Обговорення:Рудківці (Кам'янець-Подільський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ідеї та пропозиції щодо розбудови статті можна залишати на цій сторінці обговорення.

Про недоліки і задачі[ред. код]

  • Немає достовірної інформації (архіви, карти, публікації) про мощену дорогу через Мостятину до Бурнака і про міст чи паромну переправу через Дністер.
  • Потрібно продовжити пошук інформації про село до 1650 року (року відображення села на карті Боплана). Потрібно, наприклад, пошукати документи магнатів Гербуртів і Станіслава Лянцкорунського (вони володіли у другій половині XVI ст. Дунаївцями і Калюсом)…., дідича Яна Цьолка (володів Калюсом з 1431 р.).
  • В Polska XVI wieku pod względem geograficzno-statystycznym T.10 ; Źródła dziejowe. T.21. C. 637 є така інформація: «2 червня 1623 року в Брацлавскому воеводстві пред’явленний позов з приводу утікачів в села Рудківці і Левківці (Junii 2. (w sprawie między). Między Kuropatwą powód a Tom. Zamoyskim i ksiąźe Ostrozskimi pozwany o poddany z majętność stroni powodowéj wsi Kudanowa do wsi Rudkowiec i do wsi Lewkowiec, zbiegł». Але через ті Левківці є підозра, що то не "наші" Рудківці. Тут потрібно покопатися.
  • У книзі Даріуша Колодзейчика «The Ottoman Survey Register of Podolia (ca. 1681): Defter-i Mufassal-i Eyalet-i Kamanice. Cambridge: Harvard University Press, 2004. xv + 1034 pp. No price listed (cloth), ISBN 978-0-916458-78-2» є опис усіх населених пунктів та їх жителів у Камянецькому елайєті (1681 р.), у т.ч. с. Рудківці. Книга у Національній бібліотеці України імені В.І.Вернадського. Потрібна допомога киян.
  • Необхідно опрацювати рудковецьку метричну книгу церкви святого Іоанна Богослова с. Рутківці (Рудківці) Ушицького повіту. 1776-1801рр. (Фонд 224 Опис 1 Справа 1102 в Центральному держ. історичному архіві України (Київ, вул. Соломенська, 24, тел.(044) 275-30-02). Також потрібна допомога киян.
  • Мало достовірної інформації про голод і репресії.
  • Потрібна більш детальна і достовірна інформація про "Рудковецький майдан" — трагічний виступ рудківчан проти колективізації у 1930 році.

Michaila vnuk (обговорення) 16:03, 14 лютого 2017 (UTC)[відповісти]

  • Необхідно опрацювати інвентарний опис Калюського ключа (м. Калюс і 3 села, в т.ч. Рудківці (Радківці) в ЦДІАК ф. 256, оп. 1, спр. 977, арк. 44—55.

Центральний державний історичний архів України, м. Київ[ред. код]

В ЦДІА України крім "Метричної книги церкви святого Іоанна Богослова с. Рутківці (Рудківці) Ушицького повіту. 1776-1801рр.» я також знайшов додатково:

  1. О предоставлении в палату для засвидетельствования купчей крепости на имение в селе Рутковцах, проданное помещиком Липинским И. дворянину Ярошинскому Ц. (книга записей за 1835 год).
  2. Сведения о принадлежности с. Ольховец и с. Рутковец помещику Серницкому. (1847 г.)
  3. Переписка с Ушицким уездным судом об отторжении эконо..ми(е)ей помещицы Сарницкой церковних земель в с.Рутковцах. (13 декабря 1840 г.- 13 июля 1842 г.).
  4. Сведения о строительстве церкви во имя св. Богослова в с. Рутковцы. (1889 г.)
    Справа про хід робіт зі спорудження церков в Південно-Західному краї в 1889 році (ЦДІАК України: Фонд 442, опис 575, спр.1): лист 11. Відомості про церкви, що будуються без допомоги від казни в Подільській губернії. 15.02.1888 року церковно-будівельним Присутствієм наданий дозвіл на будівництво нової дерев’яної приходської церкви у с. Рудківці. У 1889 році був забучений фундамент і складено цоколь коштом 2200 руб.
  5. О предоставлении для засвидетельствования доверенности выданной дворянину Ярошевскому С.А. на управление имениями в с. Рутковцы и м.Городок. (1871 г.)
  6. О количестве садов, фруктовых деревьев, наличии школы в с.Рутковцах. (1890 г.)

З повагою, Гайдученко В.Д. (потрібно обговорити теми)....

За цими даними в історію села "вліз" Ярошинский Ц. За літ. даними рудковецький маєток у 1836 р. продавав Ян Ліпінський Вікентію Сарнецькому.
В цілому буде цікаво про дати тримання маєтку Сернецьким (Сарнецькою ???). Що собою являв маєток ? (площі земель і т.д) ? Дуже цікаво в деталях №6 (кількість садів, ...опис школи) і свідчення про будівництво церкви (можливо там є фамілії тих хто жертвував на церкву?)

Michaila vnuk (обговорення) 17:11, 1 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Розшифрував надану В.Д.Гайдученком інформацію по №6
  • Загальна кількість господарів - 203
  • Десятин всієї садибної землі - 79
  • Число господарів, що володіють садами - 60
  • Простір землі під фруктовими деревами в десятинах
    • вишнями і черешнями - 3
    • сливами черкушами - 4 і венгерками - 2
    • яблунями літніми - 2 і зимовими - 2
    • грушками літніми - 2 і зимовими - 2
  • Число господарів, що мають сушарки - 10
    -------
  • Число мешканців: чоловіків - 532; жінок - 536
  • тип школи - одна церковно-приходська
  • число учнів: хлопчиків - 35; дівчаток - 13
  • Асигновано на утримання: від казни - 0; від товариств ? - 134
    • з цього числа: на платню вчителю - 90; на інші предмети - 44

Michaila vnuk (обговорення) 07:56, 2 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Інформація від дописувачів[ред. код]

Про дорогу через Мостятину і міст через Дністер[ред. код]

Раніше, до 1940 року вздовж Дністра проходила лінія державного кордону між СРСР та Румунією (теперішня частина Чернівецької області). Між державами в географічній точці перетину Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей (урочище «Бурнак») через Дністер був деревяний міст на кам’яній основі, якого зруйнували під час війни. Залишилися залишки кам'яної дороги (бруківка) від зазначеного моста через Яр, Кіщу, Мостятину. (Інформація Г.В.Д.)

Є дані про існування в 1862 році навпроти Рудківців паромної переправи.

В "Материалах для географии и статистики России. Бессарабская область. Санктпетербург, 1862. – С. 93" відмічено: "Нижче села Ломачинці, навпроти подільського села Рудківці, переправа – 1 паром".

Історії жителів[ред. код]

  • Про Бушовського Івана Трохимовича.

"У післяреволюційний період (приблизно у 1920-1922 роках) в урочищі "Кобила" (між Калатурами та Гатною) місцевим жителем Бушовським Іваном Трохимовичем (роки життя з 1888 по 1962) була куплена земельна ділянка, на якій він вирощував сортовий виноград, фруктовий сад, мав бджолину пасіку. Згодом, з 1932 по 1934 роки на Україні відбувалася так-звана «розкуркулізація», внаслідок якої у Бушовських Івана і Мотрони, все майно, худобу і будинок було відібрано. Їх з багатьма іншими односельцями забрали до обасного центру для формування груп до висилки в Сибір, а їхні восьмеро дітей вимушені були покинути рідну домівку і певний час переховуватися. Після довгих перевірок та з урахуванням наявності 8-х дітей, їх відпустили" (Інформація Г.В.Д.).

В оповіді Івана Нагірняка (газета «Буковинське віче» №22 від 1.06.2012 [1]) Іван Бушовський землю купив у євреїв. Так у Рудківцях у 1924 році на тридцятигектарній площі виросли сад та виноградник. У 1932 році не тільки сад і виноградник забрали в колгосп, а й з хати вигнали Івана з Докією і їх восьмеро дітей. Жили в землянці над Дністром. Врятувало від Сибіру чоловіка тільки те, що був неписьменний. (Але ця оповідь містить помилку. У церковній метричній книзі за 1909 рік записано, що Іван Трофимов Бушовський женився в 21 рік на Матроні Олександрівні Вознюк 18 січня. Свідками були Іван Стефанів Михайлюк, Ілля Іванов Бушовський, Микита Іванов Вознюк, Василій (?) Гончарук).В.Михайлюк (обговорення) 18:35, 21 жовтня 2015 (UTC)[відповісти]

  • Про священника Михайлюка Макарія Миколайовича (1890-1970).

"Був попом у церкві с.Рудківці. На початку 30-х років минулого сторіччя місцеві активісти-комсомольці на одне з релігійних свят у відерце для освячування замість води налили кислоти, якою Макарій і покропив людей. За це його було засуджено на 10 років позбавлення волі. У 1941 році він повернувся із заслання, але не залишився в Рудківцях, а переселився в с. Ломачинці, де проживав і був попом у місцевій церкві до кінця свого життя". (Інформація Г.В.Д.)

У книзі І.С.Нагорняка "Відлуння незабутніх стріч. Чернівці: Місто, 2006. - С. 88-98." є така інформація про колишнього рудковецького священника Макарія: "Закінчив церковно-приходську школу. Процював секретарем сільради. Під час колективізації відмовився підписувати документи на розкуркулення і влада зарахувала його до підкуркульників. Це означало, що його, так само як куркулів, виганяли з хати, забирали все майно, але не висилали до Сибіру. Пішов тоді служити до єпископа в Кам'янець-Подільський. Екстерном склав іспити за духовну семінарію і був висвячений у священники. У 30-і роки отець Макарій повертається у Рудківці. Але у 1937 році місцева влада зруйнувала церкву і батюшка записався у колгосп. У 1941 році за німецької влади у селі збудували наметову церкву і отець Макарій там служив. У 1944 році митарився по кабінетах ГПУ з підозрами, чи не служив німцям, чи у проповідях не було антирадянської пропоганди. Від біди подався з жінкою Марфою Яківною і дочкою Теклею за Дністер. Так у 1944 році у с. Ломачинці з'явився новий священник, який своїми знаннями і мудрістю чуйністю і добротою швидко припав мирянам до душі, завоював їню повагу і шану". В.Михайлюк (обговорення) 08:52, 30 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Про священника Макарія в статті "Репресовані священики та церковнослужителі Сокирянщини".

Топоніми, історія[ред. код]

  • Левади (від слова левада, заміський наділ землі). Місце на південно-східному схилі села, де раніше ріс великий яблуневий сад і вирощували бахчеві культури (кавун, диня). Згодом, на початку 1960 років, сад викорчували, земельні наділи від 15 до 30 соток віддали селянам як додаткові земельні ділянки (місцева назва - садиба), залишивши тільки один ряд яблунь, який розділили і віддали під присадибні ділянки двом господарям наділів: Даньку Гайдученку і Петру Московчуку. (Інформація Г.В.Д.)
  • Толока. Центральна частина села, де у вихідні дні проводяться ярмарки і де в період розквіту села (1970-1980 роки) у вихідні дні проводилися "гуляння", спортивні ігри. В районі Толоки були розташовані продуктово-промислові та господарські магазини, склади, спортивна площадка, будинок культури, бібліотека, ощадний банк, поштове відділення, цех по виготовленню покрівельної черепиці, заготовельний пункт прийому шкіри, сухофруктів, склад зберігання будівельних матеріалів тощо. Поряд розміщений парк відпочинку, монумент загиблим у Великій Вітчизняній війні односельцям, бюст (погруддя) В.І.Леніну, стара школа (уже зруйнована), дитячий садок та новозбудована церква Святого Івана Богослова. На теперішній час майстерня (плотницька), кузня, конюшня, телятник, баня, магазин «Ромашка» - пустують. Зараз, у колишньому приміщенні торгівельного магазину розташовані правління КСП «Мрія» та поштове відділення. (Інформація Г.В.Д.)
  • До 1940 року вздовж Дністра проходила лінія державного кордону між СРСР та Румунією (теперішня частина Чернівецької області). Доброго про ті часи старожили згадували мало. Оскільки село входило до прикордонної зони, то в ньому було запроваджено особливі правила і умови поведінки для населення. Майже щодня по селу і навкруг нього ходив військовий патруль, вїзд і вхід сторонніх людей до села був контрольованим. Заборонялися гучні гулянки, особливо вечорами співати пісні вночі в хатах, палити багаття, ходити на вечорниці, збиратися групами, купатися в Дністрі, ловити рибу лише під наглядом прикордонників, запливати по Дністру не далі середини русла, випасати на Дністровських схилах худобу. На «запалатках» розташовувалосядекілька постів (будки), а казарма прикордонників розміщалася десь в с.Калюсі. Також на "запалатках" були декілька військових укріплень, залазобетонні доти, два з яких навіть у зруйнованому стані добре зберігалися до 1980 року. (З розповідей Юхтима Гайдученка. Доповнено Г.В.Д.)
  • В кінці 60 років минулого сторіччя в Гатні вели геологорозвідку нафтового поясу, який виходить десь в Румунії та Чорному морі, про що свідчать залишені у землі дві металеві установки (у формі металевих труб). (Доповнено Г.В.Д.)

Помилкова інформація, що стосується Рудківців[ред. код]

У книзі Жарких М.І. «Храми Поділля» [2] є помилкове твердження про те, що «у 1672 р. гетьман Ян Собеський побив один турецький загін і змусив його тікати до Молдавії;» будто «за переказом битва була там, де збереглися вали на межі полів м-ка Калюс і с. Рудківці». Наразі відомо, що у 1672 році переможна битва польського короля Яна Собеського з татарами відбулася на землях Калуського староства (м. Калуш) [3]. Michaila vnuk (обговорення) 11:18, 19 березня 2016 (UTC)[відповісти]

Про п’янство в Рудківцях і боротьбу з ним у 18 столітті[ред. код]

Про цю вічну проблему є досить цікавий запис у рудковецькій метричній книзі, яку дослідив в ЦДІАК В. Гайдученко.
7 лютого 1798 року житель села Михайло Громадський дав підписку, що не буде пити вина, меду житнього, дереняку, грушняку і пива. А якщо буде пити, то підпаде під тілесне покарання і інш. Підписалися (хрестиками) свідки: «Фтеодор Кирилчук, Федор Кулик, Алекса Затирка»(рос.).
Окремо 13 квітня (рік нерозбірливо) дописаний текст про те, що два роки не буде пити жодного напою окрім пива Катеринчук. Цілував хрест при свідках.
Висновок: тепер ми знаєм п’яничок, які жили у Рудківцях 200 років тому ). А ще всі п’ятеро були неписьменними, а в Рудківцях в ходу було декілька напоїв: пиво, вино, мед житній (?), дереняк (?) і грушняк. А головне, що проблему не пускали на самотьок; з п’яниць в церкві при свідках брали особисте зобов’язання з можливістю тілесного покарання.Michaila vnuk (обговорення) 11:08, 25 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Сповідальні списки рудковецької церкви за 1798 рік[ред. код]

Духовні та їхні домашні:

1 двір. Сербіновський Михайло Григорович, священник, 30 років. Олександра Іванівна, дружина, 20 років.

Ільнецький Йосиф Васильович, дяк, 20 років.

Коронієвич Яків Стефанович, 23 років. Марія Ананійова, дружина його, 35, діти її: Лескевич Фтеодор Іванович, 13 Григорій, 11 Парфентій, 4 Домна, 8 Анна, 6

Поселяни та їх домашні:

2 двір. Подлубній Дмитрій Дем’янович, 45 Анна Іванівна, дружина, 33, діти їхні: Ігнатій, 17 Тетяна, 4 Федора, 7 Григорій, 6 Никифір, 4 Антоній, 1

3 двір. Катеринчук Йосип Степанович, 45 Анастасія Василівна, дружина, 34, діти: Катерина, 17, Тетяна, 14 Йосип, 8 Марія, 4 Григорій, 2

4 двір. Гонтарка Марія Іванівна, вдова, 54, діти її: Федір Онуфрійович, 15 Парасковія, 15 Прокопій, 14

5 двір. Булава Григорій Іванович, 36 Пелагія Михайлівна, дружина, 25, діти: Василь, 20 Іван, 14 Григорій, 9 Феодосія, 6 Христина, 4 Євдокія, 1

6 двір. Пушкар Яків Петрович, 45 Софія Петрівна, дружина, 25, діти: Параскевія, 14 Ніколай, 10 Григорій, 5 Олексій, 4

7 двір. Гайдученко Костянтин Олексійович, вдівець, 89, син його: Василь, 34 Олена Михайлівна, дружина його, 33, діти їхні: Григорій, 14 Федора, 12 Іван, 10 Феодосія, 8 Ніколай, 6 Докія, 5

8 двір. Гуменний Степан Якович, 45 Тетяна Афтаєва (?), дружина, 34, діти: Федора, 8 Роман, 20 Агафія Григорівна, дружина його, 18 Яків, 25 Докія Федорівна, дружина його, 23, діти їхні: Федосія, 3 Матфтей, 1

9 двір. Гуцол Іван Васильович, 45 Анастасія Михайлівна, дружина, 35, діти: Семен, 14 Пелагія, 9 Матфтей, 6 Анна, 3 Московчук Петро Федорович, зять їхній, 24 Варвара Іванівна, дружина його, 20

10 двір. Панчиха Марія Михайлівна, вдова, 35, діти її: Тимофій Пантелеймонович, 20 Федір, 16 Тетяна, 14 Іван, 4

11 двір. Пастух Василь Михайлович, 58 Анна Степанівна, дружина, 35, діти: Ірина, 16 Григорій, 14 Марія,10

12 двір. Грушко Яків Олексійович, 29 Анна Семенівна, дружина, 25, діти: Єфстафій, 7 Марія, 5 Катерина Іванівна, матір її, 88

13 двір. Гонтар Данило Прокопович, 45 Авринія Семенівна, дружина, 36, діти: Євстафій, 17 Гаврило, 14 Марія, 6 Гордій Савкович, зять їхній, 26 Параска Данилівна, дружина його, 24, дочка їхня: Єфросинія (Евфосинія), 3

14 двір. Прохніцький Федір Павлович, 55 Меланія Тимофіївна, дружина, 44, діти: Іван, 20 Григорій, 14 Йосиф, 10 Марфа, 3

15 двір. Рудій Павло Васильович, 35 Варвара Іллівна, дружина, 30, діти: Марія, 10 Григорій, 8 Олена, 6, Феодосія, 3

16 двір. Московчук Михайло Васильович, 36 Марія Іванівна, дружина, 28, діти: Анна,9 Ірина, 7 Павло, 3

17 двір. Кируциха Тетяна Степанівна, вдова, 33, діти її: Григорій Якович, 9 Юстина, 7 Марія, 3

18 двір. Молокопій Федір Іванович, 32 Катерина Василівна, дружина, 29, діти: Катерина, 6, Феодосія, 3

19 двір. Московчук Яків Васильович, 52 Марія Антонійова, дружина, 43, діти: Євдокія, 18 Григорій, 16 Євстафій, 8 Семен, 6

20 двір. Катеренчук Василь, вдівець, 62, діти його: Дмитро, 36 Агафія Миколаївна, дружина, його, 25, діти: Ігнат, 17 Яків, 6 Федір, 4 Марія, 1

21 двір. Пердун Лукіян Прокопович, 47 Параска Олексіївна, дружина, 36, діти: Дмитрій, 17 Яків, 8 Гаврило, 6 Юліанна, 4

22 двір. Марія Федорівна Василиха, вдова, 35, діти її: Докія, 12 Іван, 16 Марія, 13 Пилип, 9 Пелагія, 5 Марія, 2

23 двір. Гайдученко Федір Іванович, 47 Марія Федорівна, дружина, 33, діти: Петро, 10 Анастасія, 8 Феодосія, 4

24 двір. Дунальскій Яків Іванович, 34 Докія Костянтинівна, дружина, 33, діти: Федір, 8 Юстина, 6 Служник їхній Федір Єреміїв, 25 Карпо Іванович, 20

25 двір. Дехтяр Семен Павлович, 72 Анастасія Михайлівна, дружина, 53, діти: Григорій, 15 Касьян, 14 Йосиф, 9 Тетяна, 7 Іван, 26 Марія Іванівна, дружина його, 22

26 двір. Громадський Михайло Васильович, 54 Феодосія Миронівна, дружина, 45, діти: Григорій, 17 Марія, 16 Феодора, 9 Іван, 4 Яків, 24 Ксенія Григорівна, дружина його, 20

27 двір. Кордонський Яків Петрович, 43 Катерина Федорівна, дружина, 39 Служник їхній Костянтин Миколайович, 16

28 двір. Михайлюк Іван Михайлович, 47 Агафія Афанасіївна, дружина, 33, діти: Марія, 16 Феодора, 12 Артемій, 4 Олена, 2 Служник їхній Іван Микитович, 17 Олена Фомина, 18

29 двір. Солонинка Костянтин Семенович, 37 Меланія Михайлівна, дружина, 26, діти: Агафія, 10 Параскева, 8 Феодора, 1 Служник Василь Миколайович, 17

30 двір. Притула Андрій Якович, 41 Марія Матвіївна, 39, діти: Марія, 16 Олена, 8 Василина, 4

31 двір. Гуцоляк Гаврило Якович, 30 Євдокія Федорівна, дружина, 28, діти: Андрій, 12 Олена, 10 Марія, 8 Параскева, 6 Єфросинія, 2

32 двір. Савчук Дем’ян Михайлович, 41 Марія Яківна, дружина, 29, діти: Іван, 6 Яків, 4

33 двір. Кирильчук Федір Кирилович, 80 Тетяна Онуфріївна, дружина, 69, діти: Іван, 22 Марія Іванівна, дружина його, 38, діти їхні: Агафія, 12 Домнікія, 7 Анастасія, 5 Пелагія, 3

34 двір. Слободіяник Гаврило Якович, 33 Акилина Костянтинівна, дружина, 29, діти: Тимофій, 4 Євдокія, 2

35 двір. Бабій Олексій Григорович, вдівець, 84 Авксентій, син його, 34 Марія Михайлівна, дружина його, 28, діти їхні: Федір, 14 Максим, 8 Гаврило, 6 Степан, 3 Софія Дмитрівна, матір її, 83

36 двір. Ломачинський Костянтив Васильович, 90 Євдокія Григорівна, дружина, 80, діти: Пелагія, 19 Василь, 30 Олена Федорівна, дружина його, 25, діти їхні: Григорій, 10 Анна, 3 Іван, 1

37 двір. Печенюк Василь Романович, 59 Параскева Іванівна, дружина, 35, діти: Ксенія, 14 Іван, 10 Григорій, 5

38 двір. Вашиняк Гаврило Васильович, 85 Марія Іванівна, дружина, 75, діти: Григорій, 24 Марія, 14

39 двір. Михалюк Григорій Михайлович, 43 Пелагія Павлівна, дружина, 34, діти: Тимофій, 14 Феодосія, 12 Ірина, 10 Яків, 6 Кіндрат, 4 Олександра, 1

40 двір. Нагорняк Яків Васильович, 35 Євдокія Олексіївна, дружина, 31, діти: Тетяна, 15 Степан, 12 Федір, 8

41 двір. Білик Іван Олексійович, 42 Євдокія Федорівна, дружина, 33, діти: Никифір, 21

42 двір. Бурдейній Тимофій Федорович, 52 Марія Михайлівна, дружина, 45, діти: Петро, 16 Катерина, 12 Гайдученко Яків Степанович, зять їхній, 23 Анасія Тимофіївна, дружина його, 20

43 двір. Гажук Михайло Васильович, 58 Марія Михайлівна, дружина, 45

44 двір. Бабій Яким Михайлович, 62 Софія Семенівна, дружина, 53, діти: Яким, 20 Семен, 14 Стефан, 13 Яків, 25 Феодосія Григорівна, дружина його, 22, діти їхні: Іван, 2

45 двір. Паштирян Федір Васильович, вдівець, 90, діти: Василій, 29 Пелагія Семенівна, дружина його, 24, діти їхні: Іван, 4 Олена, 2

46 двір. Паршенко Іван Конилієв, 87 Катерина Василівна, дружина, 63, діти: Максим, 22 Варвара, 10 Кіндрат Антонович, зять їхній, 28 Анна Іванівна, дружина його, 22, діти їхні: Марія, 5

47 двір. Горобець Яків Іванович, 69 Анна Михайлівна, дружина, 63, діти: Стефан, 12 Гаврило, 7 Іван, 3

48 двір. Безпалчиха Софонія Михайлівна, вдова, 54 Євдокія, 17 Пелагія, 15 Марія, 13 Іван, 9 Ананій, 3

49 двір. Дідур Данило Пантелеймонович, 43 Феодосія Андріївна, дружина, 35, діти: Євдокія, 9 Василій, 6 Михайло, 4

50 двір. Халахур Георгій Антонович, 60 Пелагія Василівна, дружина, 35, діти: Марія, 8 Марина, 5 Пелагія Іванівна, матір його, 60

51 двір. Юліана Василівна Гнатиха, вдова, 45, діти її: Тетяна Ігнатівна, 20 Іван, 14 Євстафій, 12 Петро, 10

52 двір. Паршенко Яків Корнелійович, 53 Марія Андріївна, дружина, 43, діти: Григорій, 24 Ксенія, 20 Константин, 14 Василій, 11 Федір, 5

53 двір. Бурдейній Дмитрій Тимофійович, 45 Василина Василівна, дружина, 35, діти: Матвій, 3 Тимофій, 1

54 двір. Гонца Афанасій Васильович, 70 Євдокія Василівна, дружина, 60, діти: Феодора, 19 Антоній, 15 Дмитрій, 23 Анастасія Костянтинівна, дружина його, 20 Гаврило, 30 Ірина Павлівна, дружина його, 24, діти їхні: Євстафій, 1

55 двір. Голозуб Іван Іванович, 45 Софія Семенівна, дружина, 33, діти: Євдокія, 12 Григорій, 10 Павло, 7 Олена, 3 Никифір, 1

56 двір. Щевчук Іван Петрович, 47 Софія Мойсеївна, дружина, 36, діти: Захарій, 18 Єфросинія, 16 Феодора, 11 Тетяна, 8 Константин, 6

57 двір. Мойсюк Дмитрій Мойсейович («Димитрій мойсеевь негура моисюкъ»), 46 Соломія Давидівна, дружина, 35, діти: Андрій, 8 Кирило, 3 Іван, 1

58 двір. Мойсюк Іван Мойсейович (Иван моисеев синъ негура мойсюк»), 34 Параскева Григоріївна, дружина, 26, діти: Марія. 7 Андрій, 5

59 двір. Булава Євстафій Іванович, 53 Ірина Григорівна, дружина, 44, діти: Феодосія, 8 Петро, 6 Іван, 4 Данило, 3

60 двір. Савчук Матфтей Якович, 37 Анастасія Василівна, дружина, 26, діти: Данило, 6 Марія, 1 Марія Петрівна, матір його, вдова, 45, діти її: Петро, 15 Андрій, 13

61 двір. Марцинюк Олексій Петрович, 58 Христина Федорівна, дружина, 34, діти: Данило. 6 Федір, 4

62 двір. Кучир Іван Гаврилович, 36 Марія Петрівна, дружина, 29, діти: Іван, 5 Петро, 3

63 двір. Савка Григорій Михайлович, 40 Анна Іванівна, дружина, 33, діти: Андрій, 7

64 двір. Бурденій Григорій Пантелеймонович, 49 Євдокія Прокопіївна, дружина, 39, діти: Роман, 18 Марія, 16 Параскева, 8 Іван, 4

65 двір. Вашиняк Федір Гаврилович, 26 Євдокія Гаврилівна, дружина, 24, діти: Анна, 3 Служник їхній Йосиф Андрійович, 15

66 двір. Вончул Василій Іванович, 47 Тетяна Антонівна, дружина, 34, діти: Ульяна, 20 Тетяна, 15 Григорій, 10 Яків, 7 Пелагея, 4 Лук’ян Матвійович, зять їхній, 34 Анна Василівна, дружина його, 25, діти їхні: Яків, 4 Олександра, 2

67 двір. Кучир Федір Гаврилович, 24 Пелагія Яківна, дружина, 23 Марія Іванівна, матір його, 83, діти її: Марія, 18 Григорій, 13

68 двір. Кучир Стефан Гаврилович, 33 Анна Яківна, дружина, 23, діти: Данило, 3 Марфа, 1

69 двір. Попович Олексій Іванович, 33 Марія Георгіївна, дружина, 29, діти: Іван, 5 Анна, 3 Тимофій Георгійович, служник їхній, 16

70 двір. Колибаба Яким Іванович, 43 Агафія Іванівна дружина, 39, діти: Василій, 24 Олена, 17 Семен, 10 Іван, 5 Христина, 2

71 двір. Бабій Олексій Якович, 26 Варвара Іванівна, 23, діти: Марфа, 2

72 двір. Боднар Семен Миронович (Симион Миронюк син Миронов Боднар), 48 Ірина Михайлівна, 34, діти: Тетяна, 6 Софія, 5 Парасковія, 4 Федір, 3

73 двір. - Іван Онуфрійович, 26 Марія Федорівна, дружина, 24, діти: Уляна, 5 Киаріян?, 2 Катерина Іванівна, матір його, 83

74 двір. Тютя Михайло Іванович, 28 Агрипина Іванівна, дружина, 26 Євдокія Федорівна, служниця їхня, 20

75 двір. Подлубній Іван Дем’янович, 48 Катерина Гаврилівна, дружина, 34, діти: Григорій, 16 Катерина, 5

76 двір. Паштирян Гаврило Федорович, 45 Анна Костянтинівна, дружина, 35, діти: Феодосія, 20 Агафія, 15 Кіндрат, 8 Іван, 5 Ірина, 4 Олексій, 24 Олена Георгіївна, дружина його, 22

77 двір. Паштерян Олексій Федорович, 35 Олена Іванівна, дружина, 27, діти: Іван, 6

78 двір. Марія Василівна Миколиха, вдова, 44, діти її: Данило Миколайович, 24 Семен, 12

79 двір. Фриз Григорій Іванович, 62 Євдокія Петрівна, дружина, 35, діти: Анна, 20 Іван, 16 Тетяна, 7

80 двір. Халахур Григорій Антонович, 52 Марія Мойсеївна, дружина, 38, діти: Іван, 12

81 двір. Шлейка Гаврило Іванович, 39 Пелагія Іванівна, дружина, 28, діти: Василій, 14 Стефан, 12 Євдокія, 8 Семен, 4

Бобилі

Лукашик Петро Дмитрович, 32 Єфросинія Яківна, дружина, 27, діти: Марія, 1

Московчук Іван Васильович, 39 Олена Яківна, дружина 33, діти: Василь, 6 Марія, 5 Олена, 3 Григорій, 1

Ткач Іван Петрович, 55 Анна Іванівна, дружина, 43

Банасчук Семен Іванович, 29 Анна Іванівна, дружина, 24, діти: Юстина, 1

Ксенія Іванівна, вдова, 54, дочка: Олена Іванівна, 14

Климко Антоній Ігнатович, 46 Євдокія Петрівна, дружина, 35, діти: Марія, 12 Йосип, 10 Ірина, 8 Килина, 6 Анна, 1

Мамінський Василій Іванович, 43 Катерина Петрівна, дружина, 24, діти: Тимофій, 12 Андрій, 8

Палійчук Ілля Данилович, 32 Марія Семенівна, дружина, 28, діти: Марина, 6 Тетяна, 2

Лисий Ілля Ілліч, 38 Анна Тимофіївна, дружина, 24, діти: Іван, 4

Швець Василь Миколайович, 36

Сповідальні списки рудковецької церкви за 1816 рік[ред. код]

Духовні та їхні домашні

Дім 1. Священник – Гаврило Семенович Пухальський, 36 років. Дружина його – Домнікія Іванівна, 25. Діти їхні: Дорофій, 3; Докія, 3 місяці. Сестра її – Анна, 23.

Дяк – Яків Семенович Дубецький, 24.

Дворяни та їхні домашні

2. Василь Григорович Терлецький, 60. Дружина його римського віросповідання. Діти їхні: Олексій, 23; Гаврило,1; Анастасія, 18.

3. Єфрем Іванович Станковський, 44. Дружина його – Ксенія Василівна, 38. Діти їхні: Григорій, 3; Олена, 11; Марія, 8; Анна,1.

Селяни та їхні домашні

4. Андрій Федорович Проданюк, 44. Дружина його – Анастасія Федорівна, 31. Дочки їхні: Пелагея, 5; Марфа, 1

5. Яків Васильович Московчук, 65. Дружина його – Марфа Іванівна, 55.

6. Федір Іванович Молокопій, 55. Дружина його – Катерина Василівна, 44. Діти їхні: Григорій, 17; Федір, 14; Микита, 11; Марфа, 26; Докія, 8; Варвара, 5.

7. Іван Гаврилович Пастирян, 33. Дружина його – Тетяна Іванівна, 30. Діти їхні: Іван, 8; Марфа, 5; Марина, 2.

8. Микола Якович Пушкар, 34. Дружина його – Марина Іванівна, 30. Діти їхні: Матвій, 1; Федора, 7; Параска, 3.

9. Ірина Гаврилівна Демчиха – вдова, 60. Діти її: Самсон, 12; Докія, 14; Олена, 9; Тетяна – вдова, 20.

10. Йосип Семенович Дегтярик, 48. Дружина його – Тетяна Дмитрівна, 41. Діти їхні: Іван, 16; Григорій, 10; Іван, 8; Яким, 2; Докія, 1.

11. Іван Григорович Фризюк, 34. Дружина його – Марія Іванівна,30. У них дочка Марфа, 1.

12. Петро Лук’янович Лукашик, 50. Дружина його – Єфросина Яківна, 41. Діти їхні: Григорій, 12; Іван, 8; Олександр, 6; Марфа, 18; Анна, 2 .

13. Федір Онуфріїв Заворотній, 40. Дружина його – Анна Іванівна, 38. Діти їхні: Гаврило, 8; Партеній, 6; Олександра, 7; Марфа, 3.

14. Гордій Дем’янович Демчук, 51. Дружина його – Параска Данилова, 41. Діти їхні: Іван, 17; Микита, 10; Марфа, 14; Марина, 8; Ірина, 6.

15. Василій Костянтинович Гайдученко, 68. Дружина його – Агрипина Іванівна, 50. Діти їхні: Олексій, 11, Євстафій, 5; Марія, 17; Агрипина, 6; Марфа, 1.

16. Федір Гаврилович Вашеняк, 52. Дружина його – Докія Гаврилівна, 42. Діти їхні: Василь, 2; Ксенія, 17; Марія, 8.

17. Григорій Васильович Гайдученко, 40. Дружина його – Марія Степанівна, 34. Діти їхні: Андрій, 8; Ілля, 3; Домна, 10; Докія, 6; Єфросина, 1.

18. Григорій Іванович Собчук, 41. Дружина його – Докія Миколаївна, 34. Діти їхні: Павло, 10; Марія, 8; Настя, 1.

19. Яків Іванович Грушка, 51. Дружина його – Анна Войцехівна, 41. Діти їхні: Микола, 16; Федір, 10; Федір, 11, Марфа, 17; Марія, 14; Павло одружений, 22. Дружина його – Ірина Михайлівна, 20. У них дочка Тетяна, 1.

20. Євстафій Данилович Южик, 34 . Дружина його – Єфросинія Павлівна, 30. Діти їхні: Йосип, 11; Микита, 5; Параска, 2.

21. Григорій Федорович Прохніцький, 36. Дружина його – Євдокія Гаврилівна, 32. Син їхні: Данила, 6.

22. Іван Федорович Прохніцький, 41. Дружина його – Марфа Семенівна, 34. Діти їхні: Яким, 4; Гафія, 12; Марія, 10; Меланія, 6; Анна, 1.

23. Йосип Федорович Прохніцький, 28. Дружина його – Варвара Іванівна, 22.

24. Михайло Васильович Московчук, 55. Дружина його – Марія Іванівна, 50. Діти їхні: Павло, 17; Іван, 13; Параска,12; Юстина, 9.

25. Марія Павлівна Катеринчук, вдова, 25. Діти її: Парфеній, 2; Агрипина, 4. Мама її – Варвара Іванівна, 66. Син її – Петро, 11.

26. Іван Андрійович Римарчук, 56. Дружина його – Тетяна Степанівна, 48. Діти їхні: Яків, 13; Марія, 18.

27. Лук’ян Іванович Кирничний, 63. Дружина його – Катерина Іванівна, 60. У них дочка – Юстина, 19.

28. Яків Олексійович Пушкар, 66. Дружина його – Софія Петрівна, 61. Діти їхні: Андрій, 15; Ірина, 18; Тетяна, 13.

29. Петро Федорович Куличок, 26. Дружина його – Марія Данилівна, 23. Син їхні: Федір, 2.

30. Яків Іванович Дунаєвський, 56. Дружина його – Євдокія Костянтинівна, 53. Діти їхні: Іван, 6; Юстина, 18; Федір, 24 – одружений. Дружина його – Анна Григорівна, 22. Син їхні: Антоній, 1.

31. Гаврило Іванович Лижак? Дружина його – Катерина Григорівна, 40. Діти їхні: Леонтій, 14; Іван, 10; Тетяна, 17;Докія, 2 місяці.

32. Федір Панькович Колієник, 41. Дружина його – Марія Яківна, 32. Діти їхні: Яків, 10, Ірина, 11, Марфа, 5, Євдокія, 3 міс.

33. Карпо Іванович Молокопій, 41. Дружина його – Федосія Іванівна, 31. Діти їхні: Федір, 18, Онуфрій, 8, Яким, 2, Марфа, 4.

34. Григір Семенович Дегтяр, 44. Дружина його – Анна Йосипівна, 40. Діти їхні: Іван, 11, Федір, 8, Василь, 6, Ірина, 3.

35. Никифір Олексійович Грушко, 31. Дружина його – Анастасія Іванівна, 28. Дочки їхні – Пелагія, 14, Марфа, 3.

36. Дем’ян Савів Демчук, 57. Дружина його – Агафія Максимівна 32 Діти їхні: Василь, 16, Пантелемон, 14, Євстафій, 1, Ангеліна, 11

37. Василь Якимів Колибаба, 44. Дружина його – Агафія Кирилова, 40. Діти їхні: Іван, 9, Параска, 8, Анасія, 2. Сестри її: Анасія, 19, Пелагія, 16, Єфросинія, 10. Мати його: Агафія Іванівна, 65. Дочки її: Христина, 20, Олена вдова, 36.

38. Авксентій Олексійович Гончарик, 65. Дружина його – Марфа Михайлівна, 60. Сини їхні: Максим, 25, Гаврило, 13 Стефан, 25, одружений. Дружина його – Домнікія Кирилівна, 22.

39. Василь Костянтинович Косташ, 49. Дружина його – Ксенія Гордійова, 41. Діти їхні: Іван, 15, Антон, 12, Іван, 10, Докія, 13, Матрона, 6, Уляна, 2.

40. Іван Васильович Московчук, 50. Дружина його – Анна Яківна, 46. Діти їхні: Василь, 22, Єфрем, 17, Григір, 14, Євстафій, 11, Трохим, 2, Марія, 9, Марфа, 6.

41. Гаврило Васильович Печенюк, 24. Дружина його – Тетяна Григорівна, 22. Дочка їхні: Пелагея, 1. Батько його: Василь Романович, 85.

42. Григорій Гаврилович Вашиняк, 49. Дружина його – Марфа Федорівна, 44. Діти їхні: Софрон, 9, Гаврило, 1, Марія, 13.

43. Яків Васильович Нагірняк, 71. Дружина його – Євдокія Яківна, 66. Сини їхні: Григір, 21, Іван, 12, Федір, 31, одружений; дружина його: Тетяна Гаврилівна, 31. Стефан, 36, одружений; дружина його: Юстина Іванівна, 32. Діти їхні: Максим, 9, Іван, 7, Яків, 4, Тетяна, 1.

44. Гаврило Якович Гуцоляк, 47. Дружина його – Анастасія Григорівна, 40. Діти їхні: Семен, 20, Іван,12, Дем’ян, 9, Герасим, 6, Олексій, 4, Дарина, 11.

45. Федір Михайлович Громацкий, 37. Дружина його – Тетяна Яківна, 31. Дочки їхні: Марина, 9, Матрона, 3. Мама його: Феодосія Миронівна, 69.

46. Петро Лук’янович Пардон, 38. Дружина його – Євдокія Микитівна, 34. Діти їхні: Арсеній, 6, Дорофій, 4, Іван, 1, Марфа, 9.

47. Григорій Гаврилович Кучир, 35. Дружина його – Тетяна Яківна, 37. Діти їхні: Стефан, 4 місяці, Іван, 5. Мати її: Катерина Іванівна, 69.

48. Костянтин Якович Паршенко, 35. Дружина його: Феодосія Григорівна, 30. Дочки їхні: Варвара, 14, Докія, 2.

49. Тимофій Григорович Михайлюк, 30. Дружина його – Марія Петрівна, 28. Дочка їхні: Марія, 3.

50. Григорій Михайлович Михайлюк, 66. Дружина його – Пелагія Павлівна, 61. Діти їхні: Кондрат, 23, Олена, 14.

51. Василь Федорович Пастирян, 44. Дружина його – Меланія Семенівна, 41. Діти їхні: Іван, 8, Параска, 1, Макрина, 11, Михайло, 1. Іван одружений, 23. Дружина його: Марія Федорівна, 21. Сестра його Євдокія Федорівна, 67.

52. Кирило Іванович Пастирян, 39. Дружино його – Агафія Гаврилівна, 34. Діти їхні: Матвій, 11, Петро, 3, Мафта, 6.

53. Костянтин Семенович Солонинка, 67. Дружина його – Меланія Михайлівна, 60. Син їхні Василь, 13.

54. Степан Якимович Бабій, 24. Дружина його – Анастасія Михайлівна, 20. Мати його: Агафія Іванівна, 90.

55. Яків Якимович Бабій, 41. Дружина його – Феодосія Григорівна, 31. Діти їхні: Микола, 10, Сава, 2, Настя, 12, Іван одружений, 18. Дружина його: Домна Федорівна, 17. Дочка їхні Марфа, 1.

56. Іван Семенович Дегтярик, 47. Дружина його – Марія Іванівна, 40. Діти їхні: Василь, 15, Захар, 11, Федосій, 5, Ірина, 2.

57. Федір Авксентіїв Гончарик, 33. Дружина його – Катерина Войцехова, 30. Діти їхні: Леонтій, 5, Анна, 2.

58. Іван Гаврилович Гурдиган, 36. Дружина його – Марія Григорівна, 25. Діти їхні: Ісак, 2, Настя, 5. Мати її: Пелагія Василівна, 56.

59. Іван Гнатович Безпалков, 45. Дружина його – Ірина Семенівна, 27.

60. Василь Якович Паршенко, 34. Дружина його – Параска Григорівна, 30. Діти їхні: Іван, 5, Параска, 1. Брат його: Федір одружений, 21. Дружина його: Єфросина Данилова, 18 .

61. Анна Михайлівна Яциха ?, вдова, 69. Син її: Гаврило, 30.

62. Федір Васильович Гайдученко, 34. Дружина його – Марія Іванівна, 26. У них дочка Докія, 1.

63. Василь Гаврилович Шлейко, 37. Дружина його – Федосія Гаврилівна, 34. Діти їхні: Яків, 9, Федосія, 8.

64. Степан Гаврилович Шлейко, 34. Дружина його – Параска Петрівна, 29. Син їхні: Григорій, 4.

65. Іван Андрійович Гуцол, 79. Дружина його – Ксенія Іванівна, 70. При них онуки: Андрій, 13, Василь, 12.

66. Йосип Антонович Батожняк, 36. Дружина його – Тетяна Прокопівна, 29. Діти їхні: Іван, 6, Олена, 7.

67. Максим Іванович Паршенко, 43. Дружина його – Катерина Йосипова, 38. Діти їхні: Тимофій, 6, Докія, 14, Настя, 10.

68. Яків Іванович Римарчук, 25. Дружина його – Марія Андріївна, 23. Дочка їхні: Олександра, 2. Комірниця в них: Пелагія Онуфрійова, вдова, 54. Дочка її: Марія, 9.

69. Дмитро Афанасійович Гонца, 48. Дружина його – Анастасія Костянтинівна, 45. Діти їхні: Гаврило, 15, Іван, 11, Никифір, 2.

70. Іван Васильович Гайдученко, 32. Дружина його – Марія Іванівна, 31. Сестра його: Євдокія, вдова, 30.

71. Іван Михайлович Громацький, 25. Дружина його – Марія Семенівна, 21.

72. Йосип Андрійович Зеленчук, 26. Дружина його: Ірина Семенівна, 21. Син їхні: Стефан, 1. Мати його: Докія Петрівна, 54.

73. Олексій Григорович Марцинюк, 60. Дружина його Федосія Семенівна, 45. Діти їхні: Іван, 12, Іван, 7, Гаврило, 5, Ірина, 10.

74. Яків Григорович Михайлюк, 25. Дружина його – Агафія Іванівна, 23. Дочки їхні: Анна, 3, Параска, 1.

75. Іван Гаврилович Кучир, 60. Дружина його: Марія Федорівна, 54. Дочка їхні: Марія, 11. Іван одружений, 27. Дружина його: Олена Василівна, 22.

76. Гаврило Іванович Шлейко, 69. Дружина його – Пелагія Іванівна, 52. Діти їхні: Іван, 17, Онуфрій, 13. Семен одружений, 27. Дружина його: Феодосія Федорівна, 20. Син їхні: Прокопій, 2.

77. Степан Гаврилович Кучир, 51. Дружина його – Анна Яківна, 33. Діти їхні: Григорій, 20, Іван, 14, Матвій, 4, Мафта, 17, Марія, 15.

78. Григір Войцехович Нагірняків, 44. Дружина його – Тетяна Яківна, 36. Син їхні: Варфоломій, 7, Іван, 5.

79. Корнилій Дмитрович Мойсюк, 25. Дружина його – Олена Іванівна, 20. Брат його: Дем’ян, 12.

80. Іван Дмитрович Мойса, 60. Дружина його – Параскева Григорівна, 42. Діти їхні: Йосип, 2, Докія, 14, Тетяна, 9.

81. Григір Пантелемонович Дідур, вдівець, 67. Діти його: Іван, 18, Федір, 14. Роман Григорович Дідурик, 40. Дружина його: Марія Данилівна, 30. Дочки їхні: Домна, 11, Марія, 1.

82. Григір Васильович Вончул, 38. Дружина його – Тетяна Іванівна, 30. Діти їхні: Прокіп, 2, Докія, 10, Пелагія, 7, Ірина, 4. Мати його: Анна Антонівна, 65. Дочка її: Юстина, вдова, 40.

83. Феодосій Гаврилович Кучир, 47. Дружина його – Пелагія Яківна, 40. Діти їхні: Яким, 14, Марія, 17.

84. Яків Дмитрович Одиринюк, 52. Дружина його – Параска Федорівна, 43. При них зять: Тимофій Федорович Молокопій, 23. Дружина його: Настя, 18.

85. Семен Якимович Колибаба, 32. Дружина його – Меланія Іванівна, 25. Діти їхні: Ілля, 3, Ксенія, 1.

86. Роман Степанович Боднар, 38. Дружина його – Онисія Гаврилівна, 31 . Діти їхні: Федір, 7, Ксенія, 4.

87. Стефан Якимович Горобчук, 42. Дружина його – Марфа Олексіївна, 23. Син їхні: Федір, 1.

88. Яків Іванович Швець, 50. Дружина його – Євдокія Прокопівна, 44. Діти їхні: Данило, 14, Яків, 2, Олександра, 9, Марія, 4.

89. Марія Федорівна Проданючка, вдова, 44. Діти її: Карпо, 18, Микита, 14, Микола, 7, Олександра,10.

90. Михайло Кіндратович Самсонюк, 44. Дружина його – Агрипина Іванівна, 38. Діти їхні: Афтеній, 12, Максим, 5, Дарина, 8, Марія, 1.

91. Яків Іванович Береговий, 42. Дружина його – Ксенія Андріївна, 32. Дочка їхні: Марія, 8.

92. Григір Іванович Стубей, 50. Дружина його – Олена Григорівна, 44.

93. Марія Войцехова, вдова, 40. Діти її: Афанасій, 8, Ірина, 18, Ксенія, 7.Michaila vnuk (обговорення) 18:15, 9 квітня 2017 (UTC)[відповісти]

Сповідальні списки рудковецької церкви за 1845 рік[ред. код]

Духовні та їхні домашні
1 дім або двір. Парафіяльний священник Снятинський Єфимій Васильович, 31; Мар’яна Гаврилівна, дружина, 26; діти: Федір, 7, Надія, 4, Любов, 2.
Пуханська Домникія, вдовствующая попаддя, 55; син її Іван, 17.
Марцинховський Іван Амнюсов (?), приказний дяк, 50; Марина Іванівна, дружина, 42; діти: (?), 9, Григорій, 6, Михайло, 4, Юлія. 14.
Літинський Іван Олексійович, указний паламар, 35; Марія Федорівна, дружина, 32; діти: Пантелеймон, 13, Іван, 9, Ксенія, 16.

Однодворці та їхні домашні
2. Кремінський Андрій Іванович, 55; Єфросинія Іванівна, дружина, 41; діти їхні: Олексій 20, Марфа, 19; при ньому Серканскій (?) Петро Іванович, 39; Фекла Гаврилівна, дружина його, 33.

Відставні солдати та їхні домашні
3. Барило Іван Ілліч, відставний ундер офіцер, 52; Анна Вікторівна, дружина, 32; сини їхні: Степан, 7, Іван, 5, Мойсей, 3, Сидір, 1.
4. Московчук Самсон Якович, 53; Марія Кіндратівна, дружина, 53; син їхній Афанасій, 20; Анна Іванівна, мати його, вдова, 76; при ньому Данила Титова (?) дружина Фекла Іванівна, 44.
5. Рибак Павло Іванович, 59; Ірина Іванівна, дружина, 37; сини їхні: Марк, 12, Іван, 4; при них Коваль Гаврило Афанасійович, 35; дружина його Магдалина Вікторівна, 20.
6. Жмурко (Змурка) Федір Семенович, 53; Марія Іванівна, дружина його, 33; діти їхні: Іван, 17, Григорій, 12, Микола, 11, Магдалина, 14; мати її Тетяна, вдова, 77; При них Платон Вакуленко, 64; дружина його: Марія Іванівна, 54; діти їхні: Марко, 17, Єфросинія, 10; Гончар Гаврило Авксентійович, холостий, 41.

Селяни та їхні домашні
7. Паштерян Іван Васильович, 40, Марія Федорівна, дружина, 46; діти їхні: Федосія, 18, Марія, 11; Василь жонатий, 24; Олександра Григорівна, дружина його; (27) Семастекія, 1.
8. Косташ Антон Васильович, 40; Параскева Іванівна, 36.
9. Гуменюк Кирило Якович, 40; Килина Яківна, дружина, 44.
10. Паштерян Іван Гаврилович, вдівець, 62; діти його: Анна, 14, Іван жонатий, 34; Марія Степанівна, дружина його, 34; діти їхні: Федір, 5, Трифон, 1, Агафія, 1.
11. Мот Степан Дмитрович, 33; Анастасія Миколаївна, дружина, 31; дочка їхня: Марфа, 1; племінник їхній Федір Федорович Грицей, 27; дружина його: Марина Дмитрівна, 31.
12. Дихтяр Феодосій, 31; Феодосія Іванівна, дружина, 26; дочка їхня: Єфросинія, 2; мати її: Марія Іванівна, вдова, 47; син її Григорій, 21.
13. Дихтяр Пантелеймон Йосипович, 29; Агрипина Василівна, дружина, 28; дочка їхня Ксенія, 7; тато його Йосип Семенович, вдівець, 73; дочка його Євдокія, 21.
14. Дихтяр Василь Іванович, 49; Єфросинія Іванівна, дружина, 44; діти: Семен, 6, марія, 16, Ксенія, 13, Параскева, 10.
15. Лукаш Олександр Петрович, 37; Марія Павлівна, дружина, 35; діти: Андрій, 6, Ігнатій, 3, Єфросинія, 13.
16. Савка Микита Гордійович, 47; Тетяна Антонівна, дружина, 28; діти їхні: Федір, 12, Мойсей, 3, Євстратій, 1, Євдокія, 1.
17. Гайдученко Євстратій Васильович, 32; Марія Авксентіївна, дружина, 34; дочки їхні: Ксенія, 13, Марія, 11, Олена, 7, Марія, 5, Васса, 2.
18. Вашеняк Василь Федорович, 30; Анна Петрівна, дружина, 24; дочки їхні: Параскева, 5, Марія, 2, Домникія, 1.
19. Гайдученко Григорій Васильович, вдівець, 69; син його Ілля, одружений, 30; дружина: (№60) Юлія Гордіївна, 24; син їхній Петро, 2.
20. Грушко Федір Якович, 35; Докія Костянтинівна, дружина, 32; діти їхні: Василь, 10, Митрофан, 6, Олексій, 3; племінниця їхня: Варвара, 46.
21. Южик Іван Євстратійович, 28; Марія Іванівна, дружина, 25; Сини їхні: Ісаак, 5, Антон, 2; сестра його Параска, 25.
22. Паровий Андрій Григорович, 28; Параскева Григорівна, дружина 26, діти їхні: Єфросинія, 1; сестра її Агафія, 18, Ірина, 14.
23 Прохніцький Василь Григорович, 30; Олена Василівна, дружина, 28; син їхній Семен, 5; брат його Данило(?) жонатий, 34; дружина його Анна Авксентіївна, 25; син їхній Василь, 5.
24 Кирило Олексійович, вдівець, 48; діти його: Авксентій, 19, Степан, 15, Олена, 22.
25. Московчук Павло Михайлович, 50; Олександра Семенівна, дружина, 45; діти їхні: Яків, 18, Дмитро, 15, Микита, 9, Христина, 19; зять їхній Лук’ян Федорович, 22; дружина його Марія Павлівна, 19; син їхній Михайло, 2.
26. Римарчук Яків Іванович, 38; Ірина Гордіївна, дружина, 45; брат її Йосип одружений, 22; дружина його Єфросинія Василівна, 26; дочка їхня Марія, 1.
27. Барило Геогрій Ілліч, 50; Марія Федорівна, дружина, 50; діти їхні: Іван, 14, Марина, 18, Варвара, 15.
28. Кирнишний Іван Петрович, 29; Пелагія Гаврилівна, дружина, 27; діти їхні: Тимофій, 6, Радіон, 2, Єфросинія, 9; мати його Євдокія Микитівна, вдова, 58; діти її: Онуфрій, 25, Марія, 19, Агафія, 15.
29. Ковтун Іван Афанасійович (Афоранасиев), 39; Дарина Василівна, дружина, 37; дочка їхня Євдокія, 14.
30. Гайдученко Петро Феодосійович, 52; Марія Данилівна, дружина, 49; діти їхні: Іван, 16, Агрипина, 21, Федір жонатий, 31; дружина його Тетяна Степанівна, 31.
31. Пушкар Микола Якович, 66; Марія Іванівна, дружина, 56; діти їхні: Дементій, 21, Афанасій (Аферанасий), 18; зять їхній Ткач Євстафій Йосипович, 23; дружина його Анна Миколаївна, 23; дочка їхня Олександра, 1.
32. Грущиха Ірина Михайлівна, вдова, 48; діти її: Іван, 23, Микита, 17, Олена, 22. 33. Визнюк Яків Ананійович, 30; Марія Кирилівна, дружина, 28; Сини їхні: Данило (?), 7, Архип, 2.
34. Косташ Леонтій Гаврилович, 47; Анна Григорівна, дружина, 48; діти їхні: Ірина, 17, Пилип одружений, 23; дружина його Олександра Тимофіївна, 21; син їхній Євгеній, 1; Антон одружений, 28; дружина його Тетяна Іванівна, 21; дочка їхня Марія 4.
35. Дихтяр Іван Григорович, 26; євдокія Яківна, дружина, 26; Сини їхні: Пилип, 6, Андрій, 3.
36. Анастасія Андріївна Кифориха, вдова, 61; діти її: Григорій, 25, Андрій, 23, Марфа, 29.
37. Нагирнячка Анна Яківна, вдова, 29; діти її: Єфимій, 13, Олексій, 6, Яким, 3.
38. Кулибаба Іван Васильович, 37; Олександра , 21; діти їхні: Василь, 7, Герман, 1, Пелагія, 10; мати його Агафія Василівна, 54.
39. Нагорняк (Нагурник) Максим Степанович, 37; Ксенія Андріївна, дружина, 35; діти їхні: Леонтій, 2, Феодосія, 11, Анна, 9, Єфросинія, 7; мати його Єфимія Федорівна, 60; син її Дорофій, 22.
40. Гончар Максим Авксентійович, 67; Тетяна Василівна, 44; діти їхні: Арефій, 19, Микита, 6, Матрона, 2; брат його Гаврило жонатий, 33; дружина його: Тетяна Яківна, 30; діти їхні: Єфимій, 22, Олексій, 6, Параскева, 16.
41. Паршенко Тимофій Григорівна, 36; Марія Іванівна, дружина, 39; діти їхні: Давид (?).
41. Паршенко Тимофій Григорович, 36; Марія Іванівна, дружина, 39; діти їхні: Давид (?), 1, Параскева, 13, Анна, 6, Марія, 5.
42. Вашиняк Іван Григорович, 25; Єфросинія Петрівна, дружина, 24; брат його Лук’ян, одружений, 23; дружина його Христина Григорівна, 18.
43. Печенюк Гаврило Васильович, 60; Тетяна Григорівна, дружина, 45; Діти їхні: Іроконій (?), 19; зять Гаврило Григорович, 28; дружина його Агафія Гаврилівна, 21; дочка їхня Варвара, 1.
44. Южик Йосиф Євстафійович, 45; Олександра Григорівна, дружина, 50; діти їхні Петро, 19, Марко, 12, Анна, 15, Ксенія, 14. Марія, 10. Пантелеймон одружений, 21; дружина його Марія Іванівна, 21.
45. Паштерян (Пастеран) Іван Іванович, 24; Ксенія Костантинівна, дружина, 24; син їхній Гордій, 1; брат її Федір, одружений, 23; дружини його Катерина Федорівна, 21.
46. Ткач Григорій Васильович (ім’я записано як по батькові: Григоріев), 61; Тетяна Яківна, дружина, 58; діти їхні: Іван, 20, Олена, 16, Іван одружений, 30; дружина його Марія Григорівна, 27; діти їхні: Олексій, 4, Арсеній, 1.
47. Нагорняк (Нагурняк) Федір Якович, 47; Тетяна Гаврилівна, дружина, 45; Діти їхні: Ксенія, 15; зять їхній Тимофій Федорович, 33; дружина його Докія Федорівна, 32; дочка їхня Матрона, 1.
48. Паштерян (Пастеран), 33; Докія Федорівна, дружина, 27; дочка їхня Ксенія, 7; брат його Михайло одружений, 28; дружина його Марія Йосипівна, 29; діти їхні: Нестор, 9, Ірина, 3; племінниця їхня Варвара, 14.
49. Грицей Феодосій Федорович, 34; Дарина Іванівна, дружина, 32; діти їхні: Пантелеймон, 9, Григорій, 5, Мойсей, 2, Агрипина, 6; пленмінниці їхня євдокія Федорівна, 26.
50. Березовський Тимофій Кирилович, 39; Марія Григорівна, дружина, 38; Діти їхні: Михайло, 16, Яків, 9, Степан, 7, Мефодій, 3, Пелагія, 6; брат його Петро одружений, 22; дружина його Агрипина Яківна, 26; діти їхні: Кирило, 5, Ларіон, 1, Онисія, 9.
51. Солонинка Василь Костянтинович, 39; Єфимія Кирилівна, дружина, 30; діти їхні: Павло, 5, Варфоломій, 1, Єфросинія, 16.
52. Гасийчук Євстафій Йосипович, 49; Анастасія Михайлівна, дружина, 53; діти їхні: Гаврило, 13, Артемій одружений, 23; дружина його Параскева Романівна, 22; сестра його Онисія, 18.
53. Паршенко Федір Якович, 60; Єфросинія Євстафіївна, дружина, 52; діти їхні: Пелагія, 20, Дарина, 9, Григорій одружений, 22; дружина його Олександра Максимівна, 21.
54. Дихтяр Андрон Йосипович, 37; Марія Ігнатівна, дружина, 29; дочки їхні: Софія, 21, Олена, 14; брат її Яків, не одружений, 19.
55. Гонтар Арсеній (?) Федорович, 43; Марія Авксентіївна, дружина, 37; діти їхні, Максим, 9, Кіндрат, 6, Полікарп, 4, Параскева, 15.
56.Гонтар Федір Авксентійович, 58, Катерина Василівна. Дружина, 49; зять їхній Катеренчук Дорофій Якович, 32; дружина його Докія Федорівна, 29; дочка їхня глікерія, 1; Мати її: Марія Павлівна, вдова, 48.
57. Михалюк Андрій Тимофійович, 24; Ірина Федорівна, дружина. 24; дочка їхня Глікерія, 1; мати його Марія Петрівна, вдова, 49.
58. Марія Гаврилівна Гурдичанка, вдова, 63; Діти її: Василь, 23, Варвара, 16. 59. Вашиняк Сафроній Григорович, 40; Ксенія Семенівна, дружина, 33; діти їхні: Василь, 10, Лук’ян, 6, Марія, 8.
60. Савка Іван Гордійович, 49; Катерина Павлівна, дружина, 47; діти їхні: Фома, 22, Григорій, 16, Амбросій, 4, Анна, 11, Марфа, 1.
61. Паршенко Василь Якович, 61; діти його: Олександр, 26, Марія, 28.
62. Горобчук Гаврило Якович, 49; Онисія Іванівна, дружина, 47; дочка їхня Пелагія, 13.
63. Гуменюк Федір Степанович, 54; Юстина Яківна, дружина, 54; син їхній Арсеній, одружений, 25; дружина його Февронія Семенівна, 24; дочка їхня Фотина, 2.
64. Гайдученко Василь Федорович, 26; Марія Йосипівна, дружина, 25; дочка їхня Євдокія, 1; батько його Федір Васильович, вдівець, 62.
65. Шлейко Яків Васильович, 39; Дорина Гаврилівна, дружина, 36; Сини їхні: Федір, 17, Артемон, 8; батько його Василь, вдівець, 71; племінниця їхня Марфа Іванівна Гоцулячка, вдова, 36; дочки її: Євдокія, 15, Домна, 7.
66. Дихтяр Яким Йосипович, 28; Марія Тимофіївна, дружина, 34; діти їхні: 12, Василь, 6, Євдокія, 8, Марія, 5.
67. Горобчук (Горубчук) Федір Степанович, 30; Юстина Йосипівна, дружина, 29; дочки їхні: Юлія, 9, Фекла (Фекия), 6, Марія, 2.
68. Бутуриняк Йосип Іванович, 69; Тетяна Антонівна, дружина, 55; син їхній Роман одружений, 30; дружина його Марина Дмитрівна, 29; діти їхні: Феодосій, 2, Феодосій (!), 7.
69. Кируца Яків Романович, 56; Марія Андріївна, дружина, 53; діти їхні: Марія, 20; зять їхній Никифір Степанович, 23; дружина його Ірина Яківна, 23; діти їхні: Кіндрат, 5, Фелдосія, 2.
70. Гонца Дмитро Афанасійович, 72; Анна Костянтинівна, дружина, 53; син їхній Никифір, одружений, 30; дружина його Марія Федорівна, 32; діти їхні: Федір, 7, Макарій, 1, Олена, 5.
71. Дихтяр Захарій Іванович, 43; Марія Іванівна, дружина, 59; діти їхні: Іван, 17, Євдокія, 14, Степан одружений, 27; дружина його Тетяна Яківна, 23; дочка їхня Федора, 2.
72. Гонца Іван Дмитрович, 38; Домна Романівна, дружина, 37; дочки їхні: Параска, 19, Агафія, 13, Анна, 9, Юстина, 5.
73. Климко Степан Йосипович, 30; Марія Йосипівна, дружина, 23; син їхній Євтихій, 4; брат його Онуфрій одружений, 22; дружина його Олена Миколаївна, 19; мати їхня Тетяна Іванівна, вдова, 34; діти її: Ісак, 13, Пантелеймон, 3, Пелагія, 10, Анна, 8, Тетяна, 6.
74. Михалюк Яків Григорович, 49; Агафія Іванівна, дружина, 48; діти їхні: Федір, 18, Іван, 12, Олена, 20, Агафія, 16, Докія, 8, Никифір одружений, 22; дружина його Тетяна Микитівна, 21.
75. Мойса Дем’ян Дмитрович, 30; Пелагія Йосипівна, дружина, 29; діти їхні: Варфоломій, 13, Харитон, 9, Іван, 6, Анна, 15, Феодосія, 12, Агафія, 1.
76. Мойса Корнелій Дмитрович, 52; Параскева Петрівна, дружина, 51; діти їхні: Федір, 21; Анна, 16, Докія, 14.
77. Кирнишний Дорофій Петрович, 32; Агафія Петрівна, дружина, 26; син їхній Іван, 2; брат її Василь, 14.
78. Кучерявий Іван, Степанович, 43; Тетяна, Яківна, дружина, 43; діти їхня: Іван, 21, Олександра, 15, Марія, 13; батько його Степан Васильович, 79; дружина його Катерина Іванівна, 62.
79. Войтко (?) Варфоломій Григорович, 39; Євдокія Йосипівна, дружина, 33; сини їхні: Петро, 12, Петро, 2; брат його Григорій одружений, 22; дружина його Євдокія Павлівна, 26; батько їхній Григорій вдівець, 69.
80. Вознюк (Визнюк) Прокопій Йосипович, 41; Марія Василівна, дружина, 32; діти їхні: Іван, 3, Анастасія, 15, Софія, 6, Ксенія, 1.
81. Гончар Степан Авксентійович, 53; Домнікія Іванівна, дружина, 49; племінник їхній Григорій Федорович, 31; дружина його Євдокія Василівна, 26; діти їхні: Ананій, 7, Тетяна, 5, Харитина, 2.
82. Московчук Трохим Іванович, 26; Катерина Григорівна, дружина, 24; сини їхні: Роман, 7, Іван, 3.
83. Кулик Григорій Микитович, 25; Єфросинія Федорівна, дружина, 25; діти їхні: Дормидонт, 2, Параскева, 5; племінник його Грушко Микола Якович, 44; дружина його Єфросинія Іванівна, 38; дочки їхні: Євдокія, 18, Єфросинія, 9, Євдокія, 6.
84. Вербнюк Григорій Матвійович, 39; Анна Василівна, дружина, 35; діти їхні: Сильвестр, 3, Феодосія, 13; мати його Анастасія, вдова, 81.
85. Кучерявий Яким Федорович, 43; Олена Йосипівна, дружина, 40; діти їхні: Семен, 17, Григорій, 13, Іван, 9, Ілля, 6, Фефелакт (?), 3, Матрона, 15; племінник його Косташ Іван Васильович, 35; дружина його Ксенія Романівна, 31; син їхній Олександр, 8.
86. Миронюк (Миренюк) Олексій Семенович, 43; Ірина Іллівна, дружина, 40; діти їхні: Яків, 14, Тимофій, 12, Євстафій, 7, Данило, 5, Лукія, 3.
87. Молокопій Тимофій Федорович, 53; Анастасія (?) Іванівна, дружина, 32; сини їхні: Федір, 25, Григорій, 21, Филимон, 6, Хеонія (?), 1.
88. Кулібаба Семен Якович, 65; Меланія Іванівна, дружина, 63; діти їхні: Онуфрій, 17, Параскева, 20; зять їхній Василь Степанович, 29; дружина його Ксенія Семенівна, 28; діти їхні: Йосип, 2, єфросинія, 7, Матрона, 5.
89. Гайдученко Олексій Васильович, 42; Анна Павлівна, дружина, 26; діти їхні: Василь, 12, Параскева, 5, Лев, 1.
90 Бондар Павло Степанович, 30; Оленна Іллівна, дружина, 26; при них Дідур Федір Григорович, 56; дружина його Олександра Федорівна, 48; діти їхні: Микола, 13, Автенія, 17, Олена, 6, Євдокія, 3.
91. Горобчук Іван Степанович, 27; Параскева Яківна, дружина, 27, діти їхні: Прокіп, 7, Анна, 5, Єпистимія, 2.
92. Дідур Іван Григорович, вдівець, 48; діти його: Пелагія, 11, Дарина, 8; при них Коваль Климентій Степанович, 37; дружина його Марія Іванівна, 32; дочка їхня Марія, 7.
93. Дарія Варфоломіївна Стасиха, 29; чоловік її Григорій римського віросповідання; сини їхні: Олександр, 3, Стефан, 2; батько її Варфоломій Миколайович, вдівець, 51; племінник її Максим, 13.

Сповідальні списки рудковецької церкви за 1859 рік[ред. код]

Духовні та їхні домашні
1 дім або двір. Снятинський Євфимій Васильович, приходський священник, 44; Маріана Григорівна, його дружина (39) та їх діти: Любов, 16; Анна, 12; Василь, 10; Олександра, 7; Григорій, 6.
2 дім або двір. Длугольський Пилип Олексійович, дяк, 24; Домникія Олександрівна, його дружина (24) та їх діти: Аполінарій, 6; Поліевкт, 3.

Військові та їхні домашні
3 дім або двір. Вданевич Василь Васильович, побілетний, 27; Ірина Вікторівна, дружина (22) та їх дочка: Анна, 1.
4. Молокопій Григорій Карпович, 44; Марія Павлівна, його дружина, 27.
5. Кулачкин Микола Іванович, побілетний, 26; Ірина Вікторівна, його дружина (33) та їх діти від Федора Гуменюка: Арсеній, 11; Анкилина, 9; Дарина, 6.
Тареневський Михайло Олексійович, 26; Варвара Іванівна, дружина його, 19.
6. Катеринчук Йосип Олексійович, 36; Єфросинія Василівна, 39 і діти їхні: Марія, 14; Євдокія, 7; Анастасія, 5.
7. Жмурков Іван Федорович, 29; Марія Іванівна, дружина його, 21.
Жмурков Григорій Федорович, 26; Домникія Григорівна, дружина його, 20; Марія Іванівна, мати їхня, 46; Микола, син її, 23.
Гончар Гаврило Авксентійович, 57.
Вакуленко Платон Іванович, 79; Марія Іванівна, дружина його, 46.
Московчучка Магдалина Андріївна, солдатка, 31; Нестор, незаконнонароджений син її, 6.
8. Рибаков Іван Павлович, 19; Олена Федорівна, дружина його, 18; Ірина Іванівна, матір його, 58.
9. Куца Марія Павлівна, 32; Антон, син її, 13.
Гурдичанка Марфа Никифорівна, 42; Григорій, син її, 9.
Дякуновська Марія Іванівна, 27; Дмитро, син її 5; Трохим, незаконнонароджений, 1.
Савкова Агафія Яківна, 22; Іван, син її, 6.
Мельничка Анна Іванівна, 25.

Однодворці та їхні домашні
10. Кремінський Олександр Андрійович, 33; Олександра Антонівна, дружина 28; та їхні діти: Іван, 4; Анна, 9 тижнів.
11. Малиновський Франц Карлович, -; Єлизавета Касилівна, дружина, 33; та їхні діти: Олександра, 3; Василь, 15 тижнів.
Шутковський Стефан Іванович, 33; Василина Павлівна, дружина його, 32, та діти їхні: Фок, 6; Анна, 14; Євдокія, 7; Марія, 3; Юстина, 7 тижнів.
12. Гринькевич Василь Іванович, -; Анна Іванівна, дружина його, 34, та їхні діти: Олександра, 4; Марина, 8 місяців.
Гнатовський Іов Лук’янович, м. Миньковець казен. однодворець, 30; Пелагія Йосипівна, дружина його, -; та їхні діти: Тимофій, 10; Ольга, 6; Пелагія, 3.
Сужанський Петро Іванович, казен. однодворець, 56; Фекла Гаврилівна, дружина його, 46; Андрій, син їхній 8.
13. Барилов Стефан Іванович із кантоністів, 20; Марія Семенівна, дружина його, 19.

Селяни та їхні домашні.
14. Миринюк Олексій Семенович, 45; Євдокія Костантинівна, дружина його, 45, та їхні діти: Данило, 17; Володимир, 13; Митрофан, 15; Роман, 6.
15. Гайдученко Олексій Васильович, 55; Анна Павлівна, дружина його, 27, та їхні діти: Лев, 14; Параскева, 17; Соломонія, 7.
16. Дейпук Антон Степанович, 31; Агафія Іванівна, дружина його, 27, та їхні діти: Іван, 7; Яків, 5.
Дідурка Олександра Федорівна, 61; Єпіфанія, дочка її, 30; Микола, жонатий, 29; Марія Михайлівна, дружина його, 31; Євдокія, дочка їхня, 6.
17. Гуменюк Арсеній Федорович, 38; Февронія Семенівна, дружина його, 37, діти їхні: Лук’ян, 12; Микита, 7; Фотина, 15; Петро, 1.
18. Хіміч Артемій Іванович, 31; Домнікія Григорівна, дружина його, 25, діти їхні: Федір, 5; Антоній, 1; Непоротовська Катерина Степанівна, матір її, 56.
Погонець Олександр Іванович, 22; Анна Дем’янівна, дружина його, 22.
19. Бабій Артемій Ст:, 35; Олександра Дмитрівна дружина, 32, діти їхні: Наталія, 5; Юліана, 3; Ірина Дмитрівна, сестра її, 24.
20. Гончарик Ареф Максимович, 32; Агафія Григорівна, дружина, 30, дочки: Євгенія, 7; Параскева, 2.
21. Білик Андрій Никифорович, 35; Агрипина Петрівна, дружина, 34, діти: Гликерія, 11; Параскева, 5.
22. Гончар Антон Федорович, 41; Тетяна Іванівна, дружина, 34, діти їхні: Іван, 6; Марія 17, ; Володимир, 6 місяців.
23. Пушкар Афанасій Миколайович, 31; Марина Іванівна, дружина, 27; Олександра, дочка, 3.
Дихтяр Андрій Йосипович, 50; Марія Ігнатівна, дружина, 39, діти їхні: Андрій, 6; Євдокія, 8.
Шлейка Артамон Якович, 22; Ксенія Пантелеймонівна, дружина, 20.
24. Паровий Андрій Григорович, 50; Параскева Григорівна, дружина, 39, діти їхні: Никон, 10; Тихон, 3; Євдокія, 14.
25. Косташ Антон Якович, 54; Параскева Іванівна, дружина, 50.
Василашко Андрій Якович, 27; Фекла Федорівна, дружина, 20.
26. Вознюк Олексій Михайлович, 53; Ксенія Йосипівна, дружина, 32, діти їхні: Андронік, 13; Федір, 8; Федосій, 5; Павло, 2; Марія, 16; Параскева, 6 місяців.
27. Паштирян Василь Іванович, 36; Олександра Григорівна, дружина, 34, діти: Степан, 3; Федір, 1; Секлетія, 16; Фекла, 7; Єфросинія, 6.
28. Дихтяр Василь Іванович, 62; Симен, син його, жонатий, 20; Олена Євстафіївна, дружина його, 20.
29. Прохніцький Василь Григорович, 43; Агрипина Іванівна, дружина, 37; Іван, син його, 10; Анна, дочка її, 9; Анастасія, дочка її, 7; Христофор, син їхній, 3; Домнікія, дочка їхня, 1.
30. Вашиняк Василь Федорович, 43; Анна Петрівна, дружина, 37, діти їхні: Никон, 3; Домнікія, 12; Параскева, 17; Марфа, 11; Олена, 6; Марія, 14.
31. Солонинка Василь Костянтинович, 52; Єфросинія Кирилівна, 42, сини: Павло, 18; Максим, 7.
32. Гайдученко Василь Федорович, 39; Ксенія Федорівна, 37; Ігнатій, 9, син його; Євдокія, 15, дочка його; Спиридон, син її, 13; Ісідор, син їхній, 4.
33. Войтко Варфоломій Григорович, 55; Євдокія Йосипівна, 48; Семен, син їхній, 7.
34. Сивак Василь Іванович, 31; Єфросинія Василівна, дружина, 29; Яків, син їхній, 3 тижні.
35. Катиринчук Василь Степанович, 42; Ксенія Семенівна, 41, діти їхні: Йосип, 15, Федір, 5; Єфросинія, 19; Матрона, 18; Февронія, 8; Нікон, 3.
Грушко Василь Федорович, 23; Марія Миколаївна, дружина, 20.
36. Вашиняк Гаврило Йосипович, 44; Акилина Гаврилівна, 35, діти: Радіон, 9; Амвросій, 5; Агрипина, 14.
37. Фризюк Григорій Іванович, 34; Пелагія Федорівна, 35, діти: Михайло, 9; Лукія, 5; Афанасій, 2.
38. Гончар Гаврило Авксентійович, 48; Тетяна Яківна, 44; Макарій, син їхній, 13.
39. Паршенко Григорій Федорович, 35; Олександра Максимівна, 34, діти: Павло, 10; Юліана, 12; Дарина, 7; Катерина, 5.
40. Войтко Григорій Григорович, 34; Тетяна Павлівна, 36, діти: Мойсей, 9; двійнята: Агафія, 11; Ірина, 11.
41. Білик Григорій Никифорович, 42; Олена Григорівна, 40, діти: Данила, 9; Агафія, 7; Стефан, 6 місяців.
42. Паршенко Григорій Костянтинович, 28; Анна Іванівна, 24, діти: Антон, 3; Юстина, 5; Параскева, сестра її, 45; Юстина, 18.
43. Кулик Григорій Микитович, 32; Анна Трохимівна, 28, діти: Даримидонт, 14; Захарія, 12; Пелагея, 18; Лукія, 8; Марія, 6; Семен, 3; Микола 5 місяців.
44. Стас?? Григорій Григорович, 43; Дарина Варфоломіївна, 42, діти їхні: Олександра, 15; Степан, 14; Варвара, 12; Марія, 7; Єфросинія, 3.
45. Пушкар Доментій Миколайович, 34; Анна Авксентіївна, дружина, 38, діти: Василь, 18; Касьян, 9; Анастасія, 12; Марфа, 10; Яків, 6 місяців.
46. Прохніцький Данило Григорович, 47; Анна Авксентіївна, дружина, 38; діти: Василь, 18; Касіян, 9; Анастасія, 12; Марфа, 10; Яків, 6 місяців.
47. Московчук Дмитро Павлович, 28; Анна Афанасіївна, дружина, 42; Дмитро, син їхній, 1; Олександра Семенівна, матір його, 58, діти її: Микита, 22; Тимофій, 19; Семен, 12.
48. Мойса Дем’ян Дмитрович, 45; Пелагея Йосипівна, дружина, 41, діти їхні: Антон, 19; Іван, 17.
49. Кирничний Дорофій Петрович, 45; Агафія Іванівна, дружина, 39, діти: Іван, 14; Акилина, 8.
50. Вознюк Данило Карпович, 21; Ірина Григорівна, дружина, 21; Марія Карпівна, матір його, 41; Нестор, незакононароджений син її, 4.
51. Гайдученко Євстафій Васильович, 46; Марія Авксентіївна, дружина, 46, діти: Володимир, 10; Федір, 7; Марія, 17; Васса, 15; Лукія, 12.
Гончарик Євфимій Гаврилович, 35; Анна Микитівна, дружина, 25, дочки: Анна, 6; Домнікія, 3.
52. Паршенчиха Олена Андронівна, вдова, 27; Никифір, син її, 3.
53. Гончарка Євдокія Василівна, вдова, 48, діти її: Ананій, 19; Степан, 12; Спиридон, 9; Тетяна, 17; Василина, 5.
Грущиха Єфросинія Іванівна, вдова, 50; Євдокія, дочка її, 18.
Гасійчук Євстафій Йосипович, 62; Анна Миколаївна, дружина, 38.
Рудиха Євдокія Федорівна, 42; Гликерія, дочка її, 14.
54. Ткач Євстафій Йосипович, 36; Анна Миколаївна, дружина, 35; діти: Тимофій, 3; Федір, 12 тижнів.
55. Паштирян Іван Іванович, 47; Марія Степанівна, дружина, 47, діти: Федір, 18; Трифон, 12; Агафія, 15.
56. Кордонський Іван Григорович, 43; Марія Григорівна, 40, діти їхні: Олексій, 16; Арсеній, 14; Данило, 7; Матвій, 3; Митрадора, 10.
57. Гайдученко Ілля Григорович, 37; Юліана Григорівна, дружина, 35, діти: Герасим, 12; Семен, 7; Григорій, 4; Федір, 3; Кирило, 1.
58. Гонтар Іван Євстафіїв, 51; Марія Іванівна, дружина, 37, діти: Йосип, 17; Пилип, 15; Глікерія, 11; Агрипина, 8.
59. Кирничний Іван Петрович, 42; Пелагея Гаврилівна, дружина, 39, діти: Тимофій, 19; Радіон, 15; Параскева, 12.
60. Вараняєв(?) Іван Григорович, 38; Єфросинія Петрівна, дружина, 37, діти: Григорій, 13; Матвій, 2.
61. Ковтун Іван Афанасійович, 48; Дарина Василівна, дружина, 50.
Косташ Іван Васильович, 48; Ксенія Романівна, дружина, 44.
62. Грушко Іван Павлович, 34; Агафія Григорівна, дружина, 35, діти: Іван, 7; Євгенія, 5; Єфросинія, 2.
63. Дихтяр Іван Григорович, 39; Анна Якимівна, дружина, 38, діти: Пилип, 18; Андрій, 15; Іван, 12 тижнів; Агрипина, 8; Юліта, 6; Анастасія, 4.
64. Савка Іван Гордійович, 61; Катерина Павлівна, дружина, 60, діти: Амвросій, 19; Марфа, 15.
65. Дихтяр Іван Захарович, 32; Христина Павлівна, дружина, 36, діти: Андрій, 10; Стефан, 2; Пелагія, 7.
66. Кулик Іван Микитович, 35; Юліана Романівна, дружина, 34, діти: Пилип, 19; Петро, 16; двійня: Василь 14; Сильвестр, 14; Микола, 12; Марія, 9.
67. Михайлюк Іван Кіндратович, 34; Анастасія Андріївна, дружина, 29, діти: Петро, 4; Євдокія, 6; Олена, 2.
68. Горобчук Іван Степанович, 40; Параскева Яківна, дружина, 40, діти: Прокопій, 20; Вікентій, 6; Федір, 3; Анна, 17.
69. Мамчук Іван Григорович, 32; Софронія Ісаківна, дружина, 30, діти: Анна, 3; Григорій, 1.
Дідур Іван Григорович, 60.
70. Михайлючка Ірина Федорівна, вдова, 35, діти її: Олексій, 12; Гликерія, 10; Наталія, 2.
71. Михайлюк Іван Якович, 24; Пелагія Іванівна, дружина його, 25; Корнилій, син, 6 місяців.
72. Бушовський Іван Авксентійович, 25; Анна Тимофіївна, дружина, дружина, 21; Корнілій, син, 6 місяців.
Гонтар Йосип Євстафійович, 58; Олександра Григорівна, дружина, 63.
73. Кучерявий Іван Якович, 21; Дарина Іванівна, дружина, 20; Анна, дочка їхня, 1; Олена Йосипівна, матір його, вдова, 56; сини її: Феофілакт, 15; Ілля, 14; Степан, 12; Пилип, 16; Софроній, 10; Радіон, 8.
74. Коваль Іван Петрович, 21; Єфросинія Платонівна, дружина, 20; Євдокія, дочка, 1.
Мойса Корнилій Дмитрович, 66; Анна, дочка його, 30.
75. Гуменюк Кирило Якович, 57; Акилина Іванівна, дружина, 47.
76. Вашиняк Лук’ян Григорович, 36; Христина Григорівна, дружина, 32, діти: Сергій, 9; Семен, 3; Марія, 12.
Погомійка Марія Никифорівна, вдова, 41, діти: Макарій, 4; Євдокія, 12.
77. Нагірняк Максим Степанович, 50; Ксенія Андріївна, 37, діти: Леонтій, 15; Митрофан, 6; Євфимія, 20.
Гончар Максим Авксентійович, 89; Тетяна Василівна, дружина, 57, діти: Микита, 19; Маріана, 14.
78. Паштерян Михайло Васильович, 41; Марія Йосипівна, дружина, 42, діти: Федір, 8; Ірина, 16; Феодосія, 10.
79. Березовський Михайло Тимофійович, 30; Олександра Іванівна, дружина, 28, діти: Анна, 8; Григорій, 3; Феодосія, 5; Іван, 9 місяців.
Гончариха Марія Никифорівна, вдова, 45, діти її: Полікарп, 16; Параскева, 28.
80. Гонциха Марія Федорівна, вдова, 45, діти її: Федір, 20; Марія, 14; Юліана, 17.
Савка Мефодій Микитович, 26; Феодосія Романівна, дружина, 21; Домнікія, дочка їхня, 2.
Паштирянка Марія Федорівна, 59.
Барилиха Марія Федорівна, вдова, 63.
Савикова Марія Іванівна, 53; Василій, син її, 22.
Паршенкова Марія Василівна, дівиця, 54.
81. Михайлюк Никифір Яковлевич, 34; Тетяна Микитівна, дружина, 31, діти: Степан, 3; Агафія, 10; Єпистимія, 14; Анастасія, 12.
82. Килимник Микола Йосипович, 31; Ксенія Костянтинівна, дружина, 37, діти: Гордій, 14; Федір, 6; Афанасій, 4; Марина, 8, ; Іван, 5 місяців.
Савка Микита Гордіїв, 60.
83. Горобчук Микита Степанович, 26; Ірина Яківна, 30, діти: Кіндрат, 18; Феодосія, 15; Ірина, 12; Юліана, 1.
84. Климко Онуфрій Йосипович, 35; Євдокія Миколаївна, дружина, 30, діти: Марк, 9; Степан, 4; Іван 14 тижнів; Мавра, 6.
85. Дихтяр Пантелеймон Йосипович, 43; Єфросинія Йосипівна, дружина, 32; Лук’ян, син їхній, 7.
86. Кулик Пантелеймон Микитович, 34; Марія Василівна, дружина, 34, діти: Пилип, 9; Марія, 6; Матрона, 3; Володимир, 9 місяців.
87. Березовський Петро Кирилович, 35; Агрипина Яківна, 38, діти: Кирило, 17; Артем, 14; Семен, 11; Онисія, 20; Тетяна, 7; Марія, 5 тижнів.
88. Печенюк Прокопій Гаврилович, 32; Олена Яківна, дружина, 32, сини: Сава, 10; Іллія, 4; Семен, 2; Тетяна Василівна, матір його, 60.
89. Дейпук Петро Данилович, 33; Анна Микитівна, дружина, 30, дочки: Феодосія, 7; Ірина, 4.
90. Кулик Петро Микитович, 32; Дарина Іванівна, дружина, 27; Катерина, дочка їхня, 2.
91. Вознюк Прокопій Йосипович, 52; Марфа Василівна, дружина, 45, діти: Іван, 17; Максим, 14; Олександр, 3; Ксенія, 15.
Бондар Павло Степанович, 43; Олена Іванівна, дружина, 43; Ірина, вихованка, 9.
92. Ваточиняк (?) Роман Йосипович, 43; Марина Дмитрівна, 43; Марія, дочка їхня, 10.
93. Мойса Степан Дмитрович, 52; Анастасія Миколаївна, дружина, 45; Іван, син їхній, 9; Марина, сестра його, вдова, 43.
94. Вашиняк Софроній Григорович, 53; Ксенія Семенівна, дружина, 46, діти: Трохим, 5; Фотина, 9; Кирило, 1.
95. Гайдученко Степан Іванович, 40; Тетяна Яківна, дружина, 36, діти: Феодосій, 12; Герасим, 6; Василь, 4; Євдокія 10; Марія, 3.
96. Климко Степан Іванович, 39; Олександра Йосипівна, дружина, 21, діти: Євтихій, 18; Олександра, 8.
97. Московчук Трохим Іванович, 40; Катерина Григорівна, дружина, 39, діти: Іван, 14; Килинник, 13; Ірина, 9; Роман одружений, 20; Феодосія Григорівна, дружина, 19.
98. Паршенко Тимофій Григорович, 49; Марія Іванівна, дружина, 51, діти: Микола, 11; Марія, 15.
99. Гончар Тимофій Федорович, 46; Євдокія Федорівна, дружина, 45, діти: Григорій, 10; Єфросинія, 5; Тетяна, 1.
100. Березовський Тимофій Кирилович, 52; Марія Григорівна, дружина, 51, діти: Федір, 16; Степан, одружений, 20; Євдокія Яківна, дружина його, 20; Горецька Юліана Василівна, племінниця, 12.
Гайдученчиха Тетяна Яківна, вдова, 56.
Климчиха Тетяна Іванівна, 47; Пантелеймон, син її, 15.
101. Косташ Пилип Леонтійович, 36; Олександра Тимофіївна, дружина, 34, діти: Євгеній, 14; Мартин, 9; Никифір, 3; Павло, 5 тижнів.
102. Березовський Яків Тимофійович, 24; Марія Софронівна, 21; Марфа, дочка їхня, 2.
103. Дихтяр Яким Йосипович, 47; Марія Тимофіївна, 46, діти: Василь, 18; Марія, 16; Григорій, одружений, 23; Анастасія Максимівна, дружина його, 20.
104. Шлейка Яків Васильович, 51; Дар’я Гаврилівна, 46.
105. Миронюк Яків Олексійович, 26; Ксенія Федорівна, дружина, 23, діти: Кирило, 5; Євдокія, 3; Сергій, 6 місяців.
106. Римарчук Яків Іванович, 56; Ірини Гордіївна, дружина його, 54.
107. Московчук Яків Павлович, 31; Варвара Гордіївна, дружина, 28, діти: Матрона, 8; Наталія, 6; Агрипина, 3; Яків, 12 тижнів.
Корчовий Федір іванович, 24; Євдокія Никифорівна, дружина, 20.
108. Грицей Феодосій Федорович, 42; Анна Яківна, дружина, 38, діти: Пантелеймон, 21; Авксентій, 20; Яким, 16; Ісідор, 10; Герасим, 4; Агрипина, 17; Феодосія, 17.
109. Паршенко Федір Костянтинович, 34; Катерина Федорівна, дружина, 34, діти: Харитон, 12; Василь, 7; Трохим, 2.
110. Горобчук Федір Степанович, 45; Юстина Йосипівна, дружина, 47; Афанасій, син їхній, 3.
111. Дехтяр Федосій Іванович, 44; Марія Василівна, дружина, 29, діти: Стахий, 6; Єфросинія, 14.
112. Михайлюк Федір Якович, 32; Марія Василівна, дружина, 29, діти: Яків, 6; Прокопій, 4; Наталія, 1.
113. Мойса Федір Корнелійович, 34; Олена Павлівна, дружина, 33, діти: Харлампій, 9; Акилина, 6; Марія, 4; Макарій, 2; Пелагія, 1; Дар’я, 12 тижнів.
Савка Фома Іванович, 34; Варвара Іванівна, дружина, 34; Василина, дочка їхня, 2; Молокопійка Фотина Тимофіївна, вихованка їхня, 14.
114. Миронюк Фома Олексійович, 25; Зиновія Іванівна, дружина, 24, діти: Катерина, 4; Василь, 1.
115. Шлейко Федір Якович, 30; Олена Григорівна, дружина, 28, дочки їхні: Юліана, 6; Агафія, 2; Тетяна, 12 тижнів.
116. села Слобідки Куцкой селянин Самсонович Федір Карпович, 60; Христина Яківна, дружина, 39, діти: Григорій 15; Іван, 13; Олександра, 5.

Сповідальні списки рудковецької церкви за 1873 рік[ред. код]

(номери дворів в сповідальній книзі в більшості випадків не записані навпроти прізвищ голів родин, а тому визначити правильно склад цих дворів неможливо).

Духовні та їхні домашні

1 дім або двір. Снятинський Євфимій Васильович, приходський священник, вік не вказаний. Маріанна Гаврилівна, дружина, вік не вказаний, сини їхні: Василій, вік не вказаний, Григорій, вік не вказаний.
Антосєвич Михайло Феофанович, виконувач посади помічника, 30; Надія Олександрівна, дружина, 28. Дочка їхня Євгенія, 2.
2. Снятинський Федот Євфимійович, заштатний паламар, 36.

Військові та їхні домашні

3. Савов Григорій Іванович, 40; Агафія Яківна, дружина, 36; син їхній Іван, 20.
Мельник Максим Гаврилович, 37; Анна Іванівна, дружина, 36; син їхній Василь, 3; сирота при них Тетяна Федорівна, 9.
Савов Йосип Григорович, 55; Єфросинія Василівна, дружина, 53; дочка їхня Анастасія, 19.
4. Жмурко Іван Федорович, 42; Марія Іванівна, дружина, 34; діти їхні: Яків, 11, Василь, 8, Олександра, 4, Анна, 1.
Гордіїв Василь Іванович, 49; Анна Петрівна, дружина, 56; діти їхні: Василь, 20, Йосип, 12, Єфросинія, 18.
5. Гайдученко Василь Олексійович, 31; Марія Григорівна, дружина, 29; син їхній Іван, 2.
Молокопійка Марія Павлівна, 39; дочка її Марія, 11.
Кулачков Микола Олександрович, 40; Ірина Вікентіївна, дружина, 44.
6. Крохмалюк Петро Гаврилович, 55; Марія Андріївна, дружина, 45; син їхній Яків, 12.
Лавреньович (?) Григорій Федорович, 30; Анна Матвіївна, дружина, 34; дочка їхня Марфа, 5.
Московчучка Євдокія Федорівна, 33; син її Варнава, 5.
7. Соколов Василь Петрович, 41; Варвара Афанасіївна, 41; діти їхні: Єміліан (?), 8, Ірина, 3 (приписка: «в отлучке»).
Вербнюк Сильвестр Григорович, 31; Анастасія Семенівна, дружина, 19; дочка їхня Параскева, 1; мати його Вирбнючка Анна Василівна, вдова, 59.
Нагорняк Яким Іванович, 33.
8. Миронючка Васса Авксентіївна, 25; діти її: Михайло, 5, Павло, 2, Юлія, 7.
Визнючка Феодосія Михайлівна, 24; сині її: Павло, 6, Макарій, 4.
Костелика Пелагія Дем’янівна, 21; сини її: Филимон, 4, Яким, 2.
9. Вознючка Тетяна Василівна, 27; дочка її Софія, 6.
Кучерява Килина Федорівна, 23; син її Федосій, 2.
Кучерявий Григорій Якимович, 49; Феодосія Йосипівна, дружина, 37; дочка їхня Ірина, 17.

Однодворці та їхні домашні

10. Крешинський (Кремінський) Олексій Андрійович, 36; Олександра Антонівна, дружина, 36; син їхній Митрофан, 11; сироти при них Анна, 14, Марія, 12.
Малиновський Федір Карпович, 46; Єлисавета Василівна, 39; діти їхні: Василь, 14, Фразм, 12, Олександра, 16, Анна. 7.
11. Шутковський Степан Іванович, 45; Васса Павлівна, дружина, 45; діти їхні: Фок, 19, Савин, 14, Васса, 2.
9. Бринькевич Василь Йосипів, вік не вказаний, римської віри; Анна Іванівна, дружина, 45; дочки їхні: Марина, 14, Марія, 5.

Селяни та їхні домашні

12. Гайдученко Леонтій Олексійович, 27; Стефанида Семенівна, дружина, 26; сестра його Соломія, 21.
13. Дейбук Антон Степанович, 44; Агафія Іванівна, дружина, 40; діти їхні: Іван, 19, Яків, 18, Павло, 12, Андрій, 8, Никифір, 5, Олександра, 10.
14. Катрук Василь Максимович, 56; Ксенія Семенівна, дружина, 55; діти їхні: Прокопій 17, Параскева, 7.
Катрук Йосип Васильович, 29; Матрона Яківна, дружина, 26.
Сивак Василь Іванович, 45; Єфросинія Василівна, дружина, 43; діти їхні: Герасим, 11, Іван, 2, Марія. 8.
15. Миронюк Євстафій Олексійович, 35; Євдокія Михайлівна, 35; діти їхні: Яків, 11, Іван, 8, Матрона, 12, Пелагія, 10, Агафія, 1.
16. Кучерявий Іван Якимович, 35; Дарина Іванівна. Дружина, 33; діти їхні: Нін, 4, Анна, 15, Ксенія, 11, Юстина, 7.
Кучерявий Ларіон Якимович, 22; Катерина Іванівна, дружина, 21.
17. Визнюк Олексій Михайлович, 67; Ксенія Йосипівна, дружина, 46; дочка їхня Параскева, 13.
Визнюк Федір Олексійович, 22 Маріанна Микитівна, дружина, 21.
Визнючка Марія Олексіївна, 28; син її Назар, 5.
18. Кулик Григорій Микитович, 53; Анна Трохимівна, дружина, 51; діти їхні: Лук’ян, 12, Марія, 17.
Кулик Дормидонт Григорович, 28; Олександра Степанівна, дружина, 24; діти їхні: Степан, 1, Єлизавета, 3.
19. Московчук Федосій Васильович, 39; Пелагія Гаврилівна, дружина, 38; діти їхні: Андрій, 18, Василь, 15, Прокопій, 10, Єфросинія, 8, Пелагія, 5, Марія, 1; матір його Анна Яківна, вдова, 59.
20. Визнюк Прокопій Йосипович, 69; Марфа Василівна, дружина. 59, син їхній Олександр, 18.
Гончар Ананій Григорович, 33; Параскева Олексіївна, дружина, 30; діти їхні: Василь, 9, Марія, 2.
21. Гончар Спиридон Григорович, 23; Марфа Василівна, дружина, 21; син їхній Іван, 1; мати їхня Євдокія Василівна, 60.
Михалюк Іван Кіндратович, 48; Анастасія Андріївна, дружина, 43; діти їхні: Петро, 17, Євдокія, 20, Олена, 15, Анна, 14; матір його Тетяна Яківна, 81.
22. Мазур Варфоломій Григорович, 69, Докія Йосипівна, дружина, 63.
Мазур Степан Варфоломійович, 21; Ірина Василівна, дружина, 18.
Мойсючка Олена Павлівна, вдова, 33; діти її: Макарій, 16, Марія, 18, Дарія, 14.
Вашиняк Дем’ян Іванович, 23; Килина Федорівна, дружина, 20; діти їхні: Самуїл (?), 1, Ірина, 3.
23. Продун Дорофій Петрович, 65.
Продун Іван Дорофійович, 35; Агафія Микитівна, дружина, 30; діти їхні: Стефан, 6, Юлія, 3.
24. Кучерявий Арсеній Іванович, 29; Євдокія Гордіївна, дружина, 28; діти їхні: Михайло, 11, Єлисавета, 9, Катерина, 4.
25. Михалюк Федір Якович, 43; Марія Василівна, дружина, 32; діти їхні: Яків, 20, Прокопій, 18, Петро, 12, Наталія, 15, Ірина, 9.
Михалюк Іван Якович, 36; Пелагія Іванівна, дружина 34; діти їхні: Давид, 15, Миколай, 6, Олена, 12, Єлисавета, 3.
26. Климко Марк Онуфрійович, 23; Наталія Яківна, дружина, 21; брати його: Стефан, 17, Іван, 13, Федір, 11.
27. Кулик Іван Микитович, 49; Олександра Федорівна, дружина, 46; діти їхні: Василь, 28, Марія, 13.
Кулик Петро Іванович, 30; Фекла Кирилівна, дружина, 28; сини їхні: Федот, 8, Феодосій, 5, Савин, 1.
29. Дехтяр Андрій Іванович, 24; Гликерія Андріївна, дружина, 26; діти їхні: Домнікія, 6, Павола (Павона), 1.
Дехтярка Марія Гнатівна, 48; син її Андрій, 19 Дехтяр Іван Захарович, 48; Фекла Петрівна, дружина, 30; діти їхні: Степан, 15, Тихон, 9, Пелагія, 21.
Паштирян Гордій Іванович, 34; Марфа Іванівна, дружина, 29; дочки їхні: Юлія, 7, Марія, 4, Варвара. 1.
30. Паршенко Григорій Костянтинович, 45; Пелагія Іллівна, дружина, 33; діти їхні: Карпо, 9, Юстина, 18, Марія, 12, Ірина, 6.
Савов Амвросій Іванович, 32; Марина Кирилівна, дружина, 29; син їхній Іван, 1.
31. Биризовська Докія Яківна, вдова, 34; діти її: Тарас, 12, Григорій, 8, Єфросинія, 13.
32. Гонса Федір Никифорович, 34; Марія Тимофіївна, дружина, 29; діти їхні: Степан, 5, Павло, 3, Тетяна, 10; матір їхня Марія Тимофіївна, 58.
Гонса Макарій Никифорович, 26; Митродора Іванівна, дружина, 24; дочка їхня Єфросинія, 1.
33. Гуминюк Арсеній Федорович, 51; Февронія Семенівна, дружина. 50; сини їхні: Микита, 20, Петро, 14.
Гуменюк Лук’ян Арсенійович, 26; Євдокія Андроникова, дружина, 24; дочка їхня Дарія, 1.
34. Горобчук Никифір Степанович, 50; дочка його Юлія, 16.
Горобчук Кіндрат Никифорович, 32; Юлія Никифорівна, дружина, 30; діти їхні: Іван, 6, Катерина, 10, Юлія, 2.
35. Гайдученко Гнат Васильович, 23; Пелагія Григорівна, дружина, 21; діти їхні, Іван, 3, Пелагія, 2.
Шлейчиха Ксенія Костянтинівна, вдова, 34; дочки її: Онисія, 11, Параскева, 9, Марія, 6.
Гайдученко Василь Андроникович, 31; Докія Дмитрівна, 26; сини їхні: Іван, 5, Софоній, 2.
Гайдученко Григорій Андроникович, 35; Анастасія Максимівна, дружина, 30; діти їхні: Леонтій, 8, Марія, 5, Дарія, 2. Мати його Марія Тимофіївна Гайдученчиха, 60.
36. Василашко Андрій Авксентійович, 41; Фекла Федорівна, дружина, 34;; син їхній Максим, 9.
37. Шлейко Федір Якович, 44; Олена Григорівна, дружина, 42, Герасим, 9, Павло, 2, Агафія, 16, Тетяна, 13.
38. Гайдученко Федір Степанович, 27; Юстина, Максимівна, дружина, 26; син їхній Тимофій, 2; брати його: Герасим, 19, Василь, 18, Олександр, 10.
39. Биризовський Михайло Тимофійович, 44; Олександра Іванівна, дружина, 41; діти їхні: Григорій, 17, Іван, 12, Феодосія, 20, Васса, 8, Михайло, 2.
40. Ткач Євстафій Йосипович, 50; Анна Дорофіївна, дружина, 44; сини їхні: Тимофій, 17, Яків, 3, Олександр, 1.
Косташ Олександр Іванович, 37; Євдокія Василівна, дружина, 35; дочки їхні: Єлисавета, 12, Євдокія, 11, Єфросинія, 5; матір його: Ксенія Романівна, вдова, 49.
41. Грушко Василь Федорович, 34; Марія Миколаївна, дружина, 32; діти їхні: Дмитро, 9, Матрона, 11, Анна, 3.
42. Гонтар Йосип Іванович, 32; Тетяна Григорівна, дружина, 30; сини їхні: Семен, 10, Григорій, 8, Степан, 4, Іван, 2.
Горобчук Афанасій Федорович, 16.
Мазур Петро Варфоломійович, 42; Олена Федорівна, дружина, 33; дочки їхні, Марія, 9, Дарія, 5.
43. Миронюк Яків Олексійович, 41; Ксенія Євстафіївна, 37; діти їхні: Кирило, 19, Сергій, 14, Іван, 12, Петро, 4, Євдокія, 17, Катерина, 7.
44. Гнатюк Василь Йосипович, 34; Юстина Іванівна, дружина, 30; діти їхні: Семен, 4, Єфросинія, 11.
45. Біличка Олена Григорівна, вдова, 55; Сини її: Данило, 23, Степан, 15.
46. Грушко Митрофан Федорович, 34; Марія Федорівна, дружина, 30, сини їхні: Григорій, 11, Григорій, 8, Ілля, 1.
Малецький Павло Пилипович, 35; Марина Йосипівна, дружина, 29; сини їхні: Василь, 8, Вікентій, 3.
47. Михалюк Олексій Андрійович, 29; Васса Євстафіївна, дружина, 29, діти їхні: Фанасій, 8, Авраам, 4, Ірина, 6.
48. Хіміч Артемій Іванович, 46; Катерина Іванівна, дружина, 27; діти їхні: Федір, 20, Антон, 16, Параскева, 6; матір його Катерина Степанівна, вдова, 70.
Вашенячка Христина Григорівна, вдова, 56; діти її: Сергій, 22, Стефанида, 9.
Грущиха Агафія Григорівна, вдова, 47; діти її: Іван, 21, Євгенія, 19, Єфросинія, 16.
49. Вашеняк Іван Григорович, 56; Єфросинія Петрівна, дружина. 51; син їхній Мойсей, 2.
50. Пушкар Афанасій Миколайович, 45; Марина Іванівна, дружина, 41; діти їхні: Федір, 12, Олександра, 16, Єфросинія, 9, Марія, 6.
51. Ковтун Іван Якович, 62; Дарина Василівна, дружина, 62.
Рудь Тарас Іванович, 45; Докія Іванівна, дружина, 38; діти їхні: Йосип, 19, Яким, 17, Микита, 9, Марія, 12, Матрона, 7.
52. Московчук Яків Павлович, 45; Варвара Григорівна, дружина, 42; діти їхні: Яків, 14, Василь, 12, Марфа, 7.
Продун Іван Петрович, 56; Олена Григорівна, дружина, 56.
Продун Родіон Іванович, 28; Марія Василівна, дружина, 26; син їхній Андрій 2.
53. Грицей Феодосій Григорович, 56; Анна Яківна, дружина, 52; син їхній Герасим, 18. Грицей Сидір Феодосійович, 23; Анна Гнатівна, дружина, 21; дочка їхня Матрона, 2.
54. Паршенко Харитон Федорович, 28; Феодосія Никифорівна, дружина. 28; діти їхні: Іван, 2, Наталія, 8.
Паршенко Федір Костянтинович, 48; Катерина Федорівна, дружина, 48; діти їхні: Трофим, 17, Соломія, 13.
Паршенко Василь Федорович, 23; Єфросинія Тимофіївна, 21; син їхній Іван, 1.
55. Гончар Микита Максимович, 33; Агафія Йосипівна, дружина, 31; діти їхні: Макарій, 8, Павло, 5, Пелагія, 10.
56. Кулик Пантелеймон Микитович, 48; Антонія Дем’янівна, дружина, 44; діти їхні: Пилип, 23, Марія, 20, Матрона, 17, Єфросинія, 9, Параскева, 7, Ксенія, 1.
57. Мазур Григорій Григорович, 48; Фекла Тимофіївна, дружина, 50; діти їхні: Мойсей, 22, Параскева, 20.
Соколик Іван Петрович, 30; Агафія Григорівна. Дружина, 29; дочко їхня Марфа, 15.
Паршенко Григорій Федорович, 49; діти його: Павла, 24. Іван, 13, Катерина, 19, Ірина, 11.
58. Кулик Сильвестр Іванович, 30; Олександра Дмитрівна, дружина, 45; діти їхні: Василь, 12, Наталія, 18, Васса, 8, Юлія, 3; сестра її Ірина Дмитрівна, 47.
59. Гасійчучка Наталія Михайлівна, 71.
Солонинка Василь Костянтинович, 66; Юстина Йосипівна, дружина, 59.
Солонинка Максим Васильович, 21; Февронія Василівна, дружина, 20.
Солонинка Павло Васильович, 31; Марина Миколаївна, дружина, 24.
60. Михалюк Никифір Якович, 50; Тетяна Микитівна, дружина, 45; сини їхні: Степан, 17, Ілля, 11.
Биризовський Тимофій Кирилович, 66; Марія Григорівна, дружина, 64.
Биризовський Федір Тимофійович. 30; Ірина Михайлівна, дружина, 30; дочка їхня: Анна, 6.
Паштирян Федір Михайлович, 22; Марфа Онуфріївна, дружина, 21; син їхній: Данило, 2; мати його Марія Йосипівна, вдова, 49; дочка її: Юстина, 20.
61. Кулик Петро Микитович, 46; Марія Тимофіївна, дружина, 30; діти їхні: Ілля, 8, Катерина, 16.
Гончар Тимофій Феодосійович, 59; Фотина Іванівна, дружина, 30; діти їхні: Тарас, 12, Тетяна, 18, Параскева, 14.
62. Гончар Григорій Тимофійович, 26; Анна Михайлівна, дружина, 24; син їхній Василь, 2.
Гончарук Євстафій Гаврилович, 49; Анна Микитівна. Дружина. 39; діти їхні: Максим, 15, Анна, 21, Євдокія, 8, Матрона, 5, Килина, 2.
63. Печенюк Прокопій Гаврилович, 46; Олена Яківна, дружина, 43; діти їхні: Сава, 26, Ілля, 21, Семен, 17, Петро, 7, Тетяна, 12.
64. Мельник Прокопій Васильович, 60; Ксенія Семенівна, 58; Сини їхні: Трофим, 19, Кирило, 15, Давид, 9.
65. Березовський Яків Тимофійович, 38; Марія Софронівна, 36; діти їхні: Григорій, 13, Данило, 3, Онисія, 11, Анастасія, 7.
66. Биризовський Кирило Петрович, 323; Гликерія Фотівна, дружина, 30; сини їхні: Іван, 5, Гаврило, 2.
67. Горобчук Прокопій Іванович. 34; Юліта Дмитрівна, дружина, 30; син їхній Захарій 5.
Бушовський Іван Авксентійович, 39, Анна Тимофіївна, дружина, 34; діти їхні: Трохим, 12, Ілля, 5, Марина, 8, Зиновія, 2.
68. Паршенко Тимофій Григорович, 63; Марія Петрівна. Дружина, 47; дочка їхня Агафія, 7.
Паршенко Никон Тимофійович, 25; Феодосія Феодосіївна, дружина, 22.
69. Нагорняк Леонтій Максимович, 30; Феодосія Микитівна, дружина, 30; син їхній Василь, 3.
Нагорняк Митрофан Максимович, 21; Фотина Софронівна, дружина, 21; син їхній Константин, 2.
70. Гончарук Макарій Гаврилович, 29; Матрона Степанівна, дружина, 27; дочки їхні: Пелагія, 5, Анна. 4.
Гончарук Арефа Максимович, 49; Агафія Григорівна, дружина. 44, діти їхні: Василь, 9, Іван, 3, Параскева, 15, Марія, 12, Анна, 5.
71. Биризовський Петро Кирилович, 55; Агрипина Яківна, дружина, 44; дочка їхня Тетяна, 22.
Биризовський Доримидонт Петрович, 29; Катерина Іванівна. Дружина, 21.
Біличка Агрипина Петрівна, вдова, 48; діти її: Григорій, 16, Петро, 13, Михайло, 9, Параскева, 19.
72. Косташ Пилип Леонтійович, 50; Марія Семенівна, дружина. 34; діти їхні: Никифір, 17, Павло, 14, Євгенія, 11, Килина, 8.
73. Визнюк Данило Якович, 35; Ірина Григорівна, дружина, 35; син їхній Захарій, 13; брат його Нестор Якович, 16.
Нагорняк Авксентій Іванович, 37; Євдокія Євстафіївна, дружина, 28; діти їхні: Микита, 2, Ксенія, 6, Февронія, 4 74. Миронюк Роман Олексійович, 19; Євгенія Арефівна, дружина, 19; мати його Докія Костянтинівна, 57; син її Данило, 30.
Корчовий Федір Іванович, 38; Євдокія Микитівна, дружина. 34; діти їхні: Іван, 13, Миколай, 2, Євдокія, 7, Марія, 5.
75. Косташ Євгеній Пилипович, 30; Ксенія Прокопівна, 75. Косташ Євгеній Пилипович, 30; Ксенія Прокопівна, дружина, 28; діти їхні: Йосип, 8, Наталія, 3.
Савов Хома Іванович, 48; Марія Павлівна, дружина, 26; дочка їхня Васса, 16.
Кордонський Олексій Іванович, 30; Марія Петрівна, дружина, 24; дочка їхня Анна, 3.
76. Паровий Никон Андрійович, 24; Анастасія Григорівна, дружина, 24; дочка їхня Параскева, 1; брат його Тихон Андрійович, 19.
Гонтар Пилип Іванович, 29; Єфросинія Андріївна, дружина, 26; діти їхні: Кирило, 2, Марфа, 6.
77. Гонтар Іван Євстафійович, 64; Марія Іванович, дружина, 51; діти їхні: Андрій, 13, Анна, 20; племінник їхній Гонтар Карпо Артемійович, 31.
78. Килимник Микола Йосипович, 48; Секлета Василівна, дружина, 31; діти їхні: Афанасій, 18, Гордій, 5, Петро, 2, Катерина, 8.
Килимник Федір Миколайович, 20; Васса Григорівна, дружина, 19.
79. Прохницька Анна Авксентіївна, вдова, 43; Сини її: Касян, 23, Яків, 15.
Прохницька Агрипина Іванівна, вдова, 45; діти її: Іван, 24, Христофор, 18, Олексій, 13, Домнікія, 15.
80. Московчук Дмитро Павлович, 42; Анна Афанасіївна, дружина, 44; син їхній Іван, 12.
81. Московчук Трофим Павлович, 32; Параскева Іванівна, дружина, 26; діти їхні: Василь, 8, Іван, 3, Параскева, 5.
Московчук Семен Павлович, 26; Ірина Павлівна, дружина, 24; дочка їхня Варвара, 3.
82. Боднар Павло Степанович, 57; Олена Іванівна, дружина, 53.
Жмурко Григорій Федорович, 40; Домнікія Григорівна, дружина, 33; діти їхні: Григорій, 14, Євстафій, 11, Дмитро, 7, Яків, 4, Анастасія, 9, Наталія, 2.
84. Вашеняк Василь Федорович, 57; Анна Петрівна, дружина. 50; діти їхні: Никон, 16, Фок, 12, Олена, 19.
Гайдученчиха Юлія Гордіївна, вдова, 31; діти її: Федір, 18, Кирило, 16.
Гайдученко Семен Ілліч, 21; Єфросинія Йосипівна, дружина, 19.
85. Гайдученко Євстафій Васильович, 60; Юлія Авксентіївна, дружина, 50; діти їхні: Федір, 21, Тимофій, 11, Агафія, 8.
86. Вознюк (Візьнюк) Іван Прокопович, 38; Ірина Дорофіївна, дружина, 30; діти їхні: Микита, 11, Антон, 4, Григорій, 2, Ірина, 7, Анна, 2.
87. Бурдейний Степан Дмитрович, 66; сестра його Марина Кучерава, вдова, 56. Бурдейний Іван Степанович, 23; Домнікія Василівна, 23; сини їхні: Дмитро, 3, Петро, 2.
Мазур Григорій Григорович, 58; дочки його: Марія, 21, Єфросинія, 17.
Мазур Степан Григорович, 27; Єпистинія Никифорівна, 27; дочка їхня, 2.
88. Вознюк (Візьнюк) Феодосій Олексійович, 21; Ірина Петрівна, дружина, 18.
Рибак Іван Павлович, 35; Олена Федорівна, дружина, 33; діти їхні: Павло, 2, Пелагія, 6.
89. Московчук Калинник Трохимович, 26; Марія Іванівна, дружина, 26.
Кордонський Іван Григорович, 57; Ірина Федорівна, дружина, 51; діти їхні: Данило, 21, Мойсей, 17, Терентій, 15, Наталія, 16.
90. Мамчук Іван Григорович, 47; Єфросинія Ісаківна, дружина, 44; сини їхні: Данило, 14, Ілля, 12, Ілля, 2 91. Дехтярка Єфросинія Йосипівна, вдова, 48; сини її: Лук’ян, 21, Максим, 14.
92. Дехтяр Семен Васильович, 34; Олена Євстафіївна, дружина, 33; діти їхні: Іван, 12, Микола, 8, Павола, 14, Єфросинія, 6.
Фризучка Пелагія Григорівна, 33; діти її: Михайло, 24, Афанасій, 15, Павло, 9, Наталія, 12.
93. Пушкар Данило Миколайович, 47; Федосія Іванівна, дружина, 40; діти їхні: Семен, 2, Марина. 17, Єфросинія, 15, Катерина, 10; брат її: Ткачук Антон Іванович, 36.
94. Паштирян Федір Іванович, 36; Фотина Арсеніївна, 30; діти їхні: Василь, 12, Онисія, 8.
Паштирян Трифон Іванович, 35; Февронія Дорофіївна. Дружина, 29; сини їхні: Іван, 4, Авксентій, 2; племінник їхній Гончарук Володимир Антонович, 15.
95. Горобчук Іван Степанович, 56; Параскева Яківна, дружина, 54; сини їхні: Вікентій, 20, Федір, 18.
96. Паштирян Василь Іванович, 50; Олександра Гаврилівна, дружина, 47; діти їхні: Степан, 17, Федір, 15, Петро, 11, Єфросинія, 19.
97. Климко Степан Йосипович, 53; Марія Йосипівна, дружина, 45.
Климко Євтихій Степанович, 32; Варвара Гаврилівна, дружина, 29; діти їхні: Іван, 2, Мотря, 10, Єфросинія, 6.
Косташ Антон Васильович, 69.
98. Вашиняк Гаврило Григорович, 58; Марія Василівна, дружина, 51; син їхній Амвросій, 19.
Вашиняк Іларіон Гаврилович, 23; Агрипина Іванівна, дружина, 22.
99. Дідур Микола Федорович, 39; Марія Михайлівна, дружина, 44; сини їхні: Митрофан, 9, Хрисанф, 2.
Коваль Іван Петрович, 33; Варвара Іванівна, дружина, 40; діти їхні: Степан, 5, Марія, 16.
Барило Степан Іванович, 42; Катерина Іванівна, дружина, 24; діти їхні: Григорій, 11, Іван, 7, Євпраксія, 13, Катерина, 1.
100. Барило Ісідор Іванович, 30; Пелагія, дружина (приписка: «в бегах»).
Нагорнячка Ксенія Іванівна, вдова, 50; племінниця її Марія Євфиміївна, 18.
Анна Іванівна Ияищка (?), дівиця, 17.
Гайдученко Доримидонт Васильович, 27 (приписка: у невідомій відлучці).

Турецький перепис с. Рудковець 1681 року[ред. код]

В.Гайдученко надіслав копію турецького перепису (за книгою The Ottoman Survey Register of Podolia (ca. 1681). Деякі результати переводу:
В переписі зазначені імена і прізвища (або імена батьків, рід занять), наприклад, Marko veled-i Andhiy (Марко нащадок Андрія).

  1. Hrıhos hotaman (Григорій отаман)
  2. Furtiy naymıt-i о (Фуртій, наймит “о”)
  3. Fedoriy veled-i Osmuta (Федір, син Осмути)
  4. Fadey veled-i о (Фадей, син “о”)
  5. Masko veled-i Vılaşenko (Машко, син Вилашенка)
  6. Kırılo <veled-i> bodnar (ukr. “kooper.”) – Кирило боднар (майстер, який займається виготовленням дерев'яних виробів). Зноска Колодзейчика «ukr. “kooper.”» припускає слово “кооператор” ? Кирило купець (корчмар) ?
  7. Vasıl veled-i о m. (Василь, син “о m.”)
  8. Toma veled-i Sergüçenko (Тома, син Сергюченка)
  9. Panaşiy veled-i Hrısaçenko (Панашій (Панас), син Грисаченка)
  10. Marko veled-i Andhiy (Марко, син Андрія)
  11. Tımiş veled-i Matıy m. (Тиміш, син Матия “m.”)
  12. Hvıdos birader-i о m. (Федосій, брат “о m.”)
  13. Hrıhos veled-i Dınmagur (Григос (Григорій), син Dınmagur?)
  14. Andhiy veled-i Klımenko (Андрій, син Клименка)
  15. Vasıl veled-i Hrısaçenko (Василь, син Грисаченка)
  16. Fedos veled-i Mabris (Федосій, син Mabris?)
  17. Yakornık veled-i Avrah (Якорник, син Авраама чи, можливо, Івана)
  18. İvanık veled-i Hrıstor m. (Іваник, син Христора “m.” (можливо священника?)
  19. Fılıp veled-i Nıkoropenko (Филип, син Никоропенка)
  20. Mıkolay veled-i Hrısaçenko (Миколай, син Грисаченка)
  21. Matviy birader-i о (Матвій, брат “о”)
  22. Kiryak pastuh (Кір’як пастух)
  23. İstefan <veled-i> pastuh (Стефан пастух (син пастуха)
  24. Andrus veled-i Penro (Андрій, син Петра)
  25. Avram veled-i Danılo (Аврам, син Данила)
  26. Vasıl damad-i Lesunyo (Василь, зять Лесуньо)
  27. Petro veled-i Lesun istarıy (Петро, син Леся старого (?)
  28. Danılo veled-i Hrıstulo Mıhaylo (Данило, син священника (?) Михайла)
  29. Petro veled-i İlya sakin-i Kamaniçe (Петро, син Іллі, що живе в м. Кам’янець)

Всього:
Neferen – 29 (голів домів)
Hane – 20 (домогосподарств)
Műcerred – 9 (холостяків; тих, хто дозрів до одруження)

Незрозуміло що означає скорочення “о m.” і окремо “о” і “m.”. Chat GET видає таке: "о m." скорочено від "oğlu Mehmed" і означає "син Мехмеда".

Податок, що визначений турками на с. Рудківці[ред. код]

Податок Податок keyl (міра) baha (вартість)
Ispence подушна подать з 29 мужчин 588
`öşr-i hinta десятина пшениці 50 900
`öşr-i şa’ir десятина ячменю 100 900
`öşr-i hinta-i siyah десятина гречки 80 800
`öşr-i cavdar десятина жита 800 1200
`öşr-i erzen десятина проса 80 400
`öşr-і girah десятина гороху 10 300
`öşr-i `alef десятина вівса 20 200
`öşr-i keten ve kendir десятина льону і коноплі 280
`öşr-i giyah ve resm-i tapu-i zemin десятина сіна і збір, що стягується при видачі титулу на землю 340
`öşr-i meyve десятина фруктів, плодів 200
`öşr-i bostan десятина городини 200
`öşr-i kovan десятина з пасік 2492
resm-i otlak (ve kişlak-i ez haric amede) resm-i `arus ve haymana ve duhan податок на пасовища, весільний податок, податок на бродяг, зимувальний податок 300
resm-i fuci (ve bi'dat-i hanazir ve bojik) розпусний спосіб життя (порушенням законів інституту шлюбу та родини) 400
niyabet-i cürm ü cinayet ve beytülmal ve mal-i ga’ib ve mal-i mefkud ve yava ve kaçkun ve gayruhu злочин та порушення закону, майно держави, втрачене майно, зникле майно, злодії та шахраї, та інші подібні речі 500
YEKUN Всього 10000

Michaila vnuk (обговорення) Уточнив через Chat GET деякі турецькі фрази, але потрібен все-таки турок. Michaila vnuk (обговорення) 06:03, 11 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Рудківчани, які були вивезені на примусові роботи до Німеччини[ред. код]

  1. Паштерян Опанас Андрійович (1919-1990) — з 1942 по 1945 рік перебував на роботах на військовому заводі.

Мощена дорога (соша) Струга — Калюс[ред. код]

В оповіді Слобідка (Новоушицький район) без посилання на джерело зазначено, що мощення дороги і будівництво мостів здійснювалося по програмі Фортифікаційної підготовки границі до війни за наказом від 19.03.1928 року. Згідно наказу в приграничних районах будувалися приміщення для гарнізонів військ та будувалися дороги до переправ на Дністрі. Територія входила до 52-ї будівельної ділянки між містами Кам'янець-Подільський — Ямпіль. Щоденно на цій ділянці залучалися до 20000 чоловік військовослужбовців та цивільного населення, а також до 1000 підвід.
Із посиланням на Вісті ВУЦВК від 7 грудня 1940 р. є інформація, що "у 1940 році між селами Струга і Калюс колгоспники швидкісними методами проклали 10-кілометрову трасу" [4]. Michaila vnuk (обговорення) 08:04, 18 листопада 2018 (UTC)[відповісти]

Про "розкуркулення" та "примусову колективізацію"[ред. код]

З розповіді моєї бабусі, по лінії матері, Паштерян (Миронюк) Олени Олексіївни(1916-2012р.р.): На початку 20-х років бажаючим селянам нашого села були роздані земельні наділи. ЇЇ неньо (тато) Миронюк Олексій Леонтійович (приблизно 1880 р.н.,а помер приблизно у 1928 чи 29 році) також мав своє поле, господарство, корів, волів, овець, коней та сільськогосподарський інвентар. Працювали всією сімєю, допомогали і біднішим людям, щоне мали своїх наділів землі. Внаслідок проведеної згодом радянською владою в Україні «колективізації», приблизно у 1926-29 роках, в тих селян, які мали свої знаряддя для обробки землі та скот (воли, коні, корови), все було примусово відібрано й передано до створеного колгоспу. Люди не бажали добровільно віддавати все своє майно, інвентар, скотину і переходити в колгосп. Відбувалися спротиви, повстання. Не оминуло це і мого пра-пра-діда Олексу, у якого також все було забрано і сімя залишилася без засобів для існування. Не змирившись з такою політикою влади, він вночі забрав (викрав) з колгоспного двору свій інвентар і скотину. Але влада знову все відібрала. Тоді він знову, вдруге, спробував відібрати своє майно, але його впіймали і сильно побили, аж до втрати свідомості, після чого, в 1928 році, арештували і примусово помістили до психіатричної лікарні в м. Вінниці, де він і помер. Місце поховання і точної дати його смерті сімї не відомо. (Доповнено Гайдученко В.Д.)

Про імена наших односельців.[ред. код]

В унормованих Віктором Михайлюком Сповідальних списках Рудковецької церкви за 1798, 1816, 1859 та 1873 роки побачив багато інтересних імен наших односельців, які дуже рідко або й взагалі майже не зустрічаються в теперішній час. Велика подяка Віктору Івановичу, що він робить таку добру справу, як дослідження історії нашого села, сподіваюся що він не зупиниться на цьому і продовження будуть. Думаю, що багатьом односельцям цікаво знати які імена носили наші предки. Помічені імена в дужках (..) мабуть є спорідненими, через те, що відбувалася русифікація України, і при переписах населення імена міняли за російським правописом, або у кожного писаря були різні рівні освіти (що чую, те й пишу). Я не вказував в цьому переліку імен які є поширеними і використовуються зараз. Також в списках зазначеного періоду є багато зниклих і давно забутих прізвищ (фамілій), але думаю, що ви їх переглянете самостійно….

Імена чоловічі: Авксентій, Айсідор (Сидір), Алєксій (Олекса, Олексій), Ананій, Антоній (Антон), Андрон(Андрій), Амвросій, Арефа, Арсеній, Афанасій (укр. Опанас), Варнава, Варфоломій, Васілій(Василь), Вікентій, Гаврило, Герасим, Гордій, Ігнатій (Гнат), Григорій, Давид, Данило, Демян, Дорофій, Дормидонт, Іларіон, Йосип, Євстафій, Євфимій, Єміліан, Захар, Калинник(чи Каленик), Карпо, Кирило, Константій (Костянтин), Кіндрат, Ларіон, Лев, Леонтій, Лук’ян, Марк(Марко), Макарій, Максим, Матвій (Матфтей), Микита, Митрофан, Мойсей, Назарій (Назар), Нестор, Никон, Никифір, Онуфрій, Пантелеймон, Пилип, Прокопій (Прокоп), Самуїл, Сава (Савин), Сильвестр, Семен, Софоній (Сафон), Штефан (Степан), Тимофій, Тихон, Трохим (Трофим), Федот, Феодосій, Феофан, Филимон, Фок, Фразм, Харитон, Юхтим, Яким.

Імена жіночі: Авринія, Агафія, Агрипіна, Антонія, Васса, Василина, Варвара, Гликерія, Дарія, Домнікія (Домна), Євдокія (Євдоха, Докія), Єпистинія, Єфросинія, Єлисавета, Зиновія, Килина, Ксенія, Матрона, Маріанна, Марфа, Онисія, Олександра (Санда), Павона (або Павола), Палагея (Пелагія), Параскева (Параска), Секлета, Соломія, Софія, Стефанида, Юстинія (Юстина, Устини), Февронія (Феврона), Фекла, Феодосія, Фотина, Христина, Юліта (Уліта). (Доповнено Гайдученко В.Д.)

Про каплицю, землю і рудковецькі історії[ред. код]

Михайлюк (Прохніцька) Дарина Іванівна (1907-2001) розповідала, що її тесть - Михайлюк Микола (Ніколай) Іванович (1867-1925) в молодості зробив з дерева макет церкви і пішов з ним у Західну (Західну Україну) просити гроші на будівництво каплиці у селі (каплиця по суті - це молитовна будівля; церква без вівтаря). Де він був і що робив - не відомо, але через три роки прийшов в село з грошима, освятив каплицю і купив по три гектари землі трьом синам. Сама вона за наполегливою рекомендацією батьків вийшла заміж за одного з цих богачів - німого Якова. Старший син Ніколая - Макарій (1890 р.н.), був священником (попом) у Рудківцях (це той, кого рудковецькі комсомольці засадили в тюрму), а після війни довгий час в с. Ломачинці. Молодший син - Павло - помер в голодовку.

В 2016 році журналіст-дослідник Поділля - Дмитро Полюхович, описуючи археологічні дослідження в Рудківцях [5] поставив під сумнів часовий період встановлення хрестів в Каплиці. Він пише:

"Ще одне цікаве місцеве джерело розташоване у скельній капличці на південно-західній околиці села. На превеликий жаль, після “впорядкування” 2012 року ця капличка втратила весь свій шарм. Раніше то був невеличкий ґрот під мальовничою скелею, з-під якої струменіло джерело з дуже смачною водою. Відомо, що на початку ХХ століття ґрот своїм коштом перетворив на капличку й освятив її місцевий селянин Микола Михайлюк. Щоправда, невідомо, хто ж встановив два ідентичних кам’яних хрести обабіч підскельного джерела. Навряд чи Михайлюк. За стилем вони належать до хрестів, характерних для першої половини ХІХ століття й майже ідентичні хрестам у надзбручанському селі Іванківці (там теж є подібні за формою хрести зі всевидячим оком)".

Також робить такий висновок: "На жаль, місцеві православні чомусь вирішили, що унікальна капличка-печера – не те, що потрібно для їхнього села, і замість неї вліпили стандартну капличку під “цибулинкою”, яких є сотні (якщо не тисячі) від Донбасу до Закарпаття. Вірні, до того ж, чомусь пофарбували давні хрести “серебрянкою”, як якогось провінційного Леніна". Michaila vnuk (обговорення) 12:03, 29 вересня 2023 (UTC)[відповісти]

Рудковецька каплиця