Вікіпедія:Майстер створення статей/Значущість особи

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
3. Значущість
4. Джерела
5. Вміст
6. Готово
Значущість

Якщо про особу багато розповідається в авторитетних незалежних джерелах, можливо, вона відповідає вимогам значущості для створення окремої статті.

Вікіпедія:Критерії значущості/Особи

Лише деякі люди достатньо значущі для включення до Вікіпедії. Як і будь-яка енциклопедія, Вікіпедія включає біографії важливих історичних діячів і сучасників.

Загальна вимога: наявність достатньої кількості надійної інформації з незалежних вторинних джерел, яка показує суспільну значущість особи.

Також люди, які задовольняють хоча б одному з нижченаведених критеріїв, достатньо значущі для створення окремої статті. Цей список неповний, але в цілому відтворює необхідний рівень значущості:

  • Людина залишила помітний внесок, який визнаний спеціалістами даної галузі.
  • Номінальні і фактичні керівники всіх держав.
  • Діячі шоу-бізнесу (зокрема модельного бізнесу та індустрії моди) і масового мистецтва (популярного кіно, естрадної музики, масової літератури і т. п.), які широко відомі.
  • Переможці і призери Олімпійських і Паралімпійських ігор, чемпіонатів і кубків світу, Європи чи інших континентів, України або інших країн за усіма видами спорту.
  • Лауреати Нобелівської премії, відомих міжнародних премій і національних конкурсів, премій у своїй галузі.
  • Автори окремих творів (віршів, пісень, картин, архітектурних проєктів і т. д.), які стали з тієї чи іншої причини значним явищем або подією в суспільному і культурному житті країни та світу, незалежно від інших творів цього ж автора.

Зауваження: У випадку якщо людина значуща лише через свою роль в одному явищі або події, але не як особа сама по собі, вважається кращим створити статтю про це явище або подію, ніж про цю людину.

Важливе зауваження: Не додавайте в Вікіпедію брехливих тверджень про живих людей!



Ваша стаття відповідає вимогам значущості?