Обговорення користувача:Romanbibwiss/Архів 2013

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: DixonDBot II у темі «Максим Оса» 10 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Тиждень розпочався

Тиждень статей, яких не вистачає УкрВікі з великою кількістю ітервікі розпочався. Долучайтесь. --KuRaG (обговорення) 08:18, 8 січня 2013 (UTC) ТакТак Зроблено--Romanbibwiss (обговорення) 08:19, 8 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Місячнику Швеції

--Glorin (обговорення) 14:31, 8 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у тижні нових фільмів

--KuRaG (обговорення) 11:48, 10 січня 2013 (UTC)

Донон (гора)

Доброго дня! Чи не могли б Ви розширити статтю (у французькій вікі вона досить ґрунтовна). + Знаю, що Вас цікавлять музеї, а у статті є посилання на статтю про музей у Стразбурзі, якої у нас ще нема. Буду вдячний за допомогу!— Шиманський હાય! 12:12, 21 січня 2013 (UTC)

Вітаю! Цікаво, то я перекладу з фрвікі розділ "історія".--Romanbibwiss (обговорення) 12:16, 21 січня 2013 (UTC)
Дякую!— Шиманський હાય! 09:37, 22 січня 2013 (UTC)

Архівування вашої сторінки обговорення

Вітаю! Раніше ваша сторінка обговорення архівувалася ElimBot'ом, який на даний час є неактивним, тож, можливо, вам видасться корисною інформація, що зараз ви можете налаштувати архівацію за допомогою іншого бота. Інструкції щодо того, як це можна зробити, знаходяться на сторінці Користувач:DixonDBot II/Інструкції. Дякую! --DixonDBot (обговорення) 08:34, 25 січня 2013 (UTC)

Дякую і вам! Зараз погляну.--Romanbibwiss (обговорення) 09:00, 25 січня 2013 (UTC)

Комуни в Італії. Муніципалітет - міська ратуша, міська рада (себто орган міського самоврядування)

22/01/2011 - Відповідь

До речі, в Італійській Конституції (джерело більш авторитетне - Ви так не вважаєте ? ;))) у Titolo V: le regioni, le province, i comuni. Art. 114 читаю

La Repubblica è costituita dai Comuni, dalle Province, dalle Città metropolitane, dalle Regioni e dallo Stato. I Comuni, le Province, le Città metropolitane e le Regioni sono enti autonomi con propri statuti, poteri e funzioni secondo i princìpi fissati dalla Costituzione.Roma è la capitale della Repubblica. La legge dello Stato disciplina il suo ordinamento.


Ось чітко вказано адмін. поділ ! А Lo Zingarelli - то таке таке.... Не беріть дурного до голови, а важкого - до рук

П.С. Муніципалітет в Італії - міська ратуша, максимум - міська рада (себто орган міського самоврядування), але аж ніяк не одиниця адміністративного поділу. Одиницями адмін. поділу в Італії є:

  • регіони
  • провінції
  • комуни
  • гірські общини
  • міста
  • фрацьйоні (територіально віддалені частини міста - вжив. переважно в гірськ. районах)


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 10:40, 25 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у тижні зв'язності


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 10:40, 25 січня 2013 (UTC)

Вибори до ВР

Доброго вечора. Яку партію ви підтримували на виборах до ВР, і якого кандидата? Вдячний за відповідь.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 10:40, 25 січня 2013 (UTC)

Зміни до французьких муніципалітетів

Привіт! За останні два роки від часу заливки у адмін. поділі Франції сталися зміни, і ряд комун були поглинуті або розділені. Список я створив на Вікіпедія:Проект:Адміністративні одиниці країн світу/Франція/Перевірка#Зміни. В принципі, статті про нові комуни створити не так і складно, у фрВікі є чимало інформації, але от що робити зі старими? Вони мають купу інтервікі (і в перспективі ці інтервікі нікуди не зникнуть, бо малайським ботам чи мовою суахілі на те глибоко начхати — он уже неіснуючий Сен-Поль-сюр-Мер справно залили до ще 10 Вікіпедій), але не мають цінності для читача (статистична інформація про колишні муніципалітету без історичної довідки не має цінності). У зв'язку із цим пропоную визначитись, що ми робитимемо з колишніми муніципалітетами. Обговорення для зручності, мабуть, варто проводити на Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Адміністративні одиниці країн світу/Франція/ПеревіркаNickK (обг.) 23:34, 27 січня 2013 (UTC)ф

Запрошення до участі у тижні кінопремій

--KuRaG (обговорення) 10:56, 1 лютого 2013 (UTC)

Цікава ідея

Доброго дня! Бачу, Ви вносите зміни до статей про фільми, озвучені ТО Цікава Ідея. Ставте, будь ласка, посилання на статтю про студію. Рано чи пізно її хтось напише, і хай уже наперед будуть розставлені лінки. З повагою, --Severnyi (обговорення) 21:57, 10 лютого 2013 (UTC)

Справді, така стаття була б доречна.--Romanbibwiss (обговорення) 22:00, 10 лютого 2013 (UTC)

Статус файлу Зображення:Cervantes.JPG

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Зображення:Cervantes.JPG. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Albedo (обговорення) 17:07, 17 лютого 2013 (UTC) ТакТак Зроблено

Пропозиція

Вітаю! Звертаюся до Вас як до колишнього учасника Місяця Німеччини (проводили у жовтні-листопаді 2011 року). Я вже давно виношую в голові ідею щодо проведення тематичного тижня, присвяченого такій німецькомовній країні як Ліхтенштейн.

Чому саме Ліхтенштейн? По-перше, країна одна з найменших у світі — відповідно, статей про неї буде не так вже й багато (наприклад, у країні усього лише 4 залізничних станції; менше 10 футбольних клубів). По-друге, в УкрВікі про Ліхтенштейн статей не так вже й багато, а більшість із тих, що є, складаються із кількох (а іноді, й одного) речень.

Попереднє ознайомлення із РосіВікі, Англійскою та Німецькою показало, що і там статей не так вже й багато. Але більшість із них не має укрвікі.

Тож ідея така: взятися за дуже маленьку країну, але максимально «глибоко» та «широко» її опрацювати, поліпшуючи існуючі та створюючи нові статті. Пропоную Вам обміркувати цю ідею та об'єднати зусилля для підготовки та проведення тематичного тижня. З повагою, --Dmytro Lomonosov (обговорення) 19:26, 16 лютого 2013 (UTC)

Вітаю! Загалом це добра стратегія - принаймні, в певних вузьких темах пропонувати більше інформації, ніж росвікі. Саме тому я, наприклад, підтривав Вікіпедія:Проект:Сінгапур. Лише не знаю, чи знайдеться достатньо учасників на таку маленьку країну, бо проводити тематичний тиждень удвох якось нецікаво. Може було б краще провести «Місяць європейських мікродержав» з головним акцентом на Ліхтенштейні, але також плюс Андорра, Сан-Маріно, Монако та Мальта. Але без Ватикану, бо там справді тем достатньо на цілий місяць. Думаю, що така пропозиція точно набере з десяток учасників. Щодо тематичних тижнів кількох держав, то у нас вже був вдало проведений Тиждень Бенілюксу, тож, думаю, і тут піде. Якщо ви згодні, можна було б потроху цей тиждень чи пак місяць готувати й провести десь з другої половині квітня. Справа в тому, що з 26 лютого я їду в тривалу поїздку (5 тижнів мінімум) й не знаю, чи матиму нормальний інтернет. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 09:25, 18 лютого 2013 (UTC)
Щодо місяця мікродержав я вже думав. І думки були дуже схожі на Ваші: Ліхтенштейн, Сан-Марино, Монако, Андорра, Мальта. Бо, в принципі, по кожній з их країн інформації - дуже мало. Багато статтей на одне речення. Тільки тоді назва: "Місяць європейських мікродержав"? Щодо акценту, то тут треба, на мою думку, дивитися по фактичній кількості статей про кожну країну.
Щодо періоду проведення, то цілком згоден на другу половину квітня, бо до того часу захищаю дисертацію і маю дуже мало часу на Вікі.
Щодо підготовки. Колись вже намагався зібрати "червоні посилання" по інших вікі щодо Ліхтенштейну. Назбиралося близько 150 статей для створення. Можу продовжити далі, але тоді вже по Ліхтенштейну. Якщо знайдуться інші бажаючі долучитися, то нехай беруть яку іншу країну із попередньо названих. Під час проведення тижня беруся за Ліхтенштейн (потреную німецьку) та можу взяти на себе наповнення статей про Монако фотографіями (маю власні й можу ними поділитися зі спільнотою).
От такі думки. З повагою, --Dmytro Lomonosov (обговорення) 17:25, 18 лютого 2013 (UTC)
Назву можна й інакше сформулювати, можливо, таки варто зразу згадати країни, про які йдеться, але не всі: "Місяць Ліхтенштейну та мікродержав Європи" або щось в цьому роді. У преамбулі до тижня можна написати, що йдеться умовно кажучи про "розширений Ліхтенштейн", потім ідуть ваші червоні посилання, а я міг би зробити це щодо інших чотирьох, але може не так детально, по кілька десятків статей. До речі на тулсервері є інструмент пошуку червоних посилань, але цікавіший інструмент пошуку статей з інших вікі без укрінтервікі, але не все підряд, а за певною категорією. Чи, може, ви саме так і шукали? З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 19:09, 18 лютого 2013 (UTC)
Ні, нажаль, - шукав вручну. Хоча вже досить давно у Вікіпедії, але інструментами пошуку не користувався. А можете дати посилання на цей інструмент? Спробую розібратися. Наперед дякую! З повагою, --Dmytro Lomonosov (обговорення) 20:02, 18 лютого 2013 (UTC)
Цей інструмент генерує Червоні посилання за категоріями або статтями, наприклад, категорія:Ліхтенштейн. А цей інстурмент шукає, наприклад, відсутні статті в укрвікі за темою, але росвікі не бере, треба використовувати англвікі або німвікі як джерело. Щойно попробував ще раз, німвікі чогось зараз не бере, але з ангвікі список генерується. --Romanbibwiss (обговорення) 20:24, 18 лютого 2013 (UTC)
Дякую!Як бачу, в АнгВікі майже всі ті статті, які я опрацював колись вручну :) Але треба буде ще раз перевірити. Тож, по можливості, готуємо тиждень? --Dmytro Lomonosov (обговорення) 22:00, 18 лютого 2013 (UTC)
Домовились!--Romanbibwiss (обговорення) 22:06, 18 лютого 2013 (UTC)
Щойно подав заявку, тож тепер можемо розробляти.--Romanbibwiss (обговорення) 22:49, 18 лютого 2013 (UTC)
Якщо не заперечуєте, вас, як справжнього ініціатора цього заходу, я поставив першим у списку. В обґрунтуванні я використав ваші тези, але якщо ви хочете це інакше сформулювати, сміливо редагуйте. --Romanbibwiss (обговорення) 06:32, 19 лютого 2013 (UTC)
Дякую! Та мені не принципово, хто ініціатор :). Щодо тез, ці теж підійдуть. От тільки тепер питання: може тиждень варто "пропіарити", як це зробили ініціатори Шведського тижня? --Dmytro Lomonosov (обговорення) 10:27, 19 лютого 2013 (UTC)
Так, думаю, буде доречно зробити електронні запрошення й поставити на сторінки обговорення потенційним учасникам. Але коли? Прямо зараз, щоб люди налаштувалися, чи напередодні тижня, щоб не забули?--Romanbibwiss (обговорення) 10:30, 19 лютого 2013 (UTC)
Думаю, десь за місяць перед тижнем. Я трохи матиму більше вільного часу, аби розіслати. До того ж, завершимо підготовку самого тижня. --Dmytro Lomonosov (обговорення) 10:56, 19 лютого 2013 (UTC)
Гаразд, то я зараз швидко зроблю шаблон, а вас попрошу розставити й допасувати дату.--Romanbibwiss (обговорення) 10:58, 19 лютого 2013 (UTC) А то за місяць до початку мене ще не буде на місці.--Romanbibwiss (обговорення) 10:59, 19 лютого 2013 (UTC)

Бернар Лекомт

Доброго дня! Чи могли би Ви, якщо будете мати кілька хвилин вільного часу, створити статтю Бернар Лекомт (fr:Bernard Lecomte (écrivain)), оскільки саме вийшов друком український переклад його книги «Таємниці Ватикану» svichado.com, book-ye.com.ua, тому читачам буде цікаво ознайомитися з його коротким життєписом. На жаль, не володію французькою, але було б добре хоча б два абзаци написати — який університет закінчив, коли почав писати книги і т.д. Дякую Вам! --Friend 08:01, 22 лютого 2013 (UTC)

Справді, було б не зайве, а заодно і дизамбіг Леконт, хоча цього перекладач записав у Лєкомти.--Romanbibwiss (обговорення) 08:27, 22 лютого 2013 (UTC)
Дизамбіг Леконт вже й зробив.--Romanbibwiss (обговорення) 08:44, 22 лютого 2013 (UTC)

Запрошення

--Krupski Oleg (обговорення) 20:47, 14 березня 2013 (UTC)

Дякую за запрошення, але це для мене надто спеціальна тема, можливо, підтримав би ширший проект "Релігія" в аспекті сакрального мистецтва, а для католицтва напишу кілька запитів на статті, може й сам колись створю одну чи кілька з них.--Romanbibwiss (обговорення) 17:34, 15 березня 2013 (UTC)

Стаття з алюзією на Януковича

Доброго вечора, більш-менш дороблено започатковану Вами статтю з алюзією на пахана, ще б хотілось відео з YouTube вставити в розділ Текст, але ми не зовсім розуміємось як саме це зробити. Ми вже писали на сторінку обговорення користувача Aced, проте у відповіді значилось, що необхідно перш завантажити відео з YouTube до вікіпедії (сховища), а лише потім інтегрувати це відео у статтю. Можливо Ви в курсі, як це технічно виконати? Дякуємо, --Crispy duck (обговорення) 22:10, 22 березня 2013 (UTC)

Вітаю, я зазвичай використовую шаблон "зовнішні відеофайли" й не вантажу до сховища відео, оскільки не хочу довго розбиратися з авторськими правами. Подивіться, як це виглядає в статті Падіння метеорита на Уралі 2013 року, може вам підійде.--Romanbibwiss (обговорення) 07:44, 23 березня 2013 (UTC)

Місячник покращення статей

Доброго дня! А ви не хочете змінити період проведення місячника на з 01.04 по 30.04. На меті вивішують рейтинг найкращих вікі за результатом місяця, і якщо провести місячник протягом цілого місяця (квітня), то ми можемо отримати якесь місце :)--Geohem 12:07, 24 березня 2013 (UTC)

Я зможу активно щось робити лише в другій половині квітня, але загалом не заперечую.--Romanbibwiss (обговорення) 12:09, 24 березня 2013 (UTC)
Давайте, так і перенесемо. Тим більше, що на початку травня буде багато свят і активність редакторів суттєво падає. --Geohem 12:12, 24 березня 2013 (UTC)
Тоді попрошу вас виправити дату у списку пропозицій тематичних тижнів, на сторінці проекту і в шаблоні покращених статей. --Romanbibwiss (обговорення) 12:15, 24 березня 2013 (UTC)

Місячник покращення необхідних статей 4

Вітаю! Ви вже вкотре збираєтесь провести місячник, тому у мене виникла ідея — 1000 необхідних це добре, але необхідними є ті статті, які затребувані і читані у нашій мовній версії. Свого часу створив табличку з набільш відвідуваними статтями 2012 року (думаю, 50-60 статей знову потраплять у цьогорічний список). Проте деякі з них досить малі за розміром (Фразеологізм, Слава Фролова, Кайдашева сім'я, Конституція України, Модернізм, Кирило-Мефодіївське товариство), хоч і мають значну відвідуваність. Їхнє покращення — це +кількасот/тисяч відвідувань. Може включити червоні статті до вашого місяника?— Шиманський હાય! 11:47, 24 березня 2013 (UTC)

Це не виглядатиме притягнутим за вуха, адже статті з тисячі є відвідуваними у нашій мовній версії.— Шиманський હાય! 11:52, 24 березня 2013 (UTC)
Місячник присвячений насамперед покращенню 1000 необхідних, але як друге завдання можна додати й український компонент, на сторінці четвертого тижня вже і так є посилання на список 500 необхідних на українську тематику, думаю, що ваш список включає майже ті самі статті. Тож зробіть, будь-ласка уточнення до обґрунтування --Romanbibwiss (обговорення) 12:00, 24 березня 2013 (UTC)
1000 необхідних — це статті, які за загальною згодою вирішили вважати найбільш потрібними. Деякі з них є дуже популярними у нашій версії (як то Україна, Клітина, Друга світова війна, Німеччина, Перша світова війна), а деякі майже не відвідуються (Тютюнові вироби, Аббасидський халіфат, Наґіб Махфуз, Кваме Нкрума, Салах ад-Дін) — їхнє покращення погоди у вікіпедії не зробить (не кажу, що не потрібно, а кажу, що не пріоритетно). 1000+500+ це статті, які за загальною згодою у нас вирішили вважати найбільш потрібними. Деякі з них є дуже популярними у нашій версії (як то Шевченко Тарас Григорович, Франко Іван Якович, Леся Українка, Київська Русь, Львів), а деякі слабко відвідуються (Манкін Валентин Григорович, Сергій Васильківський, Дуліби, Зелений Клин). Я ж говорю по-перше про статті, які не входять ні до того, ні до іншого списку, а відвідуваність мають шалену (як на наші реалії) — Odnoklassniki.ru, Величне століття. Роксолана, Прислівник. Моя пропозиція була в тому, щоб просто вставити цю таблицю у пропозицію тижня, або, хоча б, червоні у цьому списку (вони включають статті з обох, згаданих Вами списків, але розставлені за відвідуваністю, що має бути основним показником, за який ми маєм боротися).— Шиманський હાય! 12:33, 24 березня 2013 (UTC)

Будь-ласка, додайте цю таблицю зІ статистикою відвідування та вашими аргументами, викладеними згори, думаю, що це пасує, адже у тижні про нові фільми також була таблиця з 250 найрейтинговішими фільмами.--Romanbibwiss (обговорення) 13:06, 24 березня 2013 (UTC)

Знову мікродержави

Вітаю! Вибачте, що турбую, але є одне питання. Ви колись створювали Шаблон:Ліхтенштейн в темах, тож, певно, зможете мені допомогти... Я створив Шаблон:Політичний устрій Ліхтенштейну, але, щоразу, коли я хочу відкрити його для перегляду або редагування, відкривається Шаблон:Політичний устрій України. В чому ж секрет? :) З повагою, --Dmytro Lomonosov (обговорення) 17:59, 4 квітня 2013 (UTC)

Вітаю! Напевне, ви взяли як зразок український шаблон, бо в останніх двох рядках замість Ліхтенштейну була Україна, я вже виправив, думаю, тепер має бути все гаразд.--Romanbibwiss (обговорення) 19:18, 4 квітня 2013 (UTC)

Так собі, на замітку

Дорогий друже, судячи з Вашого шаблону "Вікіпедія Вавилон" Ви просто поліглот ))) ....

У Київському університеті ще недавно були гарні викладачі мов, може й досі там працюють.--Romanbibwiss (обговорення) 08:55, 22 лютого 2013 (UTC)
У-у-у... "Червоний" університет... я просто зеленію від заздрості... ;) --Brandner (обговорення) 17:26, 12 квітня 2013 (UTC)

Bosc

Привіт! Наразі я шукаю французькі муніципалітети, вимова яких є винятком, і натрапив на цілий ряд bosc-ів у Верхній Нормандії. Фактично всі джерела повідомляють, що у pays de Bray (більша частина Приморської Сени) місцева вимова цих назв — це [bo:], а в інших частинах Верхньої Нормандії — [bɔk] (список джерел є у fr:Bosc). Варіант «боск», наскільки я бачу, взагалі відсутній у регіоні. Питання ось у чому: коли я пропонував подібні зміни у Нижній Нормандії, ти їх лишив, але лише як перенаправлення, бо це діалектизми; тут же bosc є нормандським діалектизмом за визначенням. Чи маєш ти якісь заперечення проти перейменування всіх Боск-ів у Верхній Нормандії на Бо-? — NickK (обг.) 08:21, 14 квітня 2013 (UTC)

P.S. На всяк випадок подам список. У Боск-Меній, Боск-ле-Ард (д теж не вимовляється), Боск-Іон, Боск-Герар-Сент-Адріян, Боск-Рену-ан-Уш, Боск-Рену-ан-Румуа, Боск-Бордель, Боск-Роже-сюр-Бюші, Боск-Бенар-Крессі, Боск-Бенар-Коммен, Ле-Боск-Рожер-ан-Румуа, Сен-Нікола-дю-Боск, Ла-Невіль-дю-Боск, Сент-Оппортюн-дю-Боск, Сен-Мелен-дю-Боск стаття або зовнішні джерела (наприклад) чітко підтверджують вимову Бо-. У Боск-Еделін, Боск-Беранже, Ле-Боск-Рену, Мільбоск, Нефбоск, Одан-о-Боск, Озувіль-Обербоск, Озебоск, Сент-Марі-о-Боск, Сен-Мартен-о-Боск, Сен-Кантен-о-Боск, Сен-Ремі-Боскрокур жителів дуже мало (до 1000), і до цих населених пунктів не вдалося знайти взагалі бодай якоїсь вимови — NickK (обг.) 08:43, 14 квітня 2013 (UTC)
Вітаю! Якщо маємо джерела на вимову "бо", але не маємо на "боск", значить треба переіменувати, думаю, часом я міг не розпізнати, що йдеться про виняток, тож і не уточнював у мерії. Щодо цих назв, то я вже не пригадую. Для гарантії можна у кілька мерій вибірково залетефонувати. Але якщо є письмові джерела, то це ж іще краще.--Romanbibwiss (обговорення) 10:59, 15 квітня 2013 (UTC)

Ти бачив, там у фрвікі ще є примітка цікава: Parfois une prononciation « modernisée » [bɔs] (comme « bosse ») s'est substituée aux autres, plus traditionnelles. Ainsi dit-on [bɔsbɔrdel] au lieu de [bobɔrdel] : Bosc-Bordel, alors que l'on prononce [boroge] : Bosc-Roger-sur-Buchy, commune proche. cf. François de Beaurepaire, Les noms des communes et anciennes paroisses de la Seine-Maritime, éditions Picard 1979. p. 48 et 50. François de Beaurepaire, dans Les noms des communes et anciennes paroisses de l'Eure, éditions Picard 1981. p. 71, relève même la prononciation [burnu] « bournou » pour Bosc-Renoult-en-Ouche et Bosc-Renoult-en-Roumois.--Romanbibwiss (обговорення) 11:02, 15 квітня 2013 (UTC)

Національна бібліотека Польщі

Niektóre informacje, np. dane o zbiorach w 1939, są błędne i usunięto je z polskiej Wikipedii. Xx234 (обговорення) 13:00, 16 травня 2013 (UTC)

Dziękujemy! Sprawdzę.--Romanbibwiss (обговорення) 14:36, 16 травня 2013 (UTC)

Тиждень україно-грузинської співпраці.

Привіт! Що там із тижнем? Грузини щось відповіли? ЩО саме?

Цікаво прийняти участь! ;-) --Nickispeaki (обговорення) 09:54, 19 травня 2013 (UTC)

Нажаль глухо. Відповіді немає.--Romanbibwiss (обговорення) 09:57, 19 травня 2013 (UTC)

Ентропія

Доброго дня! Відпатрулюйте, будь ласка, статтю. На мою думку, вона відповідає всім критеріям патрулювання. Дякую! --Єлисаветградець (обговорення) 15:20, 21 травня 2013 (UTC)

Облазниця

Доброго дня! Звертаюся до Вас по допомогу — чи не могли б Ви переглянути статтю Облазниця і підказати, що мені ще виправити/додати, щоб можна було її номінувати на добру. Якщо бачите які огріхи – виправте будь ласка, бо «око вже не бачить». Буду вдячним за допомогу.— Шиманський હાય! 07:08, 23 травня 2013 (UTC)

Вітаю! Я поки лише переглянув, ще прочитаю уважно. Загалом виглядає непогано. Я б ще зробив окрему статтю про церкву, раз вона в преамбулі згадується (щоб червоне посилання зразу не псувало вигляду, до того ж пам'ятка 17 ст.), про неї вже написано в розділі «релігія», але може набереться на окрему статтю. Першу згадку про село, певно, краще перекласти українською. Розділи бібліографія та література - це загалом те саме, може об'єднати? Про знайдені прапори, може уточнити якого кольору, я так розумію, що синьо-жовті. Учасники хору, може уточнити в який час вони співали. У розділі соціальна сфера краще ще раз згадати про закриту школу, може там початкова є чи дитсадок? Може є в селі якісь спортивні активності, варто було б згадати. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 07:28, 23 травня 2013 (UTC)

Ще розділу економіка немає. Можна було б про цвинтар згадати, якщо там є якісь давні чи відомі поховання.--Romanbibwiss (обговорення) 07:32, 23 травня 2013 (UTC)

Статтю про церкву напишу обов'язково, тільки хочу дочекатись зображень інтер'єру, бо маю лише фасад, і то здалека, та й даних малувато (у мене є окремі для самої церкви). Першу згадку просив перекласти кількох користувачів (сам польської не знаю на такому рівні), навіть писав у Кнайпі, але щось ніхто не допоміг. Розділ Література – це те, що я використовував при написанні статті, Бібліографія — це те, що можна почитати для кращого ознайомлення (в очі я їх не бачив) – підгледів таке у якомусь обговорення (те, що треба так робити; якщо ні — зміню). Про прапори не знаю, бо прочитав у одному джерелі (думаю, що таки синьо-жовті), хіба у місцевих жителів тре запитати. Про учасників хору теж буде важкувато дізнатись (більшість репресовані/розстріляні, родичі депортовані, на їх місце заселені депортовані з Польщі) — навряд чи хто згадає, хоч, знову ж таки, спробую попитати. У попередній версії був окремий розділ «Освіта», але вирішив повернути його в історію, бо школа повністю закрита у 1972 році, приміщення практично зруйноване, згадку у розділі «Соціальна сфера» можу повернути (у селі нема ні початкової школи, ні дитячого садочку). Про спортивні активності не знаю нічого (переглядав чемпіонат району — команди від села не було, більшість гравців виступає за сусіднє Нове Село чи Дашаву, інші села), єдине, що тут можна — сфотогрувати сільський стадіон, де хлопці ганяють м'яча. Про економіку навіть не знаю — також був окремий розділ, але в ньому була згадка про єдиний магазин і фермерське господарство з-під Черкас, яке орендує тут землю (селян до роботи не залучають, тільки видають збіжжям плату за оренду, підприємства фактично як такого нема), якщо варто все-таки окремий розділ, то додам. Про цвинтар не знаю, що конкретно написати — найстаріші поховання це максимум XIX століття, відомих людей нема (похований парох села, та й по всьому), є фото кількох найстаріших і найцікавіших надгробків у галареї та відповідній категорії у сховищі.— Шиманський હાય! 07:58, 23 травня 2013 (UTC)
Вставив би речення про кладовища (їх 2), але не знаю куди їх додати (у пам'ятки, чи що) — куди б Ви порадили?— Шиманський હાય! 08:08, 23 травня 2013 (UTC)
Якщо ви бачите, що замало інформації на розділ, то краще обійтися без нього, ніж мати лише один рядок. Часом можна назвати і те, що відсутнє, так у соц сфері я написав би про відсутність школи і садка, бо це також важливий факт, що свідчить про певиний напрямок розвитку, сюди ж згадку про стадіон. Про економіку варто згадати, але вже самі подивіться, де саме й чи потрібен розділ. Якщо цвинтарі біля церкви, то там де релігія, можна одним реченням згадати. Про хор, може навести джерело чи яку примітку загального плану. Літературу й бібліографію я б таки стулив до купи, адже в розділі літератури часто згадують нечитані книжки, просто це список літератури на тему, а джерела у вас і так вже виведено як посилання (хай так і залишиться).--Romanbibwiss (обговорення) 08:15, 23 травня 2013 (UTC)

Кладовища знаходяться не біля церкви, тому в розділ релігія якось не підходить (можна б якийсь розділ «Некрополі», але там буде одне-два куцих речення). Розділ Соціальна сфера розширив за Вашою порадою (додав туди згадку про обидва підприємства, замість розділу економіка). Про хор — діяв з 1935 по 40-50-ті роки (про що написано вище в статті), а по кожному окремо — такого джерела я не маю, навіть з ОД (хіба спитаю когось, але то не скоро). Літературу й бібліографію об'єднав. Дякую за допомогу і поради! Побачите ще щось — напишіть тут, на сторінці обговорення статті, або й мені в обговорення. Ще раз дякую за допомогу !--— Шиманський હાય! 08:56, 23 травня 2013 (UTC)

Зробив кілька правок. Там, у розділі «історія» одне речення про школу недописане: "було перетворено в...". А згадку про цвинтарі може тоді до пам'яток?--Romanbibwiss (обговорення) 19:06, 23 травня 2013 (UTC)
Дякую за поради і допомогу! Буду працювати.— Шиманський હાય! 05:30, 24 травня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у тижні авіації

--Ілля (обговорення) 21:26, 13 червня 2013 (UTC)

Ліцензування фото

Доброго дня! Звертаюсь до Вас по допомогу, будь ласка допоможіть правильно ліцензувати цей Файл:Oleksandr_Tkachenko.jpg або цей Файл:Tkachenko-Aleksandr-Nikolaevich.png для ілюстрування статті Список Голів Верховної Ради України, бо чесно кажучи, я не знаю, хоч і соромно це визнавати. Наперед вдячний за допомогу. --Рома (обговорення) 14:31, 23 червня 2013 (UTC)

Вітаю! Та, здається, ви все правильно оформили, в обґрунтуванні добропорядного використання важливо вказати низьку роздільність та незамінність, а також заповнити всі пункти, що і зроблено. З повагою,--Romanbibwiss (обговорення) 14:54, 23 червня 2013 (UTC) Ось лише помітив, що Файл:Tkachenko-Aleksandr-Nikolaevich.png ілюструє три статті, не впевнений, чи формально це дозволяє добропорядне використання. Може Антанана знає.--Romanbibwiss (обговорення) 14:59, 23 червня 2013 (UTC)
В тому то й проблема, що я теж думав, що правильно, але пан Нікк стверджує, що ні...ось читайте: [1]. Рома (обговорення) 15:05, 23 червня 2013 (UTC)
Прочитав обговорення, але в правилах добропорядного використання я не бачу винятків про живих людей чи просто "активних політиків". Взагалі-то пан Нікк зазвичай ретельно читає правила перш, ніж пише, може мається на увазі, що коли вільні файли взагалі існують, то треба завантажити саме їх і оформити вільну ліцензію. А що там з тим вільним груповим фото, може справді Ткаченка можна вирізати?--Romanbibwiss (обговорення) 15:24, 23 червня 2013 (UTC)
Пан Нікк сказав, що можна вирізати, але я йому написав, що не знаю як, попросив його. Він мовчить. Як потім його завантажувати, підписувати навіть не знаю...Вперше з таким стикаюся...Може ви компетентні в цьому? Допоможете? Ось це фото [2]. P.S. Шкода, що немає у вікіпедії функції збільшення. я б просто збільшив би саме Ткаченка та й почепив би на сторінку, а так буде не дуже, якщо цю групову фото почепити --Рома (обговорення) 15:32, 23 червня 2013 (UTC)
Я також не фахівець з фото, взагалі вирізати я можу, але там ще дві фізії поряд визирають, якось нефайно буде виглядати. Гляну зараз, може випадково в інтернеті трапиться вільне фото.--Romanbibwiss (обговорення) 15:37, 23 червня 2013 (UTC)
Все одно дякую Вам за допомогу. І за те що відгукнулись. --Рома (обговорення) 15:42, 23 червня 2013 (UTC)
Ось я вам красеня завантажив, сусідів трохи обрізав, може піде? Файл:Tkachenko polityk.jpg --Romanbibwiss (обговорення) 15:47, 23 червня 2013 (UTC)
))))))))))Думаю піде, тепер не повинно суперечить правилам...Хоча дізнаємося з реакції адмінів Агонка і Нікка))) Дякую Вам!! --Рома (обговорення) 15:52, 23 червня 2013 (UTC)

ГАФЕЛЬ - ГАФЄЛЬ.

Дуже дякую Вам, за Вашу увагу до доїх статтєй морської тематики. Але прошу Вас повернути назву статтi ГАФЄЛЬ, бо я вважаю на те богато причин:

  1. Це слово прийшло з голандської мови, що близька до нiмецької мови. На ниiмецькiй мовi це звучить Gaffeltakelung = ГАФЄЛЬТАКЕЛУНГ. В деяких iнших морських термiнах я зводен змiнити звук Є на Е завдяки озвученню з iнших мов як Е, але не тут.
  2. Усi моряки держав минулого Радяского Союзу говорять ГАФЄЛЬ.
  3. В морських ВУЗАХ та вчилищах преподають на росiйськiй мови завдяки тому, що багато термiнiв звучать iнакше, нiж в книгах, фiльмах, iншомовних джерелах. Такм чином ми сприяємо не прийняттю морької української мови людьми, якi преподають та працюють в цiй галузi.
  4. Бiльшисть фiльмографии про морську галузь, в томи числi шсторичних фiльмiв, морськi термiни звучать росiйською мовою. Тому нове поколiння може не звозумiти iнше озвучення у СЛОВНИКАХ та Вiкiпедiї.

ТАКОЖ ТРЕБА ПЕРЕВIРИТИ СЛОВО БУШПРИТ - на мою думку мусить бути БУШПРIТ, це нiколи на звучало БУШПРИТ - дико, ми як нову мову вимишляємо ломаючи норми, звички, правила тiльки завдяки тому, що ранiше в українськiй мовi не було такого слова. Чомусь КЛIВЕР Ви не змiнили на КЛИВЕР.

У словi СТАКСЕЛЬ це може не не так важливо, тому що у нiмцiв (звiдки це прийшло) нема чистого звука Є = СТАКСЭГЭЛЬ. Також i росiйською мовою говорять i так i так. Але ГАФЄЛЬ є гафєль.

Повiвре, це важно, бо iнше озвучення слiв являється стопором в прийняттi української морської мови як в учбових закладах, так i в галузi.

Якщо хтось писав СЛОВНИКИ, то не треба брати це за догму. Ми маємо багато помилок завдяки БРОКГАУЗУ та ЄФРЕМУ, Морському Енциклопедiчному Словнику i дуже тяжко потiм це виправити. Мабуть найкраще буде вiдiслати повiдомленя до живих авторiв цих словникiв, що ми вважаємо так. Чи можна безпосередньо у статтi написати два варианти та вказати, що найкращим та вiрним є цiй, а не цiй.

Грищук ЮН (обговорення) 13:13, 2 липня 2013 (UTC)

Дякую за ваші щирі міркування, але, як ви, напевне, знаєте, у вікіпедії слід спиратися на авторитетні джерела, зокрема і в написанні термінів. Я навів вам для прикладу три словники, де ви можете перевірити написання "гафель" та інших слів. Ви маєте джерела на "гафєль"? Мені здається, що ви сприймаєте українське "є" аналогом російського "э", насправді це зовсім різні літери, які відображають різні звуки. До речі, у німецькому слові Gaffeltakelung немає жодної літери, яка звучала б подібно до українського "є". Та загалом це не має значення у питанні написання українського терміну. Якщо вам хочеться почути думку інших користувачів, ви можете виставити статтю чи статті на переіменування. Для цього існує спеціальна сторінка Вікіпедія:Перейменування статей. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 15:56, 2 липня 2013 (UTC)

потребую допомоги

треба переклад з французькою (Ви обіцяли допомогти в разі необхідності): Patinoire du Voyeboeuf, Eishalle Schoren, Forum d'Octodure. Чекаю відповідь на своїй сторінці обговорення, з повагою Jphwra 24 червня 2013

дякую за оперативну відповідь!!!!!!!!


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 05:10, 8 липня 2013 (UTC)

Список міст Республіки Конго

А чому ви використовуєте для списків міст сайт world-gazetteer? Там за поточний рік розрахунки приблизні. На сайті citypopulation.de дані точніші і часто бувають новіші. Он, наприклад, для Республіки Конго там дані новіші: за переписом 2007 року.--Анатолій (обг.) 22:16, 16 липня 2013 (UTC)

Вітаю! За браком часу, я просто старі списки на три міста переробляю на не гірші, ніж в росвікі (куди вони, здається, перенесені з німецької вікі). Але, звичайно, треба актуалізувати, раз дані під рукою. Лише за цей тематичний тиждень вже не встигну. Але запишу собі в чергу завдань.--Romanbibwiss (обговорення) 08:19, 17 липня 2013 (UTC)

Вибори

Добрий день! скоро пройдуть вибори. Треба би написати статті:

--Many baks (обговорення) 20:39, 16 липня 2013 (UTC) Вітаю! Було б гарно написати, але японські вибори, здається дещо актуальніші, за бутанські, от лише я особисто зараз зайнятий Африкою, а потім віківідпустка.--Romanbibwiss (обговорення) 08:24, 17 липня 2013 (UTC)

Нагорода

За внесок у відвідуваність

Завдяки Вашому внескові українська Вікіпедія у червні 2013 отримала +213 777 переглядів!

Це 28 місце серед усіх вікіпедистів!

Вітаю і бажаю сил, часу і натхнення! --Perohanych (обговорення) 16:22, 16 липня 2013 (UTC)

Дякую, цікава статистика, а тут рахуються відвідування започаткованих статей чи як?
Ні тут враховується ваш внесок у статті які ви редагували, а потім це проектується на відвідуваність статтей --UkrFace (обговорення) 17:11, 17 липня 2013 (UTC)
Тепер зрозуміло. Дякую за роботу над статистикою!--Romanbibwiss (обговорення) 18:55, 17 липня 2013 (UTC)

Список міст

Добрий день!

У мене до вас прохання, так як ви багато працювали над списками міст Африки, не могли б ви привести до ладу Список міст Ірландії? У росвікі цей список є вибраним. Дякую. --Misha motsniy (обговорення) 14:21, 31 липня 2013 (UTC)

Так, треба зробити, на майбутнє хотілось би розширити всі надто куці списки міст.--Romanbibwiss (обговорення) 09:50, 26 серпня 2013 (UTC)
Список міст Ірландії ТакТак Зроблено--Romanbibwiss (обговорення) 08:57, 27 серпня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Тижні Чорного моря


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:24, 21 вересня 2013 (UTC)

Дякую, пробував заходити на російську вікі -- нічого не виходить. Можливо тому що я трохи комп'ютерний чайник і все дуже повільно освоюю. Але спробую ще раз. А з малими масштаби статей -- на жаль навряд чи варто про ці села щось більше писати, особливо, якщо в них населення в межах сотні. Хоча шаблон до них я вже знайшов.

Мене тут втішило, що в російський вікіпедії про це нема -- завжди приємно їх вставити на їхній території:-)

Відповів на вашій сторінці.--Romanbibwiss (обговорення) 20:30, 9 жовтня 2013 (UTC)

Привітання пану Romanbibwiss

Мені приємною була Ваша цікавість до ботаніки. Бажання доповнити і цим покращити Вашу статтю було просто нестримним. Адже це підняло би її інформативність і збільшило кількість байтів. Ну я і втрутився, хоча зазвичай в ботанічні статті не втручаюсь. Наснаги і здоров'я Вам. --Lorry (обговорення) 11:00, 12 жовтня 2013 (UTC)

Дякую за відгук! Ботаніка, звичайно, має багато цікавого, ось було б добре колись написати статті на цікаві червоні посилання у списку статей з росвікі без українських інтервікі. А у випадку з гарбузом було шкода, що гарна світлина, зроблена в Україні, висить без відповідної статті. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 09:34, 14 жовтня 2013 (UTC)

Академія образотворчих мистецтв (Відень)

Моє шанування! Перепрошую, а чому ви видалили з розділу «Українські студенти Академії» — Юстина Пігуляка та Миколу Івасюка?! Сподіваюсь, що це випадковість! Буду вдячний за відповідь--IVMD (обговорення) 19:20, 14 жовтня 2013 (UTC)

Перепрошую, справді випадково! Зараз поновлю.--Romanbibwiss (обговорення) 19:24, 14 жовтня 2013 (UTC)

Щиро вдячний за реагування! З повагою--IVMD (обговорення) 19:47, 14 жовтня 2013 (UTC)

Завдяки статті про Івасюка, я започаткував статтю Мюнхенська академія мистецтв, де також вчилися українські студенти.--Romanbibwiss (обговорення) 19:51, 14 жовтня 2013 (UTC)

Дякую :)

Дякую за доопрацювання статті про палички для їжі.--KuRaG (обговорення) 05:52, 18 жовтня 2013 (UTC)

Бортняк Анатолій Агафонович

Упорядкував статтю Бортняк Анатолій Агафонович, якою й Ви колись цікавились. Подивіться впівока, будь ласка. Чи варте моє тицькання по клаві? Андрій Стебелєв

Вітаю! Дякую за суттєве розширення статті, зокрема розділ "література" зараз справді солідний, лише мовознавця я поправив на літературознавця. Настільки мені відомо, окрім віршів і перекладів, Анатолій Бортняк писав літературознавчі, а не мовознавчі статті. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 20:19, 22 жовтня 2013 (UTC)

Кепи

Доброго дня! Звертаюся за порадою. З моєї статті Кепи було вилучено більшість світлин, через неперевіреність щодо прав. Справа в тому що вони були взяти з книги, з якої і була взята інформація щодо статті. Таким чином вони не підпадають під авторські права. Тому, як при завантаженні фотографії правильно вказувати по якій причині ці світлини є в загальному доступі. Наприклад я отримав дозвіл на публікування фотографій з сучасних розкопок, але отримав його просто по пошті, як це вказати в описі світлини? Дякую. --Борошно (обговорення) 09:00, 26 жовтня 2013 (UTC)

Вітаю! Очевидно, ті, хто вилучали, вважають, що фото захищені авторським правом. Щоб знати напевне про статус згаданих вами фото та про те, як позначити в описі, що на їхнє розміщення тут є письмовий дозвіл, зверніться до користувачки:Antanana, яка є нашим адміністратором і водночас адміністратором на коммонз (де зберігаються всі фото вікіпедії в загальному користуванні). --Romanbibwiss (обговорення) 15:15, 26 жовтня 2013 (UTC)

Міста і громади Бранденбургу

Вітаю! Чудово, що ви взялися за створення статей про міста і громади Брандендургу, але вживати для цього російськомовні шаблони недоречно, так само краще уникати надмірної категоризації. Ви ставите категорію Землі Німеччини або Регіони Європи, а насправді йдеться про окремі населенні пункти, якщо користувач зайде на таку категорію, явно буде подивований появі "нових" земель. Для перекладу з росвікі можна скористатися автоматичним перекладачем perewiki.org.ua, він перекладає навіть деякі шаблони-картки, це прискорює роботу, але ретельно вичитувати все-одно потрібно. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 10:25, 18 листопада 2013 (UTC)

Ще одне уточнення. Категорія:Міста Брандендургу входить в категорію:Бранденбург, так само як вона входить в категорію:Міста Німеччини. Тобто, коли ви категоризуєте статтю Категорія:Міста Брандендургу, то ви вже охопили й дві інші згадані вище категорії, їхнє наведення в статті є тавтологією.--Romanbibwiss (обговорення) 10:39, 18 листопада 2013 (UTC)

Доброго дня! Дякую за поради та допомогу! Здається, я вже направив зайвого, перепрошую...

У мене постійно виникають питання, але я не знаю, кому їх можна спрямувати - можливо, Ви мені порадите, до кого оперативно можна звертатися? У Скайпі було б найзручніше.

Завчасно дякую!--Vittalio (обговорення) 10:45, 18 листопада 2013 (UTC)

Можете звертатися до мене, на цій сторінці або на вашій. Скайпом для вікіпедії я не користуюся. Напишіть про все, що вас цікавить в плані оформлення, змісту чи перекладу, думаю, що разом знайдемо на це раду.--Romanbibwiss (обговорення) 11:03, 18 листопада 2013 (UTC)

Привітання пану Romanbibwiss № 132 і не останнє

Я тимчасово залишив статтю Санта-Марія-дель-Фйоре недоопрацьованою. Мене покликали інші. Так буває. Статтю не полишаю і буду повертатись до неї згодом. Моє пошанування і побажання наснаги--Lorry (обговорення) 13:37, 26 листопада 2013 (UTC)

Якби в нас усі недоопрацьовані статті мали такий вигляд, було б непогано! І добре, що маємо тепер статтю про Олексія Греча. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 16:52, 26 листопада 2013 (UTC)

Шаблон типу Попередник-наступник

Вітаю! Чи можливо адаптувати для Укрвікі шаблон типу Наступник-попередник (наприклад, у статті Жан Жозеф Дессоль, яку щойно створив і де виникла проблема при перекладі) на англійській мові АБО зробити так, щоб perewiki.org.ua його перекладала з англійської, коли стоїть мова перекладу РОСІЙСЬКА?

Завчасно дякую! --Vittalio (обговорення) 09:57, 27 листопада 2013 (UTC)

Можна зробити й англомовний шаблон (може сьогодні ввечері встигну). Автоматично через Перевікі перекладати шаблон з англійської не вийде, бо поперекладаються різні технічні слова, які в нас також англійською використовуються. Тут треба зробити певні налаштування правил перекладу, в яких я не розбираюся. Може поспілкуйтеся про це з користувачем:KuRaG, який має навіть окрему підсторінку з доповненнями до Перевікі. Користувач:KuRaG/Перевікі. Загалом я не пишу шаблони наново, а адаптую вже існуючі в укрвікі.
Ще маю дві зауваги:
  1. Краще уникати неіснуючих категорій, а не переносити червоні до укрвікі. У нас з росіянами різна категорійна структура, тобто іноді треба вручну підшукати пасуючу або створити нову. Загальне правило називання категорій в укрвікі - Прикметник+іменник (тобто Французькі політики а не Политики Франции, як в росвікі), хоча бувають і винятки.
  2. У статтях про іноземних діячів (крім росіян, білорусів) треба додавати внизу статті шаблон DEFAULTSORT (достатньо одного кліка, він є внизу, в масці редагування) й дописати прізвище діяча, а потім ім'я для правильного сортування за абеткою в категоріях. Наприклад, Жан Жозеф Дессоль, а внизу в фігурних дужках DEFAULTSORT:Дессоль Жан Жозеф.--Romanbibwiss (обговорення) 11:13, 27 листопада 2013 (UTC)
Ще раз подивився на шаблон наступництва, думаю, що тут простіше не створювати той самий шаблон ще раз, а попросити когось, хто вміє, зробити підстановку-правило для Перевікі. Тож я запитаю в KuRaG.--Romanbibwiss (обговорення) 19:55, 27 листопада 2013 (UTC)

Бот для Німеччини

Вітаю. Як я помітив, більшість статей по районам-містам Німеччини написана ботами (наприклад, російська - ось таким: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA:Neombot). Я б хотів створити або адмініструвати такий бот, якщо він існує. Якщо не існує, то створити його. Будь ласка, порадьте, як це зробити. Очікую на Вашу відповідь! --Vittalio (обговорення) 13:14, 29 листопада 2013 (UTC)

Користувач:Дядько Ігор має бот, який створює статті про австрійські населені пункти, з ним варто порадитися. Звичайно, статті-стаби зручніше створювати ботами, тоді як власні сили краще по-можливості використати на якісний зміст, а не на оформлення, яке можна автоматизувати.--Romanbibwiss (обговорення) 17:28, 29 листопада 2013 (UTC)

Шаблони по Німеччині

Вітаю! Прошу сворити шаблони по Німеччині, а саме - по Саксонії. Наприклад : Шаблон:Німеччина: Середня Саксонія: Міста (напр., у статті, https://uk.wikipedia.org/wiki/Чайц-Оттевіг)

Дуже бажано, щоб переклад шаблонів з російської відповідав новим українським шаблонам (щоб не треба було потім віправляти у кожній новоствореній статті)

Завчасно дякую! --Vittalio (обговорення) 10:02, 29 листопада 2013 (UTC)

Зараз мало часу, спробую ввечері зробити.--Romanbibwiss (обговорення) 10:09, 29 листопада 2013 (UTC)
В принципі ви можете далі створювати статті й вставляти в них саме такий червоний шаблон, як ви навели для прикладу (скрізь однаковий). А коли я створю справжній шаблон, то червоне заміниться на те, що потрібно.--Romanbibwiss (обговорення) 12:23, 29 листопада 2013 (UTC)
Так також можна. Добре. Але я все ще хочу навчитися зрозуміти, як створюються шаблони, та створювати їх самому, щоб не марнувати Вашого часу та наших коллег по Вікі. :)
Це не складно. Я просто копіюю й перекладаю через Перевікі список населених пунктів, виправляю типові помилки перекладу, а потім додаю "шапку" шаблону з тих, що вже є в укрвікі. Дивлюся, чи працює через попередній перегляд. Щось підправляю. А зараз у нас вже є зразок на один з районів, тобто тут і шукати нічого не треба.--Romanbibwiss (обговорення) 17:32, 29 листопада 2013 (UTC)
Шаблон:Німеччина: Середня Саксонія: Міста ТакТак Зроблено--Romanbibwiss (обговорення) 17:53, 29 листопада 2013 (UTC)

Тиждень патрулювання

Вітаю! На початку цього року ви брали участь в тижні патрулювання. У січні буде проведений другий такий захід: Тиждень патрулювання 2. Запрошую до участі! --Acedtalk 14:54, 14 грудня 2013 (UTC)

Максим Оса

Тільки почав створювати сторінку, відалили. чому? тільки три хвилини поки шукав шаблон

Ви хоч дивитесь що вона щойно створена? . Відкинув редагування, прохання не видаляти. --94.158.157.235
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 22:00, 20 грудня 2013 (UTC)