Kingdom

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kingdom
キングダム
Kingudamu
Жанрпригоди, фентезі[1] історія[2]
Аудиторіясейнен[3][4][…]
Манґа
АвторНара Ясухіра
ВидавецьShueisha
АудиторіяСейнен
ЖурналWeekly Young Jump
Період випускусічень 2006 — дотепер
Кількість томів71
Телевізійний аніме-серіал
РежисерКамія Джюн (сезон 1)
Іванаґа Акіра (сезон 2)
СценаристАракава Нарухіса
КомпозиторСекі Мінако
СтудіяStudio Pierrot
ЛіцензіатFunimation (Північна Америка)
МережаNHK BS Premium
Період показу4 червня 2012 — дотепер
Кількість серій142

Kingdom (яп. キングダム, Kingudamu, укр. Королівство) — манґа, автором та ілюстратором якої є Ясухісе Хіра. Публікувалася видавництвом Shueisha в журналі Weekly Young Jump з 2006 року. За мотивами манґи студією Pierrot був випущений аніме-серіал, який транслювався по телеканалу NHK з 4 червня 2012 року по 25 лютого 2013 року. Всього випущено 38 серій аніме. Другий сезон транслювався в ефірі з 2013 по 2014 рік.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет заснований на реальних історичних подіях стародавнього Китаю, в третьому столітті до нашої ери, в епоху воюючих королівств, коли Китай був розділений на невеликі держави, які вели нескінченну і багатовікову боротьбу між собою. На кордонах держави Цінь ростуть сироти Шен і Пяо, чиїх батьків забрала чергова війна. Вони кожного дня тренувалися, щоб одного разу здійснити свою заповітну мрію — стати генералами піднебесної. Пяо неймовірно схожий на імператора Цінь і його вирішують відвезти до палацу, як двійника, однак через місяць відбувається переворот і Пяо, смертельно поранили думаючи, що це імператор, але він встигає дістатися до Шена і перед смертю просить його дістатися до бандитського містечка, Шен виконує його волю і зустрічає там наймолодшого Імератора, що втратив трон. Спочатку Шен ненавидить хлопця через Пяо і вирішує вбити, але пізніше побачивши прекрасну можливість здійснення мрії стати генералом, погоджується супроводжувати його і допомогти влаштувати переворот.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kingdom. Funimation. Архів оригіналу за 28.06.2018. Процитовано 9 лютого 2019.
  2. Historical Manga Kingdom Gets Live-Action Film Project. Anime News Network. 7.04.2018. Архів оригіналу за 7 квітня 2018. Процитовано 9 лютого 2019.
  3. MyAnimeList — 2006.
  4. MangaDex — 2018.
  5. MangaUpdates — 2004.

Посилання[ред. | ред. код]