Allegro PCB Router

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Specctra | Allegro PCB Router
Тип САПР
Розробник Cadence Design Systems
Перший випуск 1989
Стабільний випуск 17.2 (жовтень 2016; 7 років тому (2016-10))
Операційна система Microsoft Windows, UNIX
Ліцензія Proprietary
Вебсайт cadence.com

Allegro PCB Router (попередня назва Specctra) — програма автоматичного трасування (проєктування) друкованих плат від компанії Cadence Design Systems[1]. Програма комерційна.

Specctra успішно трасує плати великої складності завдяки застосуванню нового принципу представлення графічних даних — так званої ShapeBased-технології. На відміну від інших пакетів, в яких графічні об'єкти представлені в виді набору точок-координат, в цій програмі використовуються більш компактні способи їх матеріального опису. За рахунок цього підвищується ефективність трасування друкованих плат з високою щільністю розташування компонентів, забезпечується автоматичне трасування одного й того ж ланцюга трасами різної ширини та ін.

Specctra використовує адаптивні алгоритми, які застосовується на різних етапах (проходах) трасування:

  1. попереднє трасування;
  2. автотрасування;
  3. додаткова обробка результатів автотрасування.

На першому проході виконується з'єднання абсолютно всіх провідників без звернення уваги на можливі конфлікти, які полягають у перетинанні провідників на одному шарі і порушенні вимог до мінімальних відстаней між провідниками. На кожному наступному проході автотрасувальник намагається зменшити кількість конфліктів, розриваючи зв'язки та знову прокладаючи їх (метод ripup-and-retry) і проштовхує провідники, розсуваючи сусідні (метод push-and-shove).

Програма сумісна з більшістю сучасних систем проєктування друкованих плат завдяки використанню поширеного промислового формату DSN для опису проєктів та Do-файлів для задання стратегії трасування[2], результати трасування повертаються в редактор плат через файли RTE і SES. Протокол виконання команд заноситься в Did-файл, який після редагування може використовуватися як Do-файл.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Allegro PCB Designer // Constraint-driven PCB design. Архів оригіналу за 12 березня 2016. Процитовано 20 березня 2016.
  2. Spectra — PLMpedia. Архів оригіналу за 20 жовтня 2013. Процитовано 13 жовтня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]