Господи, помилуй нас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Господи, помилуй нас
Виконавець Тарас Петриненко і Тетяна Горобець
Дата випуску 1993
Жанр поп

«Господи, помилуй нас» — студійний альбом українських музикантів Тараса Петриненка та Тетяни Горобець, що вийшов 1993 року.

Історія[ред. | ред. код]

Запис альбому «Господи, помилуй нас» було розпочато 1991 року. Тарас Петриненко хотів записати його разом із гуртом «Гроно», з яким співпрацював після свого повернення до України з Росії 1987 року, і з яким 1989 року видав альбом «Я професійний раб». Проте під час гастролей Сполученими Штатами Петриненко втратив більшу частину музикантів і гурт «Гроно» фактично розпався[1][2]. Звукозаписувальна компанія «Аудіо Україна» встигла видати 1991 року касету із назвою «Господи, помилуй нас», але окрім чільної пісні вона не містила нового матеріалу: решта композицій повністю співпадали із тими, що вийшли за два роки до цього на касеті «Я професійний раб»[3][4].

1991 року Тарас Петриненко повернувся з США до України разом із Тетяною Горобець і почав заново шукати музикантів та репетирувати з ними нові пісні[1][2]. В результаті «Господи, помилуй нас…» став подвійним альбомом із 16 новими піснями, і вийшов 1993 року на Пісенній майстерні Тараса Петриненка. На відміну від однойменної касети, що вийшла за два роки до того, виконавцями було вказано вже не Тараса Петриненка і гурт «Гроно», а Тетяну Горобець та Тараса Петриненка[5]. На фестивалі «Нові зірки старого року» платівка отримала відзнаку як найкращий альбом 1994 року[2].

2021 року оглядач сайту Espreso TV Богдан-Олег Горобчук створив список з 30 альбомів незалежної України, в якому платівку «Господи, помилуй нас» було визнано одним зі знакових альбомів 1991 року, разом «Ми — хлопці з Бандерштадту» Братів Гадюкіних та диском «Руся» співачки Русі[6]

Список пісень[ред. | ред. код]

Сторона А
#НазваТривалість
1.«Не журись» 
2.«Романс» 
3.«Назавжди» 
4.«Твій погляд» 
5.«Там за обрієм» 
6.«Знайде себе в юрбі» 
7.«Tamara royale inn» 
8.«I'm back in USA» 
Сторона Б
#НазваТривалість
1.«Хай буде все, як є» 
2.«Роксолана» 
3.«Зайчик» 
4.«Жлоби» 
5.«До Надії» 
6.«Велика брехня» 
7.«Червоний вітер» 
8.«Господи, помилуй нас» 

Учасники запису[ред. | ред. код]

  • Музика, вірші, оркестрування, спів — Тарас Петриненко,
  • Спів — Тетяна Горобець,
  • Клавішні — Андрій Шусть,
  • Гітара, спів — Олександр Могилівський,
  • Звукозапис — Володимир Лещенко,
  • Художнє оформлення — Василь Василенко,
  • Віддруковано — «Бусел-друк», Київ, Україна.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Бібліотека-філія №1 (10 березня 2023). Тарас Петриненко. «Дороги іншої не треба»…. Офіційний сайт Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади (укр.). Процитовано 8 квітня 2024.
  2. а б в Євтушенко, Олександр. Петриненко Тарас | Українська музика та сучасна рок-культура. rock-oko.com. Процитовано 8 квітня 2024.
  3. Тарас Петриненко Та Гурт «Гроно»* – Я Професiйний Раб. Discogs.
  4. Тарас Петриненко, Гурт "Гроно"* – Господи, Помилуй Нас (1991). Discogs.
  5. Тетяна Горобець та Тарас Петриненко – Господи, Помилуй Нас… (1993). Discogs.
  6. 30 альбомів України: найкраща наша музика часів незалежності | Новини Еспресо. espreso.tv (укр.). Процитовано 7 квітня 2024.