Chip 'n Dale Rescue Rangers 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Disney’s Chip ’n Dale Rescue Rangers 2» (яп. チップとデールの大作戦2, Типу то Де:ру но Даісакусен 2, Місія Чіпа та Дейла 2) — відеогра за мотивами мультсеріалу «Чіп і Дейл — бурундучки-рятівнички», розроблена і випущена компанією Capcom в 1993 році для платформи NES. продовження гри 1990 року Chip 'n Dale: Rescue Rangers.

Гра була перевидана в квітні 2017 року складі збірки The Disney Afternoon Collection, що вийшов на Windows, PlayStation 4 і Xbox One [1] .

Сюжет[ред. | ред. код]

Один з основних лиходіїв, що протистоять рятувальникам - кіт Товстопуз (Котяра) - втік з в'язниці і планує викрасти предмет, відомий як Урна фараона ( англ. Urn of the Pharaoh Urn of the Pharaoh) [2] . Щоб рятувальники не змогли засмутити його плани, Товстопузий робить серію відволікаючих дій, першим з яких стає бомба з годинниковим механізмом, залишена його підручними в кафе. Чіп, Дейл і вся команда, дізнавшись про це з новин, відправляються знешкоджувати бомбу. В кафе вони знаходять одного з підручних Товстопуза - Кролика, який встановив цю бомбу, і коли вони заганяють його в кут, він визнається в причетності Товстопуза до бомби. Товстопузий тим самим хотів відвернути Рятувальників, щоб вкрасти урну фараона з пришвартованого вантажного корабля [3] .

Рятувальники обстежують корабель, але нічого не знаходять. Але потім Ґедзик зауважує, як Товстопузий забігає в портовий склад. Чіп і Дейл біжать туди, але опиняються в пастці в холодильнику. Незважаючи на те, що вони встигають звідти вчасно вибратися до того, як замерзнуть, за цей час Товстопузий відкриває урну і випускає на свободу злих духів. Чіпу і Дейл вдається відібрати урну і запечатати її [4] . Тоді Товстопузий запрошує їх для фінальної сутички в парк розваг. Після подорожі по визначних пам'ятках, таким як "годинникова башта", "світ Дикого Заходу" і "світ майбутнього" (послідовність проходження цих трьох рівнів вибирає сам гравець), Чіп і Дейл відкривають двері в кімнату управління, де Товстопузий нападає на них за допомогою гігантського робота, зробленого за його подобою. Чіп і Дейл знищують робота і відправляються шукати Товстопуза, але тут кімната починає валитися і вони, не знайшовши його, змушені бігти. Возз'єднавшись, Рятувальники приходять до висновку, що Товстопузий явно міг врятуватися, заздалегідь продумавши план можливого відступу, і клянуться, що зупинять його, коли він з'явиться в наступний раз.

Оцінки і відгуки[ред. | ред. код]

Рецензії
Іншомовні видавництва
Видавництва Оцінка
EGM 7.2/10
GamePro 4.5/5
Game Player 84/100

Гра Rescue Rangers 2 отримала в цілому позитивні оцінки, а рецензент журналу Electronic Gaming Monthly прокоментував що гра «досить добре підходить для 8-бітної платформи і, якщо вже на те пішло, викликає бажання зіграти в 16-бітну версію!». Оглядач GamePro також закликав гравців «стерти пил зі своєю 8-бітної» приставки заради гри, похваливши «бадьору» музику і «милі» звукові ефекти гри, але виявив, що їй не вистачає адекватної складності, написавши: «Rescue 2 настільки ж складна як оригінальна гра - ідеальна для початківців або середніх гравців, але досить проста для всіх інших » . Рецензент Game Players також заявив, що ігровий процес був «простим», однак він не поступається попереднім спільним проектам Capcom і Disney завдяки своїй «топової» графіку і гнучкого управління.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Eddie Makuch (15 березня 2017). Six Classic Disney Games Coming To PS4, Xbox One, And PC In New Compilation Pack (англ.). GameSpot. Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 27 липня 2019.
  2. Нева-Визит, 2002, с. 77.
  3. Нева-Визит, 2002, с. 85, 87.
  4. Нева-Визит, 2002, с. 87—89.

Публікації[ред. | ред. код]