Корсиканець (фільм, 2004)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корсиканець
L'Enquête corse
Файл:ПостерКорсіканець.jpg
ЖанрКомедія
РежисерАлен Берберян
ПродюсерАлен Голдман
Катрин Морисс
СценаристКристиан Клав’є
Мишель Делгадо
На основіQ108740131?
У головних
ролях
Жан Рено
Кристіан Клав'є
КомпозиторАлександр Деспла
КінокомпаніяGaumont
Тривалість92 хв.
Мовафранцузька
КраїнаФранція Франція
Рік2004
Кошторис18 630 000 €
IMDbID 0380349

Корсиканець (фр. L'Enquête corse)  — кінострічка, 2004 року.

Про фільм

В головній ролі дует Крістіана Клав’є та Жана Рено, відомим глядачу по «Прибульцях». Фільм знятий за мотивами французького коміксу «Корсиканське розслідування».

Файл:КорсікаНаціонале.jpg
"Корсіка націонале"
Файл:Франсуа та Леа.jpg
Франсуа та Леа

Структура гумору поставлена так, щоб підкреслити позитивні якості не лише головних героїв, а й оточуючих їх персонажів, зокрема це місцеві жителі невеличкого селища на Корсиці. Парижанину, який потрапив у гущавину дивакуватих людей здається ніби знаходиться на іншій планеті. У Парижі йому думалося він у центрі всесвіту, де з його досвідом, найсучаснішою апаратурою для прослуховування, може здобути будь-яку інформацію. У корсиканському ж селищі не може дізнатися найпростішої інформації. На його запитання про конкретну людину, яку у маленькому соціумі начеб то мають усі знати, отримує відповідь: «Ми тут лише п'ять поколінь, не з усіма знайомі», або ж ігнорують питання  — «де туалет?», а потім несподівано посеред ночі будять і повідомляють: «туалет там…». Злочинці виключно позитивні люди, один ладний ризикнути життям, аби врятувати кошеня із будинку, який сам же замінував. Сепаратисти на потаємному засіданні вирішують нагальні проблеми: «Треба припинити братовбивчу різанину…», хоча «різанини» насправді ніякої немає, а групка шахраїв вдало імітує війну, ділячись на команди з гучними назвами: «Корсіка націоналє», «Вільна Корсика», «Не чекали». Усі мають зброю, ходять в масках, але поліція нарочито ігнорує їхню присутність, дотримуючись правила не втручатися. Зрозуміло, що весь цей маскарад створений для туристів і для інвесторів, які фінансують міжнаціональні конфлікти, щоб викачати у останніх якомога більше грошей. Справжній же конфлікт відбувається між поліцією і розвідкою.

Сюжет

Паризький нотаріус дає доручення знаменитому детективу Ремі Франсуа, який, надаючи собі значущості, називається американським іменем  — Джек Палмер, а фірмовий знак агентства – бульдог, що за словами Ремі значить  — хватка, як у бульдога. Доручення  — знайти клієнта на Корсиці, який ніби то отримав значну спадщину. Та «бульдога» очікують несподівані пригоди на прекрасному острові Корсика.

У ролях

Джерела