Oldsmobile Toronado

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Oldsmobile Toronado
Oldsmobile Toronado 1966
Виробник Oldsmobile
Батьківська компанія General Motors
Роки виробництва 19651992
Наступник(и) Oldsmobile Aurora

Oldsmobile Toronado - американський автомобіль підвищеної комфортності марки Oldsmobile, що випускався з 1965 по 1992 рік.

Розробка[ред. | ред. код]

Починаючи з 1954 року інженери General Motors працювали над так званим силовим модулем, що включає в себе великий 7-літровий мотор, автоматичну трансмісію і диференціал, результатом чого має стати повний привід від дуже потужного двигуна.

Спочатку конструктори General Motors спробували встановити цей Комбіблок в одну з компактних моделей Oldsmobile, але втрутилися маркетологи, які вважали, що не мало сенсу витрачати стільки грошей для того, щоб використовувати передову розробку для бюджетного автомобіля. Так що довелося створювати окреме шасі; до того ж з 1963 року всі підрозділи корпорації зобов'язали впровадити по новому спорткару, з потужним мотором, двухдверним кузовом купе, оригінальним дизайном і нетривіальним салоном.

Інженери Oldsmobile зібрали унікальне в своєму роді шасі з переднім приводом (до цього в США випускалися всього два передньопривідних автомобіля, які не мали успіху: Cord і Ruxton).

Нова розробка була відправлена ​​дизайнерам для створення кузова - а ті просто підігнали під шасі ескіз автомобіля, що став переможцем закритого, неофіційного конкурсу, проведеного серед самих дизайнерів компанії.

Друге покоління (1970—1978)[ред. | ред. код]

1973 Oldsmobile Toronado Custom

З істотно переробленим стилем, від першого покоління Toronado залишилося мало. Toronado перетворився з автомобіля класу "GT" на більш традиційний розкішний автомобіль. Тепер він був більше схожий на Cadillac Eldorado, ніж на Buick Riviera (який переййшов в нове покоління у 1974 році, але через провальні продажі потім знову зміним покоління в 1977 році), причому стиль мав кілька ознак від Eldorado 1967–70 років. Продажі різко виросли. Передні дискові гальма стали базовою опцією, що значно покращило гальмування, яке журналісти критикували у першому поколінні.

Третє покоління (1979—1985)[ред. | ред. код]

Toronado третього покоління суттєво зменшився у розмірі відповідно до тренду у всіх американських виробників.

Посилання[ред. | ред. код]