Sheer Heart Attack (пісня)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Sheer Heart Attack»
Пісня Queen
з альбому 'News Of The World'
Випущено 28 жовтня 1977
Записано липень-вересень 1977 («Basing Street» і «Wessex Studios»)
Жанр хеві-метал
хард-рок
панк-рок[1]
Мова англійська
Тривалість 3:27
Лейбл EMI, Parlophone (Європа)
Elektra, Hollywood (США)
Автор слів Роджер Тейлор
Продюсер Queen
Майк Стоун
Композитор Роджер Меддоуз-Тейлор

«Sheer Heart Attack» (укр. «Гострий серцевий напад») — пісня британського рок-гурту «Queen», що вийшла у їхньому шостому студійному альбомі «News Of The World» у 1977 році. Це одна з двох пісень альбому, яку повністю написав Роджер Тейлор.

Передумови[ред. | ред. код]

«Sheer Heart Attack» була спочатку написана для однойменного альбому у 1974 році, але не ввійшла до нього з кількох причин. Пісня була закінчена для альбому «News Of The World» у 1977 році.

Роджер Тейлор грає майже на кожному інструменті в готовому треку, з деякою допомогою Браяна Мея на гітарі. Це одна з небагатьох оригінальних записів «Queen», в якому немає бас-гітариста Джона Дікона.

В лютому 1978 року пісня вийшла на Б-стороні синглу з піснею «Spread Your Wings», яку написав Джон Дікон. Також вона потрапила на Б-сторону синглу з піснею «It's Late», яку написав Мей, він вийшов тільки в Канаді, Сполучених Штатах, Новій Зеландії і Японії в квітні 1978 року.

Живе виконання[ред. | ред. код]

Пісню виконували наживо з 1977 по 1982 рік. Вона вийшла у трьох концертних альбомах: «Live Killers» у 1979 році, «Queen Rock Montreal» у 1981 році і «Queen on Fire — Live at Bowl» у 1982 році.

Коментарі[ред. | ред. код]

«„Sheer Heart Attack“ була написана лише в основі, була неповною, незакінченою на той час, коли ми її записували, насправді ми не мали достатньо місця, і все було не зовсім закінчено, й все це сталося через цілу низку причин. Але тепер це все знову живе, й на цьому етапі я дуже задоволений. Це справді чиста енергія, це один з моїх внесків до „News of the World“»Роджер Тейлор
«Ми придумали назву альбому „Sheer Heart Attack“, і це була пісня, ідея якої виникла в мене, але на той час я ще був не закінчив цю пісню. З часом я її таки довершив, ми були вже на два альбоми далі, отже вдалося помістити її в альбом „News of the World“. Це доволі цікаво, адже ми робили альбом близький до панк-гурту „Sex Pistols“, і це справді пасувало до вибуху панк-музики, який відбувався в той час, який відбувався саме тоді. Тепер вийшло на краще, що пісня потрапила до альбому „News of the World“» — Роджер Тейлор[2]

Учасники запису[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Sheer Heart Attack» superseventies.com Процитовано 18 квітня 2019
  2. «Sheer Heart Attack» queenpedia.com Процитовано 21 квітня 2019