Обговорення користувача:Romanbibwiss/Архів 2014

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Подяка за участь у проекті

Золота зірка Цей користувач — 1-разовий герой проєкту «Чи ви знаєте?» 2013 року

З Новим Роком! --Олег (обговорення) 12:08, 4 січня 2014 (UTC)

Дякую! Взаємно!--Romanbibwiss (обговорення) 16:12, 4 січня 2014 (UTC)

Взагалі зірку саме ви заробили і дуже велику, за те що ведете цю рубрику! У новому році спробую активніше постачати цікавинки.--Romanbibwiss (обговорення) 16:14, 4 січня 2014 (UTC)

Шаблон Edited в статті Пол Захарі Майєрс

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Пол Захарі Майєрс був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 23:37, 16 січня 2014 (UTC)

Втілення рішення спільноти

Добридень, прошу підтримати позбавлення прав адміністратора НікК, за намагання саботувати рішення спільноти. Його дії дуже перекликаються з діями нашого диктатора, якому байдуже думка народу України. Дякую. --Igor Yalovecky (обговорення) 08:29, 20 січня 2014 (UTC)

Я наразі не зовсім в курсі вікіподій. Як я розумію, зараз вже все врегульовано. Нік мав якісь застереження, але хіба це саме він має вішати банер? Це ж може зробити будь-який адмін.--Romanbibwiss (обговорення) 08:08, 21 січня 2014 (UTC)

Щодо вікітижня Москви

Мої привітання, пане Romanbibwiss. Нічого страшного, що тиждень Москви перенесли на березень. Я намагався реанімувати роботу в ньому, позаяк потрібні були три учасники і не менш 15 статей, аби тиждень визнали реалізованим. До березня наберемо ще 15 статей, аби нам бути живими і здоровими.--Lorry (обговорення) 17:33, 10 лютого 2014 (UTC)

Та мені незручно, що я вас запросив, а сам забув про час. Тож хотілося реалізувати цей хай і невеликий проект та внести до нього якусь свою частку.--Romanbibwiss (обговорення) 19:43, 10 лютого 2014 (UTC)

Шаблон Edited в статті Сойонг Йон

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Сойонг Йон був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 23:18, 24 лютого 2014 (UTC)

Перейменування

Добридень, пане Романе! Звертаюся до Вас як автора цієї статті. Я задумав створити категорію про похованих на Монпарнасі й зіткнувся з неузгодженістю. Вже є категорія «Поховані на кладовищі Пер-Лашез», і я вирішив зробити аналогічно. Ба, основна стаття — Цвинтар Монпарнас. Якщо взяти її за основу, то годилося б «Поховані на цвинтарі…». Але тоді виходить «хто до ліса, хто до біса». У переважній більшості тих сіметьєрно-фрідгофівських статей і категорій фігурує слово «кладовище» (сам я волію вживати «цвинтар», але тут ідеться про уніфікацію задля зручности користування), і бажано звести їх усіх до спільного знаменника. Зрештою, я не відразу знайшов основну статтю, бо ж став шукати за словом «кладовище». Отже, щоб не було розброду й задля добра користувачів, пропоную уніфікувати весь цей простір і замінити «цвинтар» на «кладовище», крім випадків, коли це слово органічно входить у склад власної назви (як-от «Личаківський цвинтар»). Як Ви дивитеся на мою пропозицію? Прикро мені пхатися з такими речами, а однак мушу…

З пошаною — Олег-літредобг. 06:08, 22 лютого 2014 (UTC)

Вітаю! Я також за уніфікацію, та зараз не маю під рукою достатньо словників, аби остаточно з'ясувати це питання. Якщо ви надаєте перевагу терміну "цвинтар", можна все переробити на "цвинтар", основна стаття так і називається. Категорії можна також перезвати. Мені також інтуїтивно "цвинтар" більше подобається, як загальний термін. Та в словнику СУМ написано, що в другому значенні цвинтар є тим самим, що й кладовище, а в першому значенні - це кладовище біля церкви. Тоді виходить, що лексема цвинтар є дещо вужчою за значенням, отже більш загальним терміном має тоді бути "кладовище". Але хотілося б проаналізувати й інші словники, якщо маєте таку можливість, прошу подивитися. Або ж за кілька днів я повернуся додому й сам можу це зробити. Може тоді й вирішимо, як бути з перейменуванням. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 18:43, 27 лютого 2014 (UTC)

Гусятинська синагога

Доброго вечора, пане Romanbibwiss! Як завжди йду до Вас клянчити про допомогу . Свого часу я накидав статтю про цю синагогу, а от недавно зайшов — а там з'явилась французька інтервікі (ото ж радості повні штани, адже до того були лише англійська та єврейська). Та крім того, що з'явилась стаття у французькій вікіпедії, вона ще й нівроку повна така. Зрозумів, що там і ще добрячий шмат про саму громаду (його б в статтю Гусятин), але як Вам не складно — доповніть нашу статтю даними, які є в французькій (якщо такі є). З повагою,— Шиманський હાય! 18:57, 21 лютого 2014 (UTC)

Вітаю! Я обов'язково перекладу й доповню, адже у нас має бути найповніша стаття, коли йдеться про пам'ятки України. Десь у мене була книжка про синагоги в Україні, треба подивитися, може там ще додаткові відомості знайдуться. Від завтра я буду в дорозі, тож займуся цим, напевне, за тиждень, коли повернуся додому.--Romanbibwiss (обговорення) 22:03, 21 лютого 2014 (UTC)
Вітаю! Переглянув французьку статтю, загалом це переклад з укрвікі доповнений розлогою довідкою про єврейську громаду Гусятина, яку перекладено з англомовного джерела. Думаю, що про громаду могла б бути окрема стаття, хоча невеликий розділ і в статті про синагогу не завадить. А от у книжці "Синагоги України" я знайшов цікаві відомості саме про споруду, відсутні в статті, які збираюся туди додати. На все добре, --Romanbibwiss (обговорення) 20:21, 28 лютого 2014 (UTC)

Просьба

Прошу найти минутку и проверить мою правку в статье Зубов Андрій Борисович. Заранее благодарю. — ПОКА ТУТ (обговорення) 17:53, 19 квітня 2014 (UTC) ТакТак Зроблено --Romanbibwiss (обговорення) 18:20, 19 квітня 2014 (UTC)

@ПОКА ТУТ: напомню о существовании Вікіпедія:Запити до патрульних — ИМХО, писать многим ПАТам сразу эффективнее нежели одному :) --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 18:16, 19 квітня 2014 (UTC)

Дякую

Спасибі за поради, я неодмінно буду ними користуватися! Спасибі за створення і поясненян створеня категорій! Займусь категоризацією!
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 06:11, 23 квітня 2014 (UTC)

Майстер райського садочка

Hallo Romanbibwiss,

1. könntest Du bitte das Lemma, den Titel auf Oberrheinischer Meister verändern. Dies entspricht der ausführlich begründeten deutschen und der englischen Fassung. Die französische und italienische Fassung habe ich angepasst, insbesondere auf meinen link zur Museumsseite hin, den Du bitte auch bestätigen kannst. Ich bin gerade dabei ein creator template auf commons und Einträge auf Wikidata vorzunehmen und fände es auch gut, wenn die Benennung möglichst einheitlich ist. Toll wäre, wenn Du mir auf meiner deutschen Seite antworten könntest.

und noch eine bitte habe ich: Портрет невідомого (картина Перуджино) Alle anderen Sprachversionen und commons schreiben dies Raffael zu, das wird wohl auf der Diskussionsseite, was ich nicht weiter lesen kann diskutiert. Kannst Du den Artikel nach Raffael verändern, weil sonst auch die Zuordnung in Wikidata verwirrend ist. Danke und Gruß--Oursana (обговорення) 01:28, 26 квітня 2014 (UTC)

Портрет невідомого (картина Рафаеля)

Вітаю Вас, пане Romanbibwiss. Переглянув текст-опис статті, трохи виправив стиль. Непогано, якщо то справді твір Рафаеля, з такої даличини дійшла картина непошкодженою — уже щастя.

Хочуть німці , щоби був Рафаель — нехай буде. Я дотримувався старого джерела, тому подавав іншого автора. В проблемі авторства є одна халепа : музейники женуться за відомими іменами, бо це масові відвідини і ГРОШІ. Пам'ятаю, як шалено одні музейники спростовували висновок фахівців, що їх «Рембрандт» не є рембрандт, а твір учня, що вдало відтворював художню манеру уславленого. Бо музей з учнівським твором втрачав відвідувачів і ГРОШІ (прибуток для багатьох важливіший за ПРАВДУ ! НАУКУ ! Совість !).

З тих же міркувань росіяни стверджують, що у них теж є Рафаель у Нижньому Тагілі(«Тагільська мадонна», точніше «Свята родина» ). Але в кращому разі то послідовник Рафаеля або учень (або стара копія, котрих чимало робилось ще у 16 ст. на дошці 16 ст. і схожими фарбами.)--Lorry (обговорення) 10:44, 26 квітня 2014 (UTC)

Безперечно, музеї дуже хочуть мати найвизначніші твори. Я якраз читав, що в провінційному Галле виставлений у музеї Небесний диск із Небри дає для міста до 100 000 євро в рік за рахунок збільшення кількості туристів, які їдуть туди саме через той диск. Ну, а тут наразі маємо італійське джерело з офіційного сайту музею, але я не здивуюся, якщо з'явиться стаття якого-небудь поважного мистецтвознавця, що це все-таки не Рафаель. Проте зараз з найновіших джерел маємо те, що маємо.--Romanbibwiss (обговорення) 11:34, 26 квітня 2014 (UTC)

Редагування статтей про роки

Вітаю! Було б добре, якщо б Ви у статтях про роки, після шаблонів {{Навігація для року|2067}} {{Рік в інших календарях}}, ставили б ще й цей шаблон - {{Навігація для століття|21}}, де 21 - століття, до якого відноситься відповідний рік. Як, наприклад, у цій статті. ✍ Green Zero Обг 08:02, 28 квітня 2014 (UTC)

Можна й цей шаблон додати, хоча може хтось має можливість це ботом зробити? --Romanbibwiss (обговорення) 08:04, 28 квітня 2014 (UTC)
Ні, я мав на увазі, що Ви все рівно ж роки редагуєте. Вставляйте при нагоді. ✍ Green Zero Обг 08:18, 28 квітня 2014 (UTC)
Гаразд, буду вставляти.--Romanbibwiss (обговорення) 08:46, 28 квітня 2014 (UTC)

Про вікіфлешмоби

Вітаю, пане Romanbibwiss. Вікішлешмоб на один день (не ображайтесь !) - нагадує штурмовщину і аврал. П'ятиденний чи дев'ятиденний флешмоб надає можливість пошукати надійні джерела (!), передивитись статті, зроблені іншими, виправити обов'язково помилки і одруки(!!), взагалі покинути флешмоб на добу, бо прийшли гості, полаяли батьки, пропало натхнення. На мій погляд, вікіфлешмоби слід проводити щотижнево увесь травень 2014. Мета — перетнути кордон у 500.000 вже в травні, а не задовольнятися 150-ма новими статтями на добу.--Lorry (обговорення) 08:17, 28 квітня 2014 (UTC)

Я згоден, що за один день нічого особливого не зробиш, але я так розумію, що в даному разі організатори закликали готувати матеріали й, по-можливості, самі статті наперед. Інша справа, коли ми ставимо собі конкретну мету - 500 000 ще в травні, тоді й формула проведення заходу може бути інша. Але я так зрозумів зі сторінки обговорення вікіфлешмобу, що дату 27 квітня обрали якраз через те, що в травні студенти, які становлять велику частку дописувачів, зайняті заліками та ін. і зазвичай знижують свою активність у вікіпедії. Хоча магічна цифра 500 000 могла посприяти росту активності.--Romanbibwiss (обговорення) 08:45, 28 квітня 2014 (UTC)
Цифра 500 000 відразу втратить власну магічність, як тільки перетнемо її кордон. Спрацює подоланість. А на обрії повинно роздивитись цифру 600 000. Хоча магія цифр мене приваблює мало. У польській вікі набагато більше статей, ніж в Укрвікі, але їх я-я-кість пригнічує. Вважаю, що спільноту ківідописувачів слід постійно агітувати і заохочувати (і не тільки сувенірчиками). Натхнені і уперті працюватимуть і без нагород ( і працюють ), ліниві, незацікавлені — не працюватимуть і за гроші. Але вікіфлешмоби таки слід запровадити щомісячно.--Lorry (обговорення) 11:35, 28 квітня 2014 (UTC)
Звичайно, тут головне - не цифри, й мета приваблює лише коли ще не досягнута. Ну, може від того флешмобу таки декілька чоловік зачепляться й будуть допомагати.--Romanbibwiss (обговорення) 11:47, 28 квітня 2014 (UTC)

Віківікенд на 2 і 3 травня

Шановний пане Romanbibwiss ! Пропоную провести віківікенд 2 і 3 травня 2014, можна без зустрічей. Не відкидайте справу ! Далі у студентства заліки та іспити, їм буде не до Укрвікіпедії ! Навіть якщо хто не встиг попрацювати за вікішлешмоб, нехай встигне за дві доби. Можна провести під якимось гаслом. Сам готую чотири нові статті. Є ще якісь ідеї ? --Lorry (обговорення) 12:44, 28 квітня 2014 (UTC)

Взагалі ця ідея варта поширення, хай буде одноденний флешмоб, хай будуть тематичні тижні чи навіть місяці, але формат віківікенду мені здається досить непоганим. Це щось нове, і концентровано часом можна більше зробити, ніж на затягнутому тематичному тижні.
На 2-3 травня я можу також кілька статей підготувати, але, наприклад, флешмоб організаційно готували не один день. Може в нашій кнайпі продовжити це обговорення, чи просто вивісити там оголошення, що от, є бажання провести, хто хоче, нехай приєднується. Думаю, що тут не повинно бути тематичних обмежень, ну а гасло ви вже називали: «500 000 у травні».--Romanbibwiss (обговорення) 15:00, 28 квітня 2014 (UTC)
Переніс обговорення на сторінку вікіфлешмобу.--Romanbibwiss (обговорення) 15:04, 28 квітня 2014 (UTC)

Тиждень статей з 34 і більше інтервікі посилань, яких не має в УкрВікі

--Kibeee (обговорення) 21:06, 1 травня 2014 (UTC)

Дзанотті

Мої привітання ! Дякую Вам за правки статті Дзанотті (значення), стало помітно краще і логічніше. У мене питання - ви дотримуєтесь якоїсь стандартної форми при створенні Дізамбігів ? Я щось пропустив ? Це зразок ?--Lorry (обговорення) 18:25, 2 травня 2014 (UTC)

Вітаю! Загалом, якщо це прізвище, то уточнення (значення) не потрібне, бо інші статті відрізняються - вони з ім'ям і прізвищем. Ще є шаблони, які я сам не вживав раніше, але вони спрощують оформлення. Так від Lexusuns я дізнався, що є шаблон (як і всі шаблони - у фігурних дужках) список однофамільців|Італійські чи список однофамільців|Англійські. Цей шаблон автоматично дає дві категорії: в даному випадку - Італійські або Англійські прізвища та Багатозначні імена. Шаблон DisambigN можна використовувати для різних імен, DisambigG - для географічних назв, Disambig - коли всього по троху. А ще мені подобається, що ви робите дизамбіги з ілюстраціями, хоча інші так не роблять! --Romanbibwiss (обговорення) 19:24, 2 травня 2014 (UTC)
Дякую, що швидко відгукнулись. Мене бентежить те, що у статтях Disambig виходить мало байтів. Відтепер буду дотримуватись шаблону. Це не важко. Disambig вигідний тим, що є різновидом списків і червоними посиланнями водночас, а це ж план нових статей на майбутнє.--Lorry (обговорення) 19:51, 2 травня 2014 (UTC)
Мало байтів, це не проблема. Ці статті рахуються якось інакше. У списку надкоротких статей їх немає. А я також їх зараз створюю, бо вони дають мінімальну інформацію про особу, покращують зв'язність статей і "глибину" вікі. А може ще будуть стимулом для когось до створення нової статті.--Romanbibwiss (обговорення) 20:33, 2 травня 2014 (UTC)

Тиждень Нігерії

Файл:Plate of assorted meat and fish in Lagos Nigeria.jpg

Доброго дня! Вітаю Вас із завершенням тематичного тижня Нігерії. Хочу подякувати Вам за Ваш внесок і побажати натхнення у всіх майбутніх починаннях. З повагою, — Шиманський હાય! 07:50, 16 червня 2014 (UTC)

P.S. І невеличкий гостинець із Нігерії від мене. Дякую!--Romanbibwiss (обговорення) 08:23, 16 червня 2014 (UTC)

Гюго

Я уточнив переклад заповіту. Вважаю мої уточнення правильними. --Дядько Ігор (обговорення) 09:13, 17 червня 2014 (UTC)

Я також так вважаю! Доречні і правильні уточнення. Скасувавши останні три редагування, я хотів прибрати інфу іншого користувача, а ваш переклад наступним редагуванням поновив.--Romanbibwiss (обговорення) 09:50, 17 червня 2014 (UTC)

Висловіть свою думку

Вітаю! Комусь захотілось погратися. Висловіть і ви свою думку з приводу цієї статті [1]! Дякую --Jeromjerom (обговорення) 17:44, 24 червня 2014 (UTC) Та, бачу, що проблему знято.--Romanbibwiss (обговорення) 20:12, 24 червня 2014 (UTC)

Місяць Закерзоння

Запрошую зареєструватися Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць Закерзоння і взяти участь. --Perohanych (обговорення) 05:17, 14 липня 2014 (UTC)

Вітаю! Потрібна допомога у боротьбі з Вікі-бюрократією(

Колего, вітаю! Моя з Вами робота по покращенню Вікіпедії вже не раз перетиналася:) Дуже Вам вдячний за співпрацю! Хотів попросити про особисту послугу - мене хочуть безпідставно викинути зі списку автопатрулювання за одноразове (ненавмисне) порушення правила Вікі. Прошу Вас проголосувати ПРОТИ - будь ласка, ознайомтеся з аргументами ЗА і ПРОТИ на сторінці обговорення Вікіпедія:Заявки на зняття статусу патрульного.

Буду дуже вдячний за Вашу допомогу!

Бажаю чудового настрою! --Vittalio (обговорення) 06:44, 20 серпня 2014 (UTC)

Вітаю! Вибачте, що не відповів одразу. Я подивився на сторінку обговорення щодо позбавлення статусу автопатрульного. Справді, неприємно читати, коли цілий гурт людей доволі емоційно вказує на помилки. Але ж чимало створених вами статтей справді потребують патрулювання, якщо їх автоматично позначити, як відпатрульовані, то потім знайти їх серед інших значно складніше. На вашому місці я сам би попросив прибрати статус автопатрульного, якщо вам бракує часу доводити статті до бездоганного стану. Адже якщо ви розраховуєте на те, що інші могли б вдосконалити ваші статті, то люди їх мають знайти, а патрульні переглядають насамперед невідпатрульовані статті. До того ж всі ці статуси, як такі - "патрульний", "адмін" - нічого не додають до якості статей, що людина створює. Це ніяка не нагорода. Це просто інструменти оптимізації роботи. Просто попросіть прибрати ваш статус автопатрульного й займайтеся тим, що, як я розумію, для вас і для мене справді цікаво: створення статей на різні тематики. Буду радий співпрацювати з вами й надалі. І не беріть в голову всі ці обговорення... З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 07:22, 2 вересня 2014 (UTC)
Подивився ваші останні статті. Класно, що ви за іспанську тематику взялися. Взагалі, гарно було б колись Іберійський тиждень організувати, там ще багато цікавого не охоплено укрвікі. --Romanbibwiss (обговорення) 07:27, 2 вересня 2014 (UTC)

Гольбейн мл.

Вітаю! Нещодавно створив статтю про картину «Портрет Джейн Сеймур, королеви Англії» роботи Ганса Гольбейна мл.. Та у мене виникло питання щодо написання прізвища художника. Вирішив звернутися до Вас для обговорення, бо подивився, що авторство належить Вам. І до речі, дякую Вам за цю статтю.

На мою думку, це той випадок, коли прізвище дуже усталене в історіографії саме як Гольбейн (так само як і ТіціаноТиціан (попри те, що є сучасний співак із таким іменем, Раффаелло→Рафаель, Бос→Босх, Цейс → хоча правильно Цайсс (аналогічний приклад з Гольбейном), фон Нейрат → правильно Нойрат). Варіант Гольбейн зафіксований у багатьох друкованих та електронних джерелах, результатів пошуку варіантів написання Гольбайн дуже мало. Поспішати перейменовувати не став, вирішив з Вами це обговорити. Що думаєте з цього приводу. З повагою --AnatolyPm (обговорення) 09:09, 3 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Я цілком підтримую ваш підхід. Оригінальна вимова виходить на перше місце лише тоді, коли немає автортетних джерел з усталеною назвою. А усталена назва часто відрізняється від оригінальної вимови. Хоча загалом я спостерігаю тенденцію до передачі німецького "ei" в українській як "ай". Окрім того, література в Google Books на запит "Гольбейн", здається, - лише російська, тоді як на запит "Гольбайн" - українська. А для нас, певна річ, не можуть бути критерієм усталені назви в російськомовній літературі, це ж інша мова. Я припускаю, що може існувати якесь важливе українське видання з варіантом Гольбейн, тож пославшись на таке видання, можна й перейменувати. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 20:07, 3 вересня 2014 (UTC)
Результати пошуку показали ось що (не довелось довго шукати) — Українська радянська енциклопедія. Думаю це вагомий аргумент у підтримку усталеної назви. Як гадаєте? --AnatolyPm (обговорення) 20:25, 3 вересня 2014 (UTC)
Загалом вагомий. Тоді можете перейменувати й подайте це джерело для основної назви, а також варіант Гольбайн з посиланням на Енциклопедію українознавства [2] та УСЕ [3]. --Romanbibwiss (обговорення) 20:38, 3 вересня 2014 (UTC)
ТакТак Зроблено. Ніби нормально. --AnatolyPm (обговорення) 21:00, 3 вересня 2014 (UTC)
Так, Гольбайни мені тепер подобаються, кожен може бачити, звідки взято написання прізвища.--Romanbibwiss (обговорення) 17:47, 4 вересня 2014 (UTC)

До речі, долучайтеся до роботи над нещодавно створеним порталом «Архітектура». --AnatolyPm (обговорення) 14:49, 4 вересня 2014 (UTC)

Треба долучитися, цікава тема! --Romanbibwiss (обговорення) 17:44, 4 вересня 2014 (UTC)

Тиждень мистецтва та Тиждень архітектури

Вітаю! Запрошую Вас до участі у тематичних тижнях з архітектури та мистецтва. Долучайтеся!

З повагою --AnatolyPm (обговорення) 20:32, 10 вересня 2014 (UTC)

Важливо зробити якісний і цікавий список статей до створення й лише тоді визначатися з датами. Може вже сьогодні увечері матиму час на таке.--Romanbibwiss (обговорення) 08:37, 11 вересня 2014 (UTC)

Так звичайно — список необхідний. Чесно кажучи, власноруч не організовував вікітижні, а лише брав у них участь. Спершу ж я вирішив написати тим, хто цікавиться цими темами:) Звичайно я написав лише активним (на мою думку) користувачам — можливо варто написати учасникам проведених раніше тижнів зі схожими темами. --AnatolyPm (обговорення) 08:47, 11 вересня 2014 (UTC)
Якось вже проводився Тиждень мистецтв, треба глянути, хто там брав участь. А пізніше, коли визначимося з датою, можна ще раз повідомити, тих хто вже записався.--Romanbibwiss (обговорення) 08:51, 11 вересня 2014 (UTC)
Щодо списку: в мене є, наприклад, книга «Мировое искусство. Мастера итальянского Возрождения», можу на її основі створити список необхідних статей про художників італійського Відродження. Також в мене ще десь була «Мировое искусство. Мастера Северного Возрождения». --AnatolyPm (обговорення) 08:58, 11 вересня 2014 (UTC)
У нас, звичайно, вже є багато статей, хоча все-одно вони в більшості випадків потребують поліпшення. Для пошуку відсутніх статей існують "інструменти" на тулсервері, це пришвидшує справу (напр. [4]) . Але, гадаю, що список на основі серйозного видання, це також дуже добре, а вже існуючі статті в списку треба буде переглянути на предмет необхідності їхнього поліпшення.--Romanbibwiss (обговорення) 09:09, 11 вересня 2014 (UTC)

Визначитись з терміном Тижня:Мистецтво

Вітаю Вас, пане Romanbibwiss'е.

На мій погляд — довге і невизначене очікування з тижнем розхолоджує. Як на Вашу думку, якщо ми започаткуєм тиждень та почнемо працювати з 20 вересня 2014 десь до 10 жовтня. Всі охочі можуть приєднатися в процесі роботи. З побажннями наснаги і бажанням попрацювати з Вами--Lorry (обговорення) 08:51, 15 вересня 2014 (UTC)

Гадаю, що на сторінці тижня вже є непогані пропозиції щодо створення нових статей, давайте ще спитаємо у ініціатора тижня й може справді почнемо з 20 вересня.--Romanbibwiss (обговорення) 09:35, 15 вересня 2014 (UTC)
Вітаю! Підтримую. Дякую Вам за підготовку списків необхідних для створення статей. А ми з Lorry цим часом працювали на рубриками для порталу «Архітектура». --AnatolyPm (обговорення) 14:34, 15 вересня 2014 (UTC)

Ничже варіант шаблону-запрошення, який можна надсилати іншим користувачам. --AnatolyPm (обговорення) 15:02, 15 вересня 2014 (UTC)

Запрошення до участі у тижні Мистецтва

--AnatolyPm (обговорення) 18:18, 15 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Я мабуть зламав Ваш шаблон «Запрошення до участі у тижні мистецтва». Чомусь підпис користувачів відображається на сторніці самого шаблону. Дякую за підготовку списків тижня (можливо через те що я поміняв назву тижня у тілі шаблону?).

Мене приєно здивувала активність та зацікавленність деяких [нових для мене] користувачів (особливо хочеться відмітити: Качор Любов Омелянівна (статті про художників 14-15 ст.), Яким (який ще не записався до таблиці), Надія Іващенко, Sanya7901 та Парус). Можна буде започаткувати наприкінці нагороди учасникам тижня (наприклад за найбільше створених статей, за найбільшу статтю тощо). Щодо списків: в моїй бібліотеці ще є книжка «Майстри північного відродження» з тієї самої серії, що й «Майстри італійського відродження» —спробую на днях скласти список.

Щодо майбутнього тижня Архітектури. Поки що внесу лауреатів Прітцкерівської премії до списку статей до створення. З повагою --AnatolyPm (обговорення) 10:36, 18 вересня 2014 (UTC)ш

Так, Майстри північного відродження - це було би дуже гарно. Бо, я думаю, чим повніший, цікавіший список статей до створення, тим більше учасників тижня.--Romanbibwiss (обговорення) 11:02, 18 вересня 2014 (UTC)

Доброго дня! Мені вчора пан Lorry написав з приводу списку картини музею Ханенків. Див. оговорення на моїй сторінці. --AnatolyPm (обговорення) 09:54, 19 вересня 2014 (UTC)

Привітання для Romanbibwiss'а

Вітаю Вас! Мене дуже цікавило питання наявності картин і їх авторів, що були в музеї Ханенків. Тому болісно було дізнатися, що частку викрали ще в роки громадянської війни, частку безжально-безглуздо продали за кордон, частку вилучили і передали у провінційні музеї. Найгірше, що в первісному складі галереї були одиничні зразки, не представлені в жодному з музеїв України. Всі надхоження часів СРСР не заповнили ці порожні місця. Я приберу частку позицій з Вашого списку.

Пане Romanbibwiss, нова проблема. Мене бентежить відсутність в нашому культурному просторі — Українського культурного канону. Подібний список вже мають декілька країн (там і національні і іноземні культурно-мистецькі скарби). Якщо започаткувати такий Український культурний канон в Укрвікіпедії ? Нехай обговорять активні і неактивні. Дві позиції від мене в такий канон 1) Рукописи Тараса Шевченка 2) Джованні Белліні «Мадона з немовлям», бо вона кращий подібний зразок на теренах колишнього СНД. Дуже б хотілося мати такий канон хоча би теоретично в Укрвікі.--Lorry (обговорення) 16:49, 19 вересня 2014 (UTC)

Ну канон, звичайно, потрібен, але вікіпедія не має можливості визначати канон, адже це було б власне дослідження, а не відтворення наявного. Цим мали б займатися якісь престижні українські інституції. Проте ми можемо скласти свій робочий канон у вигляді службового списку й спробувати створити якісні статті за ним. А списки яких країн ви маєте на увазі? Може їх треба уважніше роздивитися, аби легше було складати власний. Щодо музею Ханенка, то я вважаю, що було б гарно описати детальніше це зібрання, створити низку окремих статей. Добре, що ви обізнані зі станом речей і можете уточнити список. --Romanbibwiss (обговорення) 18:00, 19 вересня 2014 (UTC)
* В Японії цей канон має назву «Національний скарб». Іноді титул «Національний скарб» у японців отримує навіть ще живий майстер через унікальність його обдарування та його творів.
  • В Данії ним опікувався міністр культури Бріан Міккельсен (Brian Mikkelsen) ще восени 2004 року( почитайте «Датский культурный канон» у РУ вікі).

Обережний Romanbibwiss і тут має рацію : звичайно це буде робочій список з відповідними статтями або посиланнями на них.--Lorry (обговорення) 18:41, 19 вересня 2014 (UTC)

Давайте зробимо таку підсторінку в майбутньому проекті Мистецтво. Японський список я справді бачив, а от що там у Данії зараз подивлюся.--Romanbibwiss (обговорення) 18:49, 19 вересня 2014 (UTC)
Думаю, можна взяти данський список за основу, насамперед категорії списку. Але якщо з архітектурою простіше (були різні конкурси чудес України), то такі теми як дизайн, образотворче мистецтво, музика, театр потребують в ідеалі висновку фахівця. Кіно, література та дитяча література - це ще я можу собі уявити. Сподіваюсь на вашу обізнаність та знання інших наших колег.--Romanbibwiss (обговорення) 18:58, 19 вересня 2014 (UTC)
Робочій список такого канону можна робити поступово, поетапно, не всі категорії одразу. Термін створення чи початку роботи можна обговорити додатково. Дякую за швидку відповідь.--Lorry (обговорення) 19:39, 19 вересня 2014 (UTC)

Путін — хуйло

Усім небайдужим, а також усім, хто вважає (або хоче), що стаття повинна повинна опинитись (або може опинитись) головній, будь ласка, залиште свій голос "за" чи "проти", а також зауваження (аби виправити недоліки, якщо такі є) на сторінці обговорення кандидатів у добрі статті [5]. --Jeromjerom (обговорення) 08:11, 29 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Було б добре, якби і ця стаття одержала статус, перспективи вона має. Думаю, відкинувши емоції, варто прислухатися насамперед до зауважень NikKа, й переглянути статтю на предмет усунення повторів, усунення фактів, не пов'язаних з піснею/мемом, провести чіткіше розрізнення коли пісня, а коли мем. Ще час до кінця другого тижня обговорення є, статус реальний.--Romanbibwiss (обговорення) 08:40, 29 вересня 2014 (UTC)
Так, я бачив зауваження Ніка, і вони з усіх є більш-менш аргументованими. Наразі часу мені обмаль...хвилинку знайшов вчора і виправив помилки, і сьогодні вирвався на хвильку (робота клята). Спробую до пятниці щось зробити, але якщо у вас теж знайдеться хвилинка, то допоможіть. Так би мовити свіжі очі не завадять))) Дякую))) --Jeromjerom (обговорення) 08:59, 29 вересня 2014 (UTC)
Спробую трошки щось вдосконалити, хоча часу також бракує.--Romanbibwiss (обговорення) 09:10, 29 вересня 2014 (UTC)

Нові зображення

Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 06:34, 1 жовтня 2014 (UTC)

Мовна порада

Доброго дня! Нещодавно розпочав доповнювати статті про фільми, а з їхніми бусурманськими іменами/прізвищами страшної мороки маю. Якщо матимете час — гляньте, будь ласка, на правопис. З повагою, — Шиманський હાય! 08:36, 9 жовтня 2014 (UTC)

Вітаю! Трошки підправив, щодо Джана, може це і спірний варіант, але французькою вимовляється приблизно Джян, а не Джіан, але дж вже начебто має пом'якшення, тому пропоную Джан. --Romanbibwiss (обговорення) 21:18, 10 жовтня 2014 (UTC)

be:Свабода, якая вядзе народ

Hallo Romanbibwiss, könntest Du Dir bitte meinen Beitrag auf der Artikeldiskussion ansehen. Danke. Habe ich das richtig gesehen, dass im Artikel steht, das Bild ist im Louvre-Lens? Das war es nur für ein Jahr und ist jetzt wieder im Louvre Paris, s. links. Kannst Du das bitte verbessern und mir gerne hier antworten. Danke und Grüße --Oursana (обговорення) 20:00, 13 жовтня 2014 (UTC)

Erledigt. --Romanbibwiss (обговорення) 07:09, 14 жовтня 2014 (UTC)
Besten Dank, vielleicht kannst Du noch die Louvre Fundstelle angeben, die ich auf der Artikeldiskussion habe. Und die russische Seite machst Du sicher noch. Nochmals herzlich Dank. --Oursana (обговорення) 13:04, 14 жовтня 2014 (UTC)

Мистецька нагорода

Нагорода
За цінний внесок у розвиток теми образотворчого мистецтва. Також дякую Вам за допомогу у проведенні цього тижня. І мені було приємно попрацювати разом з Вами.

--AnatolyPm (обговорення) 17:53, 14 жовтня 2014 (UTC)

«Добрі статті»

Вітаю! Пропоную визначити можливих кандидатів на отримання статусу «доброї статті», з тих, що були створені в рамках тижня образотворчого мистецтва? Мені здається, що нижче наведені статті мають шанс отримати такий статус:

Якщо автори цих статей погодяться взяти участь у конкурсі «добрих статей», можна буде допомогти їм у вичитці.

PS: Тим часом номінував головну роботу останнього місяця — Віденську Кунсткамеру. --AnatolyPm (обговорення) 20:49, 16 жовтня 2014 (UTC)

Здається, це непогані статті, але я їх поки лише переглянув. Якщо автори номінуватимуть їх, я допоможу з вичиткою. Стаття про Кунсткамеру виглядає на добру, я ще маю її ретельно перечитати, аби не бути голослівним. Матиму час десь з вівторка наступного тижня, може й трохи раніше. --Romanbibwiss (обговорення) 20:59, 16 жовтня 2014 (UTC)

Вдячний за допомогу, але...

Шановний пане! Хотілося б Вас подякувати за доповнення моєї статті «Вокзал», але є претензія. Пишучи статтю, я використовував матеріали з деяких російських джерел (бо в Інтернеті я віднайшов тільки одну україномовну статтю з цієї теми, втім, автоперекладену з російської). Посилання на ці джерела я правдиво розмістив на сторінці. Ви ж навіщось прибрали мої посилання і натомість помістили там посилання на кілька словників, які дають дані, що дублюють один одного. Прошу навести причини Вашого дивного вчинку. Як би Ви не відповіли, домовімося: працювати чесно і щиро вказувати наші джерела, навіть російськомовні. Можна будь-як ставитися до росіян, але зневажати їх не слід.

Бажаю Вам кращих успіхів (ніж досі)!

--В.Галушко (обговорення) 13:06, 1 грудня 2014 (UTC)

Вітаю! Насамперед хотів подякувати вам, що ви взялися за потрібну статтю, якої досі не було. Я вважаю, що російські джерела можуть бути так само вартісними, які і англійські чи українські. Лише тут мені здалося, що ви просто перенесли джерела з рувікі, а вказувати на словникові статті з російського словника, мені видається недоречним, коли слово українське. Перепрошую, якщо неуважно пречитав започатковану вами статтю. Якщо ви вважаєте за потрібне повернути наведені вами джерела, я не заперечую.

Дякую за гарне побажання! Тож і вам також - кращих успіхів, адже всім нам треба вдосконалюватися, прагнути до нових знань, а також бути шанобливим та уважними до інших.--Romanbibwiss (обговорення) 10:06, 2 грудня 2014 (UTC)

Червоні посилання

Вітаю! Часто переглядаю спеціальні сторінки і, якось, натрапив на найбільш поширені червоні посилання. Серед них я помітив 2 статті, про створення яких я прошу Вас: Дані про чисельність населення у Франціїfr (2015 посилань) і Школа вищих досліджень у галузі соціальних наукfr (616 посилань). Якщо Ви маєте інтерес до них, час і натхнення, то просив би Вас перекласти їх із французької — і в українській вікіпедії поменшає червоного і значно побільшає синього . З повагою, — Шиманський હાય! 16:55, 12 грудня 2014 (UTC)

Вітаю! Гаразд, зроблю принагідно! Як буде готово, напишу тут.--Romanbibwiss (обговорення) 09:28, 14 грудня 2014 (UTC)