Neon Genesis Evangelion: Ayanami Raising Project

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Neon Genesis Evangelion: Ayanami Raising Project
Розробник GAINAX
BROCCOLI
Видавець GAINAX
Жанр(и) Симулятор життя
Платформа Microsoft Windows, Dreamcast, Playstation 2, Nintendo DS[1]
Дата випуску 2001, 2002, 2003, 2008
Режим гри однокористувацька гра
Офіційний сайт

Neon Genesis Evangelion: Ayanami Raising Project (яп. 新世紀エヴァンゲリオン 綾波育成計画) — відеогра жанру симулятора життя, розроблена компаніями GAINAX та BROCCOLI за мотивами аніме та манґи Neon Genesis Evangelion[2].

Інтерфейс гри схожий з інтерфейсом серії ігор Princess Maker, яка теж створена GAINAX. Гра була випущена на платформі Windows в 2001 році. Наступного року з'явилась версія для платформи Dreamcast.

Роком пізніше була випущена версія гри для PlayStation 2 під назвою Ayanami Raising Project with Asuka Supplementing Project (яп. 新世紀エヴァンゲリオン 綾波育成計画withアスカ補完計画). У ній, крім можливості керувати розвитком Аянамі Рей, був доданий це один персонаж — Аска Ленґлі Сорю.

У 2008 році вийшла версія гри для платформи Nintendo DS[1].

Опис[ред. | ред. код]

Згідно з сюжетом, гравець бере на себе роль лейтенанта Nerv. Оскільки Ґендо Ікарі тимчасово не може піклуватися про Аянамі Рей, гравець повинен взяти на себе роль її опікуна. В цій ролі він повинен складати та погоджувати з Рей розклад, який регулює час який вона витрачає на освіту, роботу та дозвілля. Гра продовжується приблизно рік та містить в собі сцени з оригінального серіалу та фільму «The End of Evangelion».

Гравець може керувати Рей або Асукою, щоб отримати кілька сценаріїв розвитку подій у фіналі. Рей може стати скрипалькою, садо-мазо королевою, поліцейською або покоївкою. Асука може стати науковцем, художницею манґи, співачкою, астронавтом, черницею тощо. Обидві дівчини можуть мати кінцівки, де вони формують стосунки з персонажем-гравцем або Шінджі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Japanese Import: Neon Genesis Evangelion Ayanami Ikusei Keikaku DS with Asuka Hokan Keikaku (англійською) . www.gamertell.com. Архів оригіналу за 21 червня 2013. Процитовано 15 лютого 2009.
  2. Neon Genesis Evangelion: Ayanami Raising Project (Japanese) . Архів оригіналу за 29 серпня 2014. Процитовано 15 лютого 2009.

Посилання[ред. | ред. код]