Almost Naked

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Almost Naked
Будівля клубу «Мутабор»
Дата 21 грудня 2023 року - 22 грудня 2023 року
Місце Москва, Клуб "Мутабор"
Організатори Івлєєва Анастасія
Учасники Філіп Кіркоров,
Ксенія Собчак,
Діма Білан,
Джиган,
Саша Спілберг
Лолита
Никита Джигурда
Vacio
Андрей Григорьев Апполонов
Гоген Солнцев

Вечірка Насті Івлєєвої з дрес-кодом «almost naked» («майже гола») — вечірка Івлєєвої Анастасії що була проведена в ніч на 21 грудня 2023 року і викликала широкий суспільний резонанс після публікації фотографій в інтернеті. Ця подія призвела до скандалу, оскільки російські пропагандисти розкритикували її як недоречну, враховуючи загибель російських військових під час російсько-української війни.

Лефортовський Московський суд визнав вечірку «пропагандою нетрадиційних сексуальних стосунків». Це пов'язано з Російським законом про заборону «ЛГБТ» в Росії та «забороні пропаганди ЛГБТ в Росії». Учасники вечірки виступили з публічними вибаченнями. Анастасія Івлєєва, як організаторка вечірки, була оштрафована на 100 тисяч російських рублів.[1]

Подія[ред. | ред. код]

На вечірці були присутні понад 200 осіб (З запрошених 450 осіб). Подія являла собою різдвяний костюмований бал, що проходив у московському нічному клубі «Мутабор» 20-22 грудня 2023 р. Перший вечір, 20 грудня, був ексклюзивним для знаменитостей, квитки на нього коштували 11 000 доларів США, тоді як другий вечір (21 грудня) був відкритий для широкої публіки за 2 500 російських рублів. Вечірка продовжилася і 22 грудня. Запропонований дрес-код на вечірці був «майже голий», і багато відвідувачів були одягнені в мінімум одягу.

Наслідки[ред. | ред. код]

  • «Гола вечірка» спровокувала обурення у блогерів, прихильників російсько-української війни. Вони дорікнули зіркам, що захід відбувався у час війни (за їхніми словами: «спеціальної воєнної операції»). Також із вимогою перевірити клуб виступила Катерина Мізуліна.
  • 22 грудня 2023 року російська поліція провела обшуки та вилучила записи з камер спостереження в Московському клубі «Мутабор». 22 грудня репера Vacio (Микола Васильєв), заарештували на п'ятнадцять діб і оштрафували на 200 тисяч рублів.[2]
  • Зіткнувшись із масовою критикою, 24 грудня Анастасія Івлєєва публічно попросила вибачення за свої дії, за її словами, всі виручені кошти вона передасть на благодійність. З публічними вибаченнями виступили й інші учасники вечірки.
  • З Івлєєвою розірвали контракти телекомунікаційна компанія МТС і банк Тінькофф.
  • 29 грудня стало відомо про припинення діяльності клубу «Мутабор» на 90 днів.
  • Концерти деяких артистів та їхню участь у «блакитних вогниках» (рос. Голубой огонёк) скасовано

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. У РФ заборонили "рух ЛГБТ". Що загрожує квір-людям? – DW – 04.12.2023. dw.com (укр.). Процитовано 5 січня 2024.
  2. Із шабашу за ґрати: Настя Івлєєва з крокодилячими слізьми виправдалася за "голу вечірку". 24 Канал (укр.). 27 грудня 2023. Процитовано 5 січня 2024.