See What a Fool I've Been

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«See What a Fool I've Been»
Пісня Queen
Випущено 23 лютого 1974
Жанр хард-рок
блюз-рок
Мова англійська
Тривалість 4:32
Лейбл EMI (Європа)
Elektra (США)
Автор слів Браян Мей
Продюсер Queen
Рой Томас Бейкер
Композитор Браян Мей

«See What a Fool I've Been» — пісня британського рок-гурту «Queen», яка вийшла на Б-стороні синглу «Seven Seas of Rhye». Вона була натхненна блюзовою піснею Сонні Террі та Брауні Макгі«The Way I Feel».[1] Спочатку вийшла у 1974 році, її було перевидано 1991 року як один з бонус-треків у перевиданні альбому «Queen II».[2] Пісня була описана як «повільне і найближче сповзання „Queen“ до блюзу, яке коли-небудь у них було».

Історія[ред. | ред. код]

«See What a Fool I've Been» вийшла на Б-стороні синглу «Seven Seas of Rhye», вона була однією з кількох перших не-альбомних пісень в кар'єрі «Queen». Ця пісня датована попереднім до «Queen» гуртом «Smile». Браян Мей почув пісню «The Way I Feel» Сонні Террі та Брауні Макгі в телевізійній програмі, але на той час він не знав назву пісні або гурту. Він згадав риф і деякі тексти пісень і приніс їх до гурту, а потім узявся до написання «See What a Fool I've Been».

Пісня не записувалася до сесій альбому «Queen II», хоча вона виконувалася наживо з моменту утворення «Queen». Версія пісні синглової Б-сторони містить таке вокальне виконання Фредді Мерк'юрі, яке за природою найкраще можна схарактеризувати як бурлеск, а версія пісні, виконана під час живих виступів і сесій для «BBC», офіційно випущених у 2011 році, має більше прямолінійне виконання. Крім того, між версією синглової Б-сторони і версією сесій для «BBC» та живими версіями є відмінності у ліриці (з посиланнями на «потяг до Джорджії» і «автобус Greyhound на світанку», про це не чути у версії синглової Б-сторони, в той час, як в живих версіях немає текстів «матрос» або «гавкіт собаки»), причина цих відмінностей ніколи не була пояснена.

У 2004 році Мей зв'язався з шанувальником «Queen», який виявив на якій пісні «See What A Fool i've Been» була заснована, що так довго було таємницею. Мей офіційно підтвердив, що композиція «The Way I Feel» була натхненням для написання «See What A Fool i've Been» після того, як шанувальник відправив йому нещодавно випущений компакт-диск з піснею Сонні Террі та Брауні Макгі (разом з приміткою, що пояснює, як це було відстежено у ході перегляду текстів пісень, а не в процесі прослуховування кожного запису Сонні Террі і Брауні Макгі). Пояснення історії пісні з'явилося на офіційному сайті Мея у лютому 2004 року в Soapbox.[3] Мей сказав, що планує зв'язатися з агентами авторів оригіналу, щоб обговорити давно назріле питання роялті.

Учасники запису[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hodkinson, Mark (2004). Queen The Early Years. London: Omnibus Press. с. 82. ISBN 978-1-84449-012-7.
  2. Woodstra, Christopher (2007). All Music Guide Required Listening : Classic Rock (All Music Guide Required Listening Classic Rock). Backbeat. ISBN 978-0-87930-917-6.
  3. Brian's Soapbox Feb 04. Brianmay.com. Архів оригіналу за 29 березня 2015. Процитовано 22 червня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]