Livinʼ on a Prayer

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Livin' on a Prayer)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Livin’ on a Prayer
Сингл Bon Jovi
з альбому Slippery When Wet
Випущений 31 октября 1986
Формат CD-сингл, 7", 12"
Сторона Б «Wild in the Streets»
Записаний 1986
Жанр хард-рок, глем-метал
Мова англійська
Автор пісні Джон Бон Джові, Річі Самбора, Дезмонд Чайлд
Композитор Джон Бон Джові
Лейбл Mercury
Продюсер Брюс Фейрберн[en]
Хронологія синглів Bon Jovi
Попередній
←
You Give Love a Bad Name
Wanted Dead or Alive
Наступний
→
Музичне відео
«Livin’ on a Prayer» на YouTube

«Livin’ on a Prayer» (укр. Живемо молитвами) — пісня американської рок-гурту Bon Jovi з альбому 1986 року Slippery When Wet. Наприкінці жовтня вийшла як другий сингл з цього альбому і стала другою піснею гурту, котра очолила американську гарячу сотню.

Історія[ред. | ред. код]

До моменту роботи над цією піснею група Bon Jovi уже видала два альбоми й 1984 року навіть досягла 39-го місця у США з піснею «Runaway», але за межами свого рідного Нью-Джерсі (де вони були великими зірками) була маловідома.

До написання пісень для нового альбому Дерек Шулман з Polygram Records (лейблу, з котрим вони підписали контракт), залучив Дезмонда Чайлда — оскільки Шулман вважав, що ключем до успіху колективу будуть потужні приспіви, а Дезмонд Чайлд був майстром приспівів.

У найперший день, як Чайлд, Джон Бон Джові і Річі Самбора сіли разом писати пісні, ними був написаний майбутній хіт номер 1 у США «You Give Love a Bad Name». «Livin’ on a Prayer» вийшов через декілька тижнів. Дезмонд Чайлд в інтерв'ю згадував: «Це було магічною співпрацею, іскра між нами пробігла одразу ж».

Текст пісні і композиція[ред. | ред. код]

Сайт Songfacts так описує цю пісню: «Пісня розказує історію про Томмі і Джини, молодих хлопця і дівчину, котрі намагаються налагодити своє спільне життя, попри постійні втрати та іспити. Пісня сподобалась американській молоді, особливо тим, хто з Нью-Джерсі. Фанати групи з робітничого класу, для котрих колектив і грав, асоціювали себе з персонажами пісні. Томмі працює у порту, а Джина у закусочній.»[1]

Реліз і прийняття публіки[ред. | ред. код]

«Livin’ on a Prayer» був другим синглом з альбому Slippery When Wet. З першим синглом з цього альбому група — «You Give Love a Bad Name» — вперше у своїй історії посіла 1-ше місце у США (у чарті Billboard Hot 100). «Livin’ on a Prayer» повторив цей успіх, став другим хітом номер 1 в США у історії групи Bon Jovi.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Livin' on a Prayer by Bon Jovi Songfacts. Songfacts. Архів оригіналу за 14 червня 2018. Процитовано 4 березня 2017.