Python Software Foundation License

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Python Software Foundation License
Відповідність DFSG Так
Вільне програмне забезпечення Так
Схвалено OSI Так
Сумісність з GPL Так
Копілефт Ні
Дозволяє лінкуватися під іншою ліцензією Так[джерело не вказане 3860 днів]

Python Software Foundation License (PSFL) — BSD-подібна пермісивна ліцензія на вільне ПЗ, сумісна з GNU General Public License (GPL). Її первинне призначення – поширення програмного проекту Python. На відміну від GPL, ліцензія Python не є копілефтною і дозволяє вносити зміни до вихідного коду, а також створювати похідні роботи, не відкриваючи код. PSFL зазначена як затверджена як FSF, і OSI.

Більш ранні версії Python перебували під так званою Python License, несумісною з GPL. Як причина цієї несумісності Фондом вільного програмного забезпечення було зазначено, що «ця ліцензія Python регулюється законами штату Вірджинія, США», а GPL не дозволяє цього[1].

У тому ж році, коли автор мови Python Гвідо ван Россум змінив ліцензію, щоб усунути цю несумісність, за що він був удостоєний премії Free Software Award[2]. Однак версії Python від 1.6b1 до 2.0 і 2.1, як і раніше, поширюються під старою ліцензією, несумісною з GNU GPL[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Stallman, Richard. Various Licenses and Comments about Them. Free Software Foundation. Архів оригіналу за 22 серпня 2011. Процитовано 7 липня 2007.
  2. 2001 Free Software Awards. GNU Project - Free Software Foundation. Архів оригіналу за 16 серпня 2012. Процитовано 7 липня 2007.
  3. Old Python on Gnu.org.

Посилання[ред. | ред. код]