Walt Disney Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Walt Disney Records
Тип Дочірнє підприємство
Галузь музична індустрія і індустрія запису звукуd
Спеціалізація звукозапис
Засновано 1956
Засновник(и) Волт Дісней
Штаб-квартира Бербанк (Каліфорнія), США
Адреса 500 S. Buena Vista Street, Burbank. CA
Власник(и) The Walt Disney Company
Холдингова компанія Disney Music Groupd
Офіційний сайт
CMNS: Walt Disney Records у Вікісховищі

Walt Disney Records — звукозаписний лейбл компанії Disney. Walt Disney Records є сім'єю музичних лейблів, що належать компанії Walt Disney. Знаходиться у Бербанці.

Історія[ред. | ред. код]

Walt Disney Records були сформовані в 1956 році як Disneyland Records. До цього часу діснеївські записи ліцензувалися цілим рядом інших лейблів, таких як RCA, Decca, Capitol, і ABC-Paramount. Брат Уолта Діснея Рой О. Дісней запропонував, щоб Walt Disney Productions (нині Walt Disney Company) організували свій власний лейбл. Рой доручив старому співробітнику компанії Джиммі Джонсону очолити цей новий підрозділ — Disneyland Records.

Лейбл прийняв нинішню назву в 1989 році.

Джиммі Джонсон запросив Тутті Камароту (відомого музиканта і засновника легендарних Sunset Sound Recorders в Голлівуді), щоб очолити творчий початок цього нового підприємства. Досвід і майстерність Тутті перетворили первинні розробки лейбла в повноформатні музичні альбоми, у тому числі джазові інтерпретації диснеївських стандартів («Білосніжка і сім гномів», «Бембі», і «Попелюшка») та альбоми з оригінальною музичною концепцією, і розширив формат саундтреків шляхом включення обраних частин з партитури, а також відомих пісень. Робота Тутті в рамках музичної індустрії привела до успіху таких виконавців, як Мері Мартін, Луї Армстронг, Луї Прима, Джеррі Колона і Філ Харріс.

У пошуках відповідного матеріалу для Аннет, Тутті і його команда виявили пісні дуету Річарда М. Шермана і Роберта Б. Шермана, почувши одну з їхніх пісень на радіо. Дует був прийнятий в студію Діснея в місті Бюрбанк, де вони в кінцевому підсумку стали першими авторами пісень для компанії Disney. Вони не тільки написали багато пісень для Аннет, але були також відповідальні за більшість знакових пісень Діснея 1960-х років і пізніше — «It's a Small World» і «Tiki Tiki Tiki Room» для тематичних парків, а також пісень з «Мері Поппінс», «Книги джунглів», «Безліч пригод Вінні-Пуха».

У 1989 році Діснейленд лейбл був перейменований на сучасну назву Walt Disney Records.

Сьогодні вибір продуктів Walt Disney Records варіюється від традиційних альбомів і саундтреків до аудіокниг і караоке-альбомів. Walt Disney Records випускає музику для фільмів Walt Disney Pictures, для оригінальних фільмів Disney Channel, а також для вистав Disney.

Артисти лейблу[ред. | ред. код]

Нинішні[ред. | ред. код]

Колишні[ред. | ред. код]

Сублейбли[ред. | ред. код]