Cult of the Lamb

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cult of the Lamb
Розробник Австралія Massive Monster
Видавець США Devolver Digital
Дистриб'ютор Steam, Good Old Games, Nintendo eShop, Microsoft Store і PlayStation Store
Жанр(и) roguelike, пригодницький бойовик
Платформа  Microsoft Windows
 macOS
 Nintendo Switch
 PlayStation 4
 PlayStation 5
 Xbox One
 Xbox Series
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску 11 серпня 2022[1]
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська, французька, німецька, іспанська, японська, корейська, португальська, російська, китайська
Українська відсутня
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Офіційний сайт(англ.)

Cult of the Lamb (англ. Культ агнця) — відеогра 2022 року в жанрі roguelike, розроблена інді-студією Massive Monster і опублікована Devolver Digital. Проєкт було випущено 11 серпня 2022 року для Windows, macOS, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PlayStation 4 і PlayStation 5. Гра розповідає про одержимого ягняти, якого рятує від смерті богоподібний незнайомець на ім’я «Той, хто чекає», і він повинен повернути їхній борг, створивши вірних послідовників на його ім’я.

Cult of the Lamb отримала загалом позитивні відгуки від критиків після релізу, з похвалою, спрямованою на її ігровий процес та реіграбельність. Вона отримала три номінації на 19-ту церемонію вручення нагород Британської академії ігор, в тому числі за найкращу гру.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Ігровий процес Cult of the Lamb ділиться на дві складові: управління культистським поселенням і забіги для боротьби з єретиками.

Агнець може взаємодіяти зі своїми послідовниками, даючи їм завдання або виконуючи їхні бажання. Розширюючи та посилюючи свій культ, гравець витрачає ресурси на поліпшення поселення і своїх бойових характеристик. Згодом у грі відкриваються додаткові локації.

Кожен забіг починається з підняття зброї та прокляття. Зброя (кинджал, меч, молот, сокира) є основним способом атаки ворога, а прокляття — додатковою підмогою в боротьбі. Також протягом забігу гравець може знайти посилення у вигляді карт таро у NPC-провісника або як нагороду за вбивство ворогів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Martin, Sean (11 серпня 2022). Here's when Cult of the Lamb unlocks in your timezone. PC Gamer (англ.). Процитовано 30 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]