Creccoides osbornii

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Creccoides)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Creccoides
Час існування: ранній плейстоцен
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Журавлеподібні (Gruiformes)
Родина: Пастушкові (Rallidae)
Рід: Creccoides
Shufeldt, 1892
Вид: С. osbornii
Creccoides osbornii
Shufeldt, 1892

Creccoides osbornii — викопний вид журавлеподібних птахів пастушкових (Rallidae), що існував в ранньому плейстоцені в Північній Америці.

Назва[ред. | ред. код]

Родова назва Creccoides з грецької мови перекладається як «схожий на деркача». Видова назва С. osbornii вшановує палеонтолога Генрі Ферфілда Осборна.

Історія відкриття[ред. | ред. код]

Вид відомий тільки з проксимального кінця лівої цівки. Фрагмент кістки був знайдений геологом Вільямом Флетчером Кумінсом, співробітником Едварда Копа, в Каньйоні Бланко в окрузі Кросбі, Техас. описаний у 1892 році Робертом Вілсоном Шуфельдт-молодшим. Шуфельдт надав докладний опис кісткового фрагмента, але не надав малюнка. Він припустив, що птах був більшим за араму. Creccoides osbornii віднесли до родини пастушкових.

В огляді роду у 1977 році, Сторрс Лавджой Олсон висловив сумніви у правильності класифікації виду. Вказуючи на те, що Шуффельд багато разів помилявся у класифікації викопних птахів, Олсон стверджував, що цей кістковий фрагмент, ймовірно, не є цівкою. Олсон марно намагався знайти фрагмент кістки протягом кількох років, тому що він не був у жодному з великих музейних каталогів США.

Див. також[ред. | ред. код]

Оригінальна публікація[ред. | ред. код]

  • Robert Wilson Shufeldt junior: Creccoides osbornii nov gen. & sp. In: Edward Drinker Cope: Proceedings of the American Philosophical Society held at Philadelphia for promoting useful knowledge, American Philosophical Society, 1892: S. 125–127

Посилання[ред. | ред. код]