Користувач:Чорнолуцький Руслан Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


===== Чорнолуцький Руслан Васильович =====(народився 30 листопада 1977 року в місті Первомайськ Миколаївської області, Україна). Громадянство - Україна.

— правозахисник, адвокат, громадський діяч, управлінець. Автор понад 65 наукових публікацій правового і політичного характеру. Кандидат юридичних наук.

Освіта[ред. | ред. код]

1984 - 1994 рр. - навчався в загальноосвітній школі №2 і №3, м. Балта Одеської області.
1994 р. - вступив до Юридичного інституту Одеського державного університету ім. І.І. Мечникова, на факультетет «Правосуддя і правова робота в народному господарстві».
1999 р. - закінчив факультет «Цивільне право і підприємство» Одеської державної юридичної академії і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація - юрист.
2001 р. - закінчив Українську Академію державного управління при Президенті України і отримав другу повну вищу освіту за спеціальністю «Проектний менеджмент», кваліфікація - магістр проектного менеджменту.


Трудова діяльність[ред. | ред. код]

1994 р. - організаційний відділ Балтської районної ради народних депутатів на посаді інструктора організаційного відділу.
1997 рік - Балтська районна державна адміністрація на посаді секретаря координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю.
1999 - 2000 рр. - ТОВ «ЗГОДА» на посаді юрисконсульта (Одеса).
2000 - 2002 рр. - дочірнє підприємство іноземної корпорації «БЛЮ Долфін Шиппінг СЕРВІС ІНК» на посаді юрисконсульта (м. Одеса).
2002 - 2008 рр. - консультаційно - юридична фірма ТОВ «Лекс - Юніон» на посаді директора (м. Одеса).

2008 р. - став адвокатом, здав кваліфікаційні іспити і отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.
2008 р. - і по теперішній час є адвокатом, займаюся адвокатською діяльністю.
2008 - 2017 рр. - керуючий партнер адвокатської групи «Юр.КомМ» (м. Одеса).
2010 - 2016 р. - член виконавчого комітету Одеської міської ради. Входив до складу основних розробників Статуту територіальної громади Одеси.
2017 р. - і по теперішній час - адвокат, старший партнер адвокатської фірми "Катеринчук, Моор і партнери" (м.Київ), представник інтересів в судових та правоохоронних органах Міхеіла Ніколозовича Саакашвлі.


Наукова діяльність[ред. | ред. код]

2003 р. - з відзнакою закінчив навчання в аспірантурі Одеської державної юридичної академії, кафедра «Міжнародне право і міжнародні відносини».
2006 р. - захистив кандидатську дисертацію на тему «Проблеми правосуб’єктивності в колізійному праві України» та здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук.
2009 р. - автор кандидатської монографії «Міжнародне приватне (колізійне) право України: правосуб'єктивність осіб (теоретико - методологічні аспекти)».
2010 р. - докторант Маріупольського державного університету, тема докторської дисертації: «нормопроектна діяльність в конституційному праві: питання теорії і практики».
2014 р. - докторант Інституту законодавства Верховної Ради України. Автор понад 65 наукових статей і публікацій в сфері міжнародного приватного і конституційного права.
2016 р. - автор докторської монографії «Нормопроектна діяльність в конституційному праві України: питання теорії і практики».


Викладацька діяльнсть[ред. | ред. код]

2003 - 2007 рр. - викладав міжнародне приватне право та конституційне право зарубіжних країн в Християнському гуманітарно-економічному відкритому університеті (м. Одеса). 2008 - 2009 рр. - викладач міжнародного приватного права, доцент кафедри «Міжнародного права і морського права» Одеської Національної Морської Академії.
2009 - 2011 рр. - викладач міжнародного приватного права, доцент кафедри «Міжнародного права та порівняльного правознавства» Міжнародного Гуманітарного Університету (м. Одеса).


Громадська діяльність[ред. | ред. код]

2003 - 2006 р. - радник з питань законності, правопорядку, прав громадян і міжнародних відносин в Одеській обласній раді.
2004 - 2007 р. - входив до керівного складу Одеської обласної організації Політичної партії "Народний союз" Наша Україна ", член контрольно-ревізійної комісії діяльності партії.
2004 р. - заступник керівника юридичного департаменту Одеського обласного штабу на виборах кандидата в президенти України Віктора Андрійовича Ющенка.
2006 - 2014 р. - помічник-консультант народного депутата України Катеринчука Миколи Дмитровича.
2006 - 2014 р. - керівник всеукраїнської соціальної програми «Народний адвокат» в м. Одеса (безкоштовна правова допомога та консультації населенню).
2008 р. - і по теперішній час - благодійний фонд соціальної допомоги та європейських цінностей "Адреси милосердя» на посаді генерального директора (м. Одеса).


У 2010 році після рішення Європейської партії України, про підтримку на виборах Президента України Юлії Тимошенко, був призначений заступником начальника виборчого міського штабу, - керував юридичним департаментом забезпечення виборів Одеського міського штабу кандидата в Президенти Тимошенко Ю.В.
2010 р. - в якості кандидата в депутати брав участь в місцевих виборах в Одеську міську раду від Європейської партії України. За результатами виборів був обраний Одеською міською радою на посаду члена виконавчого комітету.
2010 - 2016 рр. - член виконавчого комітету Одеської міської ради.
У 2012 і 2014 роках двічі був керівником виборчого штабу кандидата в народні депутати України Катеринчука М.Д., по одномандатному мажоритарному округу №13 (Вінницька область) на чергових і позачергових виборах до Верховної Ради України. Був офіційною довіреною особою кандидата в народні депутати Катеринчука М.Д., представляючи його інтереси в Окружній виборчої комісії, ЦВК і в судових інстанціях.
30 вересня 2007 - брав участь в якості кандидата від Європейської партії України у позачергових виборах до Верховної Ради України за списком кандидатів у народні депутати блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (під № 421 в списку кандидатів).
2010 - 2013 рр. - автор і ведучий популярного телевізійного політичного проекту "TIMES".

2007 р. - по сьогодні - вхожу до керівного складу Одеської міської організації Європейської партії України.


Партійність[ред. | ред. код]

2007 р. - і по теперішній час - член Політичної партії «Європейська партія України».
З 2009 р. - і по теперішній час - Голова Одеської міської організації політичної партії «Європейська партія України».
З 2016 р. - і по теперішній час - заступник Голови Політичної партії «Європейська партія України».

Членство в професійних організаціях[ред. | ред. код]

2012 р. - Національна Асоціація Адвокатів України.
2012 р. - Рада адвокатів Одеської області.
2015 р. - Асоціація правників України.
2016 р. - Міжнародна асоціація юристів / International Bar Association /.

Нагороди[ред. | ред. код]

2009 р. - визнаний "Юристом року" за рейтингом популярності «Народне визнання» (м.Одеса).
2015 р. - нагороджений "Почесною відзнакою Одеської обласної ради".