартер; капітан. (4-12)
Крейг Шайло Ранінгбек Основний гравець
Рейдон Рендел Квотербек Основний гравець
Семі Качаторі Талісман команди Біллі, Гірський козел
Мері Джо Качаторі Черлідер Черлідерша
Деніс Рой подружка Крейга Шайло Студентка
Ролі другого плану
Мартін «Марті» Деніелс Головний тренер Головний тренер
Ларі Самерс Лайнбекер Гравець стартового складу
Джон Джон Хендрікс Помічник тренера Помічник тренера
Дональд «Донні» Шреб Центральний лінійний нападу Основний гравець
Херман Тедескі Плейкікер Основний кікер
Дебра Саймон Колишня дружина Деніелса Підтримка команди
Маркус Гілдей Тренер нападаючих Тренер нападаючих

Сезони[ред. | ред. код]

Сезон Епізоди Телебачення
Предпоказ Прем'єра сезону Фінал сезону
1 13 Н/Д 11 січня 2010 30 березня 2010
2 13 16 жовтня 2010 20 жовтня 2010 19 січня 2011
3 13 17 вересня 2011 21 вересня 2011 30 листопада 2011


Примітки[ред. | ред. код]