Delta Force: Xtreme 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Delta Force: Xtreme 2
Розробник NovaLogic
Видавець NovaLogic, THQ Nordic
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Тактичний шутер від першої особи
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску 27 травня 2009 року
Режим гри Однокористувацька гра, багатокористувацька гра та кооператив
Мова англійська[1]
Технічні деталі
Рушій Модифікований Black Hawk Engine
Носій DVD
Delta Force
Попередня гра Delta Force: Xtreme
Наступна гра

Delta Force: Angel Falls (Відмінена)

Delta Force: Hawk Ops
Офіційний сайт

Delta Force: Xtreme 2 — відеогра жанру тактичний шутер від першої особи, розроблена компанією NovaLogic на модифікованій версії власного рушія Black Hawk Engine. На відміну від Delta Force: Xtreme не є рімейком попередніх частин серії.

В Америці гра видавалася силами самої компанії-розробника, в Україні та СНД видавцем була компанія Бука.[2] Після придбання прав на франшизу Delta Force шведською компанією THQ Nordic — видавництвом гри займається саме вона.[3] Сьогодні цифрову копію Delta Force: Xtreme 2 можна купити у Steam.

Ігровий процес

[ред. | ред. код]

Так само як і в попередній грі серії, в Delta Force: Xtreme 2 присутній сінглплеєр та мультиплеєр. Кампанію також можна проходити й одному гравцеві, й у кооперативі.

Як і в більшості ігор серії, перед гравцем ставляться певні тактичні завдання та надається майже повна свобода подальших дій. У Delta Force: Xtreme 2, як і в інших частинах серії, за винятком Black Hawk Down, присутні величезні відкриті локації, у котрих гравець має повну свободу пересування. Як і в оригінальний Xtreme, у сіквелі є доступні для керування транспортні засоби.

Гра орієнтована на мультиплеєр, адже респавн після смерті присутній навіть у сінглплеєрному режимі, а це означає, що, фактично, в однокористувацькому режимі програти неможливо.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Сюжет у грі, як і в інших частинах серії, подається здебільшого шляхом брифінгів перед місіями. Всього у грі дві кампанії по 5 місій кожна. Дії розвертаються в Узбекистані та Лаосі. У Пострадянській країні спецпідрозділ «Delta» має ліквідувати терористів, що загрожують світу хімічною зброєю, а в Лаосі потрібно знищити картель контрабандистів.[4]

Оцінки й відгуки

[ред. | ред. код]

Delta Force: Xtreme 2 отримала у цілому прохолдні відгуки як від преси, так і від гравців. На порталі Metacritic гра має середній бал 40 з 100 на основі 7 рецензій від ігрових журналістів та 5 з 10 від звичайних геймерів.[5] У Steam гра має 57 % відсотків схвальних відгуків.[6]

Гру розкритикували за застарілість графіки, відсутність геймплейних нововведень, поганий захист від читерів в мультиплеєрі, поганий штучний інтелект супротивників в сінглплеєрі та примітивний геймдизайн. Деякі гравці навіть звинувачували NovaLogic у бажанні швидко заробити гроші за рахунок лояльної фанбази франшизи.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Steam — 2003.
  2. Delta Force: Xtreme 2 (PC). shop.buka.ru (рос.). Архів оригіналу за 12 серпня 2019. Процитовано 12 серпня 2019.
  3. THQ Nordic Acquires All Of NovaLogic's Franchises | THQ Nordic GmbH. www.thqnordic.com. Архів оригіналу за 24 листопада 2018. Процитовано 12 серпня 2019.
  4. ЛКИ | Delta Force: Xtreme 2: РЕЦЕНЗИИ. lki.ru. Архів оригіналу за 22 листопада 2019. Процитовано 12 серпня 2019.
  5. Delta Force: Xtreme 2. Metacritic (англ.). Архів оригіналу за 19 травня 2019. Процитовано 12 серпня 2019.
  6. Delta Force Xtreme 2 у Steam. store.steampowered.com (укр.). Архів оригіналу за 9 травня 2019. Процитовано 12 серпня 2019.