Syringodium filiforme

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Syringodium filiforme
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Покритонасінні (Angiosperms)
Клада: Однодольні (Monocotyledon)
Порядок: Частухоцвіті (Alismatales)
Родина: Cymodoceaceae
Рід: Syringodium
Вид:
S. filiforme
Біноміальна назва
Syringodium filiforme
Kütz.

Syringodium filiforme є видом морської трави. Він утворює луки в неглибоких піщаних або мулистих місцях у Карибському морі та Мексиканській затоці, а також зустрічається на Багамах і Бермудських островах[1][2]. Зустрічається на глибині близько 20 м і навіть глибше, де вода дуже прозора[1]. На Syringodium filiforme інтенсивно пасеться рибами-папугами, а також є важливим джерелом їжі для ламантинів. Інші види, які пасуться на цьому виді морської трави, — це риба-хірург, морські їжаки та, можливо, пірага[1].

Загрози[ред. | ред. код]

Загрозою для Syringodium filiforme є евтрофікація та осадження. Цей вид погано росте в воді низької якості і потребує хорошого освітлення. У Флориді цей вид локально страждає від забруднення стічними водами внаслідок розширеної житлової забудови та готелів, а також використання пристаней і човнів. На півострові Юкатан цей вид може постраждати від тралення, евтрофікації та розвитку портів[1].

Охорона[ред. | ред. код]

Цей вид зустрічається в ряді морських охоронних територій по всьому ареалу. Наприклад, у Карибському басейні Syringoium filiforme включено до 24 повністю керованих морських охоронних територій. Наразі на Бермудських островах розробляється план управління морською травою[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Short, F.T.; Carruthers, T.J.R.; van Tussenbroek, B.; Zieman, J. (2010). Syringodium filiforme. Т. 2010. Процитовано 30.06.2021.
  2. Dineen, J. (25 липня 2001). Syringodium filiforme (Manatee Grass). Smithsonian Marine Station at Fort Pierce. Процитовано 21 грудня 2012.