GeoGuessr

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
GeoGuessr
Жанр(и) казуальна відеогра
Платформа Google Maps і браузер
Дата випуску 9 травня 2013
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: GeoGuessr у Вікісховищі

GeoGuessr — вебгра, розроблена Антоном Валеном, шведським ІТ-консультантом, випущена 9 травня 2013 року[1]. Використовуючи напіввипадкові місцини Google Street View для платних підписників та Mapillary для безкоштовного використання, гра вимагає від гравців вгадати своє місцезнаходження в світі, використовуючи лише видимі підказки[2]. Вебсайт отримав сотні тисяч унікальних відвідувачів лише в перший тиждень існування гри.

Розробка[ред. | ред. код]

Ідея GeoGuessr виникла від любові Валена до відвідування віддалених місць на Google Street View і від того, як це дало відвідувачеві відчуття справжньої подорожі[3][4]. Він вирішив додати до нього ігровий складник. Розробка гри зайняла декілька тижнів, розподілених протягом декількох місяців[3]. Він використовував бібліотеку JavaScript Backbone.js та версію 3 API Google Maps для ігор, що використовують Google Street View. Для безкоштовної карти використовується Mapillary. Валлен розмістив завершену гру в Google Chrome Experiments 10 травня 2013 року[5][6].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

GeoGuessr розміщує гравця в серії із п'яти алгоритмічно визначених напіввипадкових місць по всьому світу. Місцезнаходження обмежені дорогами та іншими шляхами, які були сфотографовані камерами Google Street View для платних підписників, що виключає більшість країн Азії та Африки, більшу частину басейну Амазонки в Південній Америці, більшу частину Центральної та Західної Австралії та більшість крайньої півночі в Канаді та Росії.[7]

Вікно Перегляду вулиць GeoGuessr не надає жодних даних, окрім зображень перегляду вулиць та компаса; такі речі, як дорожні знаки, рослинність, бізнес, клімат та орієнтири були запропоновані як деякі підказки, які можуть допомогти гравцеві визначити своє місцезнаходження. Гравець також може рухатись по дорогах за допомогою звичайних засобів управління напрямком, передбачених Street View. Після того, як гравець готовий відгадати місце, він розміщує маркер місцеположення на масштабованій карті. Після того, як розміщений маркер подається як здогадка, GeoGuessr виявляє справжнє географічне місце розташування та призначає гравцеві оцінку залежно від того, наскільки віддалена здогадка гравця була від справжнього місця. Оцінки варіюються від 0 до здогадки на антиподі до 5000 очок, якщо відгадка знаходиться приблизно в 150 метрах від правильного місця розташування[8]. Однак сумарні бали різняться залежно від карти. Потім гравцеві надається нове місце, і процес повторюється до тих пір, поки гравець не вгадає п'ять локацій для максимум 25000 можливих очок.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Keating, Joshua. GeoGuessr: Where in the (Googleable) world are you?. Foreign Policy (амер.). Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  2. Isaacson, Betsy (10 травня 2013). Get Dropped Virtually Anywhere In The World And Try To Guess Where You Are. HuffPost (англ.). Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  3. а б Geoguessr: ¿Dónde diablos estoy?. Vanguardia MX (ісп.). Архів оригіналу за 19 серпня 2018. Процитовано 3 травня 2021.
  4. Where in the world am I? The addictive mapping game that is GeoGuessr. The Independent (англ.). 2 червня 2013. Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  5. Pitcher, Jenna (13 травня 2013). Get lost with Google Maps-based game GeoGuessr. Polygon (англ.). Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  6. Oremus, Will (15 травня 2013). A National Geographic Cartographer Explains How to Win That Google Maps Guessing Game. Slate Magazine (англ.). Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  7. Роздивляйтеся фото в Перегляді вулиць і завантажуйте власні зображення на Карти Google. Google Maps Street View (укр.). Архів оригіналу за 9 травня 2021. Процитовано 3 травня 2021.
  8. I just discovered GeoGuessr, a free mystery game that will show you the world. finance.yahoo.com (амер.). Архів оригіналу за 10 вересня 2021. Процитовано 3 травня 2021.