Сукач Микола Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сукач Микола Васильович художній керівник і головний диригент академічного симфонічного оркестру "Філармонія".Заслужений діяч мистецтв України (1996)

Біографія

Закінчив у 1969 році Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського (1969).Він працює в якості диригента Чернігівського філармонійного камерного оркестру, бере участь у спільних проектах з Національним симфонічним оркестром України, Симфонічним оркестром Національної Опери України, з Харківським симфонічним оркестром, з Одеським національним симфонічним оркестром і Донецьким симфонічним оркестром.Микола Сукач виступав як диригент Київського державного музичного театру для дітей та молоді.З 1999 року Микола Сукач зайняв пост художнього керівника та диригента "Філармонічного академічного симфонічного оркестру в Чернигові". Він був художнім керівником восьми міжнародних фестивалів Сіверські музичні вечори. У супроводі симфонічного оркестру Миколи Сукача виконували відомі твори такі піаністи Микола Луганський, Вадим Руденко, Микола Сук, Олег Полянський, Борис Березовський, віолончеліст Олександр Князєв, скрипаль Анатолій Баженов, Саяка Соджі та багато інших виконавців.У 1996 році Микола Сукач був нагороджений почесним званням заслужений діяч мистецтв України. Микола Сукач виступав в ролі запрошеного диригента в США, Німеччині, Іспанії, Португалії, Хорватії, Росії та Беларусії.

Література

http://www.gorod.cn.ua/news/lyudjam-o-lyudjah/12861-maestro-sukach-chernigov-stanovitsja-gorodom-melomanov.html


Статтю «Сукач Микола Васильович» створено або суттєво доповнено в рамках конкурсу «Визначні постаті Чернігівщини 2015».
Від розміру та якості цієї статті станом на 12 жовтня 2015 року залежатиме остаточний бал конкурсанта, який її створив чи доповнив.

: