Oldelaf

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 11:06, 24 жовтня 2011, створена РобоСтася (обговорення | внесок) (→‎Інтернет-ресурси: + {{Ізольована стаття}} за допомогою AWB)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Oldelaf ("Олдела́ф") — французький музикант, автор і виконавець гумористичних пісень. Справжнє ім'я - Олів'́єр Деляф́ос. У 2000 році створив гурт "Oldelaf & Monsieur D" разом з комедіантом Фредеріком Драпом. Однак цей гурт розпався у 2010 (30 січня цього року вони відіграли прощальний концерт на сцені "Олімпії"). Олів'єр створив гурт, який назвав своїм сценічним псевдонімом. До нього ввійшли Жульєн Бретон у ролі Шарля Бертьєра, Олександр Запата як Ален Бертьєр, Фабріс Лемуан (Аморі Канте) та Віктор Пеє у ролі Жака Ф. 21 лютого співак випустив свою соло-збірку "Vendredi". У жовтні цього року має вийшов його перший альбом "Le monde est beau".

Біографія

Уберезні 2003 року Олів'єр Деляфос (він же Oldelaf) став учасником гурту Les Fatals Picards у ролі гітариста для альбому Picardia Independenza.

Oldelaf створив гурт Oldelaf et Monsieur D у 2000 році з комедіантом Фредеріком Драпом, який відділився 30 січня 2010.

Oldelaf

У 2010 він повертається на сцену з групою, яка названа його сценічним іменем "Oldelaf". У такий спосіб від далі йде своєю дорогою з власним проектом, але разом з чотирма музикантами. Знаходить Жульєн Бретон і Александра Запата, які стають братами Шарлем та Аленом Бертьєрами. Так само з'являються Віктор Пеє і Фабріс Лемуан у ролях Аморі Канте, версальського рокера, і Жака Ф., улюбленця Oldeaf'у.

Нові та старі пісні поєднуються у виразній яскравій грі. Усе звучить набагато музичніше, оскільки п'ятеро музикантів грають на гітарах, клавішних, перкусіях, барабанах, басах, контрбасах, укулеле та інших інструментах. Oldelaf і музиканти перетинають усю Францію, виступаючи на найбільших фестивалях, таких як "Les Solidays", "LaSemo" у Бельгії чи "Les Francofolies" у Рошель. 10 грудня 2010 року вони дають концерт "Особливі "Зоряні війни" в "Альамбрі" в Парижі.

21 лютого 2011 року виходить збірка «Vendredi», з яким він опиняється на 18ій позиції найбільш завантажуваних альбомів Франції уже за тиждень після виходу. [1].

Два твори з цієї збірки не ввійшли до його нового альбому «Le Monde est Beau» : Comme je peux et Subjonctif. Це новий студійний альбом, спочатку запланований на 2 травня, але який вийшов аж 17 жовтня. Однак для легального завантаження він був доступний вже 12 вересня. Альбом він було створено протягом одного року за участі Камії Балльон ("Java", "R-Wan", "No One is Innocent", "La Caravane Passe" тощо) і телеканалу France 4[2].

Кліп на пісню La Tristitude з нового альбому, створений Франсуа Готгебером, запущений в ефір 19 серпня на всі відеоканали, починаючи з Dailymotion (партнер випуску) і до сайтів розділення на зразок Viedemerde.fr[2]. Підтримка для Chante ta Tristitude організована VDM et France 4[3], а також повністю переробленим офіційним сайтом http://www.oldelaf.com/ спеціально для цієї події.

Така тривала підтримка (аж до вересня 2011) не пройшла марно: альбом Le Monde Est Beau, як і сингл La Tristitude стали широко популярними не тільки в мережі (VDM, Deezer, MusicMe, Dailymotion та інших платформах для передавання файлів), але й на радіо (RTL, France Bleu, Europe 1, France Inter, Oui FM) та телебаченні (Chabada). Після цього музиканти поїхали у велике турне Францією.

Oldelaf планує створити також другий кліп[4] з допомогою пожертвувань частини користувачів Інтернету на сайті Kisskissbankbank.com[5],[6]. Крім того, заплановано видати DVD з його паризького концерту у "Сігалі" 29 жовтня, якщо користувачам вдасться зібрати 25 000 € [5].

Паралельно оголошено, що Oldelaf знявся у короткометражці Night of the Falling Star[7], створеної Жан-Марком Дельтроном. Один передпрем'єрний показ відбудеться в Нідерландах, інший - у Парижі.

Дискографія

Альбоми

Рік Назва Тип
France Диски France Завантаження France Диски і завантаження разом
2011 Vendredi[1] - 18 -
2011 Le Monde Est Beau[9] - 17 164

Примітки

  1. а б (фр.) Classement des ventes d'albums téléchargés en France du 21 février au 27 février 2011. Chartsinfrance.net.
  2. а б (фр.) Communiqué officiel. Kisskissbankbank.com. 30 juillet 2011.
  3. (фр.) Concours La Tristitude. dailymotion.com. 22 août 2011.
  4. (фр.) Oldelaf présente Kiss kiss Bank Bank. dailymotion.com. 30 juin 2011.
  5. а б (фр.) Aidez-moi à produire mon prochain clip. Kisskissbankbank.com.
  6. (фр.) KisskissBankBank 2. dailymotion.com. 18 août 2011.
  7. (фр.) Site officiel du court-métrage The Night of the Falling Star
  8. а б Disponible uniquement sur les plateformes de téléchargement légal.
  9. (фр.)Stastiques de l'album « Le Monde Est Beau » d'Oldelaf. Chartsinfrance.net.

Інтернет-ресурси