Канно Йоко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Канно Йоко
яп. 菅野よう子
Зображення
Зображення
Канно Йоко (Otakon 1999)
Основна інформація
Повне ім'я яп. 菅野 洋子
Дата народження 19 березня 1964(1964-03-19) (60 років)
Місце народження Префектура Міяґі, Японія
Роки активності 1986 — тепер. час
Громадянство Японія
Професія композиторка, музикантка
Освіта Університет Васеда, Паризька вища національна консерваторія музики й танцю і Sendai Mukaiyama High Schoold
Інструменти акордеон, фортепіано, electronic keyboard і вокал[d]
Жанр джаз, класична музика, електроніка, New Age, блюз, Фольк-рок, арт рок, репкор
Псевдоніми Габріела Робін
Колективи Tetsu 100%,
The Seatbelts,
Samply Red
Лейбли JVCKenwood Victor Entertainmentd
yokokanno.ch
CMNS: Файли у Вікісховищі

Канно Йоко (菅野 よう子, 19 березня 1964) — японська композиторка і клавішниця, відома перш за все як авторка музики до аніме Meow on the Bridge (музичний офіс); Captain Duckling Records (музичний лейбл).

Основа мистецтва Канно — поєднання традицій класичної симфонічної і сучасної елекронної музики. Її твори записувалися за участю таких відомих симфонічних оркестрів, як оркестри Ізраїльської, Чеської і Варшавської філармоній. Сама вона — блискуча клавішниця (фортепіано, синтезатор, акордеон), часто пише вірші до своїх пісень і сама їх виконує (під псевдонімом Габріела Робін).

Також авторка музичного супроводу комп'ютерних ігор корейської компанії «Gravity», для сиквела шалено популярної гри Ragnarok online вона створила близько 90 композицій. Її найвідоміші роботи — «Tank!» і «Rush» (з аніме «Cowboy Bebop»), «Voices» («Macross Plus)», «Dance of Curse» («Escaflowne»), а також «Gravity» («Wolf's Rain»). Очолювала гурт «The Seatbelts», створений з метою виконання саундтрека аніме «Cowboy Bebop». Написала музику до телевізійного аніме-серіалу «Ghost in the Shell: Stand Alone Complex» і повнометражного сиквелу «Ghost in the Shell: S.А.С. Solid State Society», зокрема дві відкриваючі пісні в ТБ серіалі («Inner Universe» і «Rise») і вступна пісня «Player» (спільно з японськой групою «Heartsdales»), фінальна пісня «Date of rebirth» в сиквелі «Ghost in the Shell: S.А.С. Solid State Society», виконані російською мовою.

Крім музики до аніме та ігор, Канно створює музику для кінофільмів і для телевізійної реклами на студії «Grand Funk Inc.»

З композитором і віолончелістом Хадзіме Мідзогуті спільно працювала над саундтреком до аніме «Please Save My Earth» і «Escaflowne».

Роботи в аніме[ред. | ред. код]

Роботи в кіно[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]