STS-69

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
STS-69 (71 політ шатл, 9 політ «Індевор»)
STS-69 (71 політ шатл, 9 політ «Індевор»)
Космічний корабель Індевор OV-105
Тип космічного корабля спейс-шатл
Екіпаж 5
Місце запуску Кеннеді LC-39A
Дата запуску 7 вересня 1995 15:09:00 UTC
Місце посадки Кеннеді Runway 33
Дата посадки 18 вересня 1995 11:38:56 UTC
Тривалість польоту 10 діб 20 годин 29 хвилин
Кількість обертів 171
Апогей 321 км
Перигей 321 км
Орбітальний період 91,4
Нахил орбіти 28,4 градусів
Пройдено відстань 7 200 000 км
Пов'язані місії
Попередня місія Наступна місія

STS-70

STS-73
Екіпаж STS-69: зліва направо — сидять: Кокрелл, Вокер; стоять: Гернхардт Ньюман, Восс
Астронавт Майкл Герхардт, який пов'язаний з рукою робота Шаттла Індевор під час виходу у відкритий космос. На відміну від більш ранніх виходів астронавтів у космос, Герхардт використовував контрольну таблицю на електронному манжеті, — прототип, розроблений для МКС
Зліт Шаттл Індевор STS-69 місії

STS-69 — космічний політ МТКК «Індевор» за програмою « Спейс шатл».

Екіпаж[ред. | ред. код]

Моменти Місії[ред. | ред. код]

11-денна місія була другим польотом «Wake Field Facility» (WSF), — супутник у формі тарілки, який буде літати безкоштовно Трансфер протягом декількох днів. WSF має метою нарощувати тонкі плівки у майже ідеальному вакуумі, створювалися слідом за супутником, як вона рухається в просторі. Екіпажем також були розгорнуті і отримані 201 спартанський астрономічний супутник, виконаний шестигодинний вихід у відкритий космос для тестування методів збірки, необхідний Міжнародній космічній станції, та випробування теплових удосконалень, внесених в скафандрах, для використання під час виходу у відкритий космос.

«Спартанський 201 безкоштовних літаючих пасажирів» буде робити свій третій політ на борту шаттла. «201 спартанських місія» є науково-дослідницькі програми, спрямовані на дослідження взаємодії між Сонцем і її вихідним вітром заряджених частинок. Метою місії було вивчення зовнішньої атмосфери Сонця і її перехід в сонячний вітер, котрий постійно проходить повз Землю.

STS-69 побачить першого польоту Міжнародної Екстремальні Автостопом ультрафіолетового (МВК −1), перший з п'яти запланованих рейсів для вимірювання та моніторингу довгострокових коливань у величині абсолютного крайнього ультрафіолетового (EUV) потоку, що приходить від Сонця, і вивчити EUV викиди з системи плазмового тора навколо Юпітера, що виходять з її супутником Іо.

Теж летить на борту Endeavour буде комбінованої накачуванням капілярної Loop-2/Gas мосту Асамблеї (CAPL-2/GBA) корисного навантаження. Цей експеримент складається з CAPL Автостопом — 2 виконаний у вигляді корисного навантаження на орбіті мікрогравітації демонстрацію системи охолодження запланована на спостереження Землі системної програми та теплової енергії зберігання −2 Вантажопідйомність, частина зусиль з розробки передових технологій виробництва енергії. Також частина цього корисного навантаження було кілька Get Away Special[en] (GAS) експериментів, що дослідили такі області, як взаємодія систем орієнтації космічного апарата і управління орбітою з конструкціями космічних апаратів, заповненими рідиною балками, як конструкційних амортизаторів у просторі і вплив тліючого горіння в умовах довгострокової мікрогравітації.

Інший корисного навантаження виконується політ з підключенням до розвитку космічної станції є поліпшення продуктивності електролізу Концепція дослідження (EPICS). Поставка кисню і водню електролізом води в космосі буде відігравати важливу роль у задоволенні потреб НАСА і цілями для майбутніх космічних місій. Бортовий покоління кисню очікується зниження річної потреби постачання для космічної станції приблизно на 5400 кг.

Інший корисним навантаженням на борту є Національними Інститутами Здоров'я — Cells−4 (NIH — C4) експеримент, який розслідує втрати кісткової маси в умовах космічного польоту; біологічних досліджень у Каністра −6 (BRIC-6), яка вивчає тяжкості — сприймати механізму в клітинах ссавців. Теж летить два комерційних експериментів. (CMIX-4), включають в себе цілі аналізу клітинних змін в умовах мікрогравітації, а також дослідження нервово — м'язових порушень розвитку, комерційного Generic Bioprocessing Апарат −7 (CGBA−7). CGBA є вторинною корисного навантаження, який слугує інкубатором і збір даних точкою для експериментів в області фармацевтики тестування і біомедицини, біотехнологічної та біотехнології, сільського господарства та навколишнього середовища.

Теплова зберігання енергії (ТЕС-2) експеримент також є частиною CAPL-2/GBA-6. TES-2 корисного навантаження призначений для надання даних по розумінню тривалої поведінки теплової енергії при зберіганні солі фтору, які піддаються багаторазовому плавленню і замерзанню в умовах мікрогравітації. TES-2 корисного навантаження призначений для вивчення мікрогравітації поведінки порожнин у фториду літію — фторид кальцію евтектичний, теплова сіль зберігання енергії. Дані цього експерименту буде перевіряти комп'ютер код, званий TESSIM, корисні для аналізу теплових приймачів в передових сонячної динамічної конструкції енергосистеми.

Примітки[ред. | ред. код]