Вікіпедія:Кандидати у вибрані статті/Інструкції вгорі/Пропозиція

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вибрані зображення · Вибрані портали · Вибрані списки · Вибрані статті · Добрі статті

На цій сторінці відбувається вибір статей на статус вибраної. Вибрані статті — це приклад нашої найкращої роботи, що відповідає формальним критеріям. В обговоренні вітається участь всіх користувачів.

Перед номінацією можна скористатись сторінкою оцінки спільноти, щоб отримати попередні відгуки. Номінатори повинні бути знайомі з предметом статті та джерелами, щоб мати змогу реагувати на зауваження в процесі обговорення. Номінатори, що не робили значного внеску до статті мають спробувати проконсультуватись з постійними дописувачами статті перед номінацією. Від номінаторів очікують адекватної реакції на конструктивну критику та спроб усунути недоліки без зволікань. Номінована стаття не може бути одночасно на сторінці оцінки чи кандидатом в добрі статті. Зверніть увагу, що вибраною статтею може стати лише та, яка має статус доброї.

Адміністратор проєкту вибраних[1] або вповноважені ним користувачі визначають тривалість голосування (щонайменше два тижні) та підбивають підсумки. Для кожної номінації на вибрану має бути досягнутий консенсус щодо відповідності критеріям. Консенсус шукають оцінювачі та номінатори, адміністратор проєкту чи вповноважені вирішують чи консенсус був знайдений. Номінацію можуть зняти з обговорення адміністратор проєкту чи вповноважені якщо:

  • суттєві зауваження не були виправлені;
  • для номінації не було досягнуто консенсусу;
  • оцінювачі на дали достатньої інформації про відповідність критеріям вибраної;
  • передчасна номінація, про це має сказати хоча б один з оцінювачів.

Один номінатор не може одночасно номінувати більше однієї статті.

Обговорення: Враховувати слід тільки ті зауваження, які відповідають чинним правилам і рекомендаціям. Стаття не обов’язково має бути значно доповнена після номінації на добру, вона могла відповідати критеріям вибраної ще під час номінації на добру.

  • Щоб підтримати номінацію додайте свій голос в розділ {{за}} та аргументуйте. Голоси без аргументації не враховуються. Перед голосуванням слід повністю перечитати статтю та проглянути хоча б частину джерел. Якщо ви не орієнтуєтесь у всіх правилах та рекомендаціях, вкажіть відповідність до яких ви перевірили.
  • Щоб висловитись проти додайте свій голос в розділ {{проти}} з вашими аргументами. Кожне зауваження повинно містити конкретні приклади невідповідності правилам чи рекомендаціям. Якщо у відповідь на зауваження нічого не можна зробити, адміністратор може проігнорувати його. Якщо ви висловились проти, дуже бажано переглянути ваші заперечення через кілька днів, можливо вони були виправлені. Щоб відкликати свій голос краще викреслити його ніж просто видалити.
  • Коли відповідаєте на критику оцінювачів, краще відповідати після підпису користувача. Не слід викреслювати, змінювати чи додавати якусь графіку до коментарів інших користувачів. Якщо противник надання статусу не реагує на ваші вдосконалення, можете вказати це на сторінці номінації, також можете повідомити про ваші зміни на сторінці обговорення оцінювача.

Періодичність розміщення нової вибраної статті — 1 тиждень. Щосуботи пропонована стаття із найбільшою підтримкою буде розміщена в списку вибраних статей та переміщена до архіву. Новообрані статті позначаються шаблоном {{Медаль}}, який включає до відповідної категорії, та заносяться до архіву.

Наступна дата вибору статті: 1 червня 2024 2013 року.

  1. Адміністратора обирають в два тури при співвідношенні голосів більше 70% з голосів "за" і "проти", щоб позбавити адміністратора статусу треба більше 50% голосів з голосів "за" і "проти"

Вікіпроєкти
Категорія КатегоріяКаталог