Обговорення користувача:Dim Grits/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Dim Grits у темі «Згущівка поштою» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Лєнін Владімір Ільїч

Доброго дня! Велике прохання не шукати ґудза!
Так він не українець, а громадянин Рос. імп., СССР. Це ВЛАСНЕ ім'я. А русифікований Київ (прошу, без емоцій) на пам'ятник у багатьох випадках не потягне. Така гірка правда. Але місце для В. І.Л. у ньому є……… Не закликаю боротись з пам'ятниками — мо', най стоїт. Але в Бучачі орієнтовно у 1970 році під час будівництва райкому КПСС знесли його бюст (чи пам'ятник), перед тим Сталіну — і ніхто нового не поставив. У Львові його такі нема — а у Києві (etc…) є. Тому тра категорію міст, в яких є пам'ятники (бюсти тощо) цьому персонажу історії. Переконаний!
Бучач-Львів
Вже 3 роки існує Категорія:Пам'ятники Леніну, користуйтесь нею. А в Києві існують не тільки йому пам'ятники, тож особливо категоризувати велике місто як таке, що має пам'ятник, меморіальну дошку, вулицю імені такої-то людини не потрібно. Таку інформацію збирають в оглядових розділах, або окремих статтях про тих осіб.--Dim Grits 11:46, 18 листопада 2013 (UTC)
Бачу, Ви стоїте на свому. А як бути з попередженням користувачу Леоніду Панасюку після його відсічі хамовитому Рівермену W (крім того, він ще й спами запускає, наклепи на мене зводить), яке Ви зробили? Так було і в мене, коли піддавася на провокації: чомусь користувач RLtus мене БЕЗ ПОПЕРЕДЖЕННЯ заблокував, на моє прохання пояснити ситуацію мовчить. Будь ласка, визначтесь, яку вікі Ви хочете: УКРАЇНСЬКУ чи більшовицьку. А то виходить, що під вивіскою УКРАЇНСЬКА протягують русифікований совок (слава Всевишньому, не завжди).
Бучач-Львів
Ви про що???
1. Про категорію? Ви спізнились на 3 роки, її вже створили — наповнюйте.
2. Про категоризацію статті про Київ? 3 тисячі категорій про пам'ятки (це тільки про пам'ятки) вішати на місто ніхто не дозволить. А виокремлювати будь-яку особу, нехай вона вам дуже подобається — порушення правила про нейтральність точки зору. З правилами категоризації можете ознайомитись тут.
3. Попередження користувачам, власні образи? Почніть окрему тему. Цю ж ви назвали Лєнін Владімір Ільїч. Відписались після мого звернення до вас з приводу категоризації й невірної орфографії, тому очікую дискусію саме на цю тему.
4. Питання саме про правопис? Авторитетні україномовні джерела на Лєніна Владіміра Ільїча повинні переважити існуючи на Леніна Володимира Ілліча. Це не сюди, проте на сторінку перейменування статей.
5. Яку ми пишемо Вікіпедію? Про це вже написали 5 засад і давно визначились. Визначатись саме вам. Не згодні — до кнайпи.--Dim Grits 13:07, 18 листопада 2013 (UTC)
А користувач про що? Про стійкість домовленостей — а як з принципом відсутності незмінних принципів?
Мова не про пам'ятники, а про МІСТА, в яких вони є (хоче користувач писати про пам'ятники Лєніну — най си пише, я — поки ні)
3 тисячі не буде, а ще єдна не завадит (власне завадит)
Авторитетність совкових джерел вже набила оскомину… Згідно теперішнього уявлення про авторитетність, то складно вигнати той совок, коли його так моцно цинкуют
Лєнін (сі, пліз Ігор Дацків. Варшавська угода. Поки з мене досить.
Бучач-Львів
Мова не про Лєніна, а про міста, в яких його пам'ятники на чільному місці (Київ вже ні). А категорію про його пам'ятники - ні, дякую; хто пропонував, може й доробляти.--Бучач-Львів (обговорення) 16:18, 4 січня 2014 (UTC)

Глухий кут.

Вітаю.
Прохання до yakudza, Dim Grits, Білецький В.С.
У моєму спілкуванні з певною групою склалася патова ситуація (Розділ Введення для функціонерів Правила Здорового Глузду). Прошу Вашого втручання. Прийняте Вами колективне рішення буде виконане мною безумовно. Дякую.--SitizenX (обговорення) 19:31, 10 лютого 2014 (UTC)

Питання

Який (приблизно) відсоток української мови на вулицях Білокуракиного? Наскільки відрізняється ставлення до державної мови у молоді і старшого покоління?
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 22:59, 14 лютого 2014 (UTC)

Росія

Вітаю!
Абсолютно згоден із Вашим визначенням Росії, як ворожої щодо України держави. Більше того, вважаю, що вона ворожа до всіх країн світу. Керівництво цієї держави нездатне адекватно оцінювати ситуацію, а Путін,- за оцінками спеціалістів,- на сьогодні психічно хвора істота. [1]
Але!
Все це в прийнятній формі можна викласти у відповідному розділі. Не думайте, що я Вас вчу. Ви вікіпедист із більшим стажем ніж я. Просто у Вас емоції взяли гору. А я не хотів скасовувати Ваші правки, незручно мені, знаючи Вас. Думаю, самі відкоригуєте, як заспокоїтесь.--Ejensyd (обговорення) 18:20, 2 березня 2014 (UTC)

Розумію емоції, але такі правки з боку адміністратора сприймаються як вандалізм. Більше того, така нестриманість шкодить іміджу української Вікіпедії — особисто я дізнався про цю зміну у ВК… --Amakuha 18:55, 2 березня 2014 (UTC)

Горілка

Доброго дня. Вибачте, що пишу сюди, але є певний конфлікт, що вже кілька років не має вирішення. Звертаюсь до адміністраторів по арбітраж. Такий самий лист написаний ще кільком адміністраторам.

Отже, суть проблеми: Здається, з самого початку української вікі точиться діспут з питання статей Водка та Горілка. Три роки тому це були дві статті-смітника, де не було ані структури, ані зрозумілої логіки. Я потроху збирав точні формулювання та об`єднав ці статті, додавши чимало пояснень у обговореннях та навівши необхідні джерела.

  • В багатьох світових культурах та мовах (в тому числі в російській та у суржику) горілкою називають українську перцівку, а водкою - звичайну білу горілку.
  • Але жоден тлумачний словник української мови не знає слова "водка", бо це є повним російськомовним аналогом слова "горілка". Горілка vs Водка.
  • Тлумачний словник укр. мови вважає, що будь-який міцний пшеничний спирт з водою - це й є горілка.
  • Якщо робити сторінку Водка, то робити і сторінки "шнапс", "вудка", "вотка" - бо це те саме, але іншими мовами.
  • Я, переробивши статтю "горілка", зробив статтю "водка" перенаправленням.
  • За останні роки кілька користувачів, наводячи неавторитетні, часто - російськомовні джерела та не беручи участь в обговоренні знов переробляють статті, дописуючи про горілку, як виключно про перцівку. Я сам не справляюсь із постійною війною правок та покладаюсь на втручання адмінів, як останньої інстанції.

Велике прохання втрутитись та дописати авторитетну думку, і, якщо моя думка та АД є вірними, прошу захистити сторінку "водка", як перенаправлення на статтю "горілка". Щиро ваш, Flinn (обговорення) 10:35, 12 березня 2014 (UTC)

Вибачте за турботу, суперечку вже вирішено. Дякую, Flinn (обговорення) 19:38, 12 березня 2014 (UTC)

Запрошення до участі у місяці Єдності України

Доброго дня! Прошу висловитись - Вікіпедія:Кнайпа (пропозиції)#Орієнтовний текст і подальший план. З повагою, --А1 16:53, 16 березня 2014 (UTC)

Прошу вибачити усім, кого не почув, кому не відповів, кому не відповім.

Крим на Вікісховищі

Вітаю Вас! Наразі на Вікісховищі розгорнуто акцію по перенесення категорій, що стосуються Криму та Севастополя з українських категорій до російських. Я намагався це зупинити, але мені не вдалося. Наразі йде обговорення цього питання на форумі. Всіх дуже прошу долучитись до обговорення, а також поширити це моє повідомлення. Слід залучити до обговорення якомога більше людей. Дякую! Слава Україні! --Yuriy Kvach (обговорення) 08:08, 24 березня 2014 (UTC)

Дуже дякую що відреагували! Прошу також поширювати це моє повідомлення, зоб залучити якомога більше людей до обговорення. Також зверніть увагу на Category:Georgian areas occupated by Russia - її хочуть видалити, можливо й аналогічну категорію щодо України теж поставлять на видалення. Тому тут теж слід звернути увагу. Я розумію, що створення таких категорій було якоюсь мірою провокативним із мого боку, але це лише відповідь на агресивні дії щодо переносу кримських категорій з України до Росії. Дякую! --Yuriy Kvach (обговорення) 11:32, 25 березня 2014 (UTC)

Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць «Вікі любить Землю»

привіт. хочу запросити Вас до участі у місячнику. під час проведення фотоконкурсу «Вікі любить Землю», вирішили провести і місячник написання статей про пам'ятки природи та заповідні території. звісно, що можна (і треба) дописувати і про дотичні теми до самого конкурсу — поняття, терміни, види --アンタナナ 10:07, 21 квітня 2014 (UTC)

p.s. також, оскільки там багато статей до створення, легко буде вибрати для флешмобу 27 квітня, якщо надумаєте брати участь у ньому --アンタナナ 10:07, 21 квітня 2014 (UTC)

Шаблон ПЗФ області

Привіт, вкотре дивлюсь на Шаблон:ПЗФ Луганської області. Як на твою думку, чи має сенс створювати аналогічний, скажімо, для Донецької області, бо там об'єктів ПЗФ так само небагато, як і в Луганській… --ДмитрОст 18:41, 3 травня 2014 (UTC)

Якщо є бажання — створювати! Цьому вже скоро рік, а там червоних посилань більше половини… Не окремий же проект створювати?--Dim Grits 20:20, 3 травня 2014 (UTC)

Підсумок повинен бути зрозумілим

Замініть будь ласка вашу шифрівку на щось зрозуміле широкому загалу. Дякую. --Igor Yalovecky (обговорення) 10:01, 9 червня 2014 (UTC)

Ви поясните це - "Енциклопедія історії України: Т. 6: Ла-Мі. 2009." як причину закриття голосування на видалення? --Igor Yalovecky (обговорення) 08:25, 10 червня 2014 (UTC)

Каталог річок України

ВИ додавали до статей посилання на «Каталог річок України». У вас є ця книжка?--Анатолій (обг.) 20:51, 8 серпня 2014 (UTC)

Ні. У власності є лише деякі томи з серії Водних ресурсів СРСР та оцифровки. Можливо студенти ХНУ вже оцифрували її. Ходовою річчю повинна бути в них.--Dim Grits 15:35, 22 серпня 2014 (UTC)

Запрошення


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 14:46, 26 жовтня 2014 (UTC)

10 секунд

Привіт. Можете відповісти на 2 питання: з якої області Ви родом і в якій області Ви постійно проживаєте останнім часом (якщо Київ чи Севастополь, то зазначте окремо)? Це потрібно для статистики. Відповісти краще тут - Вікіпедія:Кнайпа_(різне)#Для вікіісторії. Дякую. — Green Zero обг 16:52, 11 грудня 2014 (UTC)

Гляньте на ВП:ЗА

--Basio (обговорення) 12:09, 21 грудня 2014 (UTC)

Згущівка поштою

Вітаємо!
У нас для Вас хороші новини — Ви стали лауреатом нагороди «Згущівка поштою»! Одного з місяців Вашої активної діяльності саме у Вас був найбільший баланс доданої інформації до Вікіпедії серед користувачів з досвідом.
Вітаємо і бажаємо нових звершень на теренах вікіпроектів!
-- Ата (обг.) 13:12, 9 березня 2015 (UTC) 11:37, 9 березня 2015 (UTC)
Зверніть увагу! Вам необхідно перейти за цим посиланням і надіслати нам свою поштову адресу для отримання посилки.
Дякую!--Dim Grits 18:23, 9 березня 2015 (UTC)