Delta Force: Task Force Dagger

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Delta Force: Task Force Dagger
Розробник Zombie Studios
Видавець NovaLogic, THQ Nordic
Дистриб'ютор Steam і Good Old Games[1]
Жанр(и) Тактичний шутер
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску 27 червня 2002
Режим гри Багатокористувацький,
однокористувацький
Мова англійська[2]
Технічні деталі
Рушій Voxel Spaced
Носій CD-ROM, DVD-ROM
Delta Force (серія)
Попередня гра Delta Force: Land Warrior
Наступна гра Delta Force: Urban Warfare
Офіційний сайт

Delta Force: Task Force Dagger — відеогра жанру тактичного шутера від першої особи, розроблений компанією Zombie Studios.[3] Самостійний аддон до Delta Force: Land Warrior. Реліз гри відбувся 27 червня 2002 року. На території України та СНД видавалася компанією під назвою Delta Force: Операция Кинжал. Сьогодні гра розповсюджується за допомогою сервісів цифрової дистрибуції компанією THQ Nordic, що придбала права на всі франшизи NovaLogic.[4]

На відміну від попередніх ігор серії, за основу місій Task Force Dagger узято реальний військовий конфлікт.

Геймплей

[ред. | ред. код]

Будучи самостійним доповненням, Delta Force: Task Force Dagger основами ігрового процесу мало відрізняється від Land Warrior. На вибір гравця є десять оперативників різних спецпідрозділів зі своїми сильними та слабкими сторонами. Як і в інших іграх серії, у грі присутній вільний підхід до виконання завдань — гравця дислокують у певній точці величезної карти, після чого він вільний виконувати місію будь-яким способом. Перед кожною місію гравець може обирати собі озброєння з автоматів, пістолет-кулеметів, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ, гранат, пластиду. Окрім зброї можна узяти бронежилет, що підвищує виживаємість, або додаткові набої. Також присутня можливість забирати зброю у вбитих супротивників. Окрім цього, у деяких місіях є можливість викликати вогонь артилерії лазерним цільовим указником, а для розвідки уперше в серії можна використовувати БПЛА. На відміну від попередніх ігор серії, в більшості місій немає комп'ютерних союзників. Як і у всій серії, виживаність тут є реалістичною — як супротивники, так і протагоніст гинуть від влучання однієї-двох куль.

Сюжет

[ред. | ред. код]

У ролі бійця одного зі спецпідрозділів країн НАТО та Австралії, гравцеві пропонується узяти участь у військових спецопераціях з ліквідації афганських терористичних угрупувань. Кампанія складається з окремих місій, котрі також можна проходити у будь-якій послідовності. Сюжетні деталі розкриваються у брифінгах перед завданнями.

У Task Force Dagger також присутній мультиплеєр на 16 гравців з класичними для шутерів режимами (Deathmatch, Team Deathmatch, Захоплення Прапору, Цар Гори, тощо) та кооператив на 8 гравців

Рушій

[ред. | ред. код]

Гра створена на гібридному воксельно-полігональному рушії Delta Force: Land Warrior, котрий використовує вокселі для рендерингу ландшафтів, та полігони для рендерингу об'єктів. Рушій підтримує створення дуже великих карт шляхом копіювання ландшафту.

Реакція преси та гравців

[ред. | ред. код]

Гра отримала змішані відгуки від преси, але була досить тепло сприйнята гравцями. На порталі metacritic Delta Force: Task Force Dagger має оцінку 51 з 100 від професійних журналістів та 7.6 з 10 від звичайних геймерів.[5]

У Steam гра має 79 % позитивних рецензій.[6]

У GOG Task Force Dagger має середню оцінку 3.6/5.[7]

Гру хвалили за цікавий мультиплеєр, величезні відкриті локації з повною свободою пересування та велику кількість доступної зброї. Критикували за схожі репетативні місії, застарілу на свій час графіку, зловживання «коридорними» локаціями та загальну відсутність серйозних геймплейних інновацій.

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Good Old Games — 2008.
  2. Steam — 2003.
  3. Delta Force: Task Force Dagger Release Information for PC - GameFAQs. www.gamefaqs.com (англ.). Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 23 червня 2017.
  4. THQ Nordic Acquires All Of NovaLogic's Franchises | THQ Nordic GmbH. www.thqnordic.com (англ.). Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 23 червня 2017.
  5. Delta Force: Task Force Dagger. Metacritic (англ.). Архів оригіналу за 11 липня 2019. Процитовано 8 серпня 2019.
  6. Delta Force: Task Force Dagger у Steam. store.steampowered.com (укр.). Архів оригіналу за 8 серпня 2019. Процитовано 8 серпня 2019.
  7. GOG.com. GOG.com (амер.). Архів оригіналу за 8 січня 2020. Процитовано 8 серпня 2019.