Файл:Собор Святого Михайла.wav

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Собор_Святого_Михайла.wav(Аудіофайл WAV, тривалість — 1хв 0с, швидкість — 1,41 Mbps)

Wikimedia Commons logo Відомості про цей файл містяться на Вікісховищі — централізованому сховищі вільних файлів мультимедіа для використання у проектах Фонду Вікімедіа.

Опис файлу

Опис
Українська: Собор Святого Михайла знаходиться в Києві. Михайлівський Золотоверхий монастир — споруджений у 1108–1113 роках онуком Ярослава Мудрого київським князем Святополком Ізяславичем на базі Михайлівського Золотоверхого собору.

Хрестово-купольний шестистовпний храм з трьома нефами та одним позолоченим куполом. На початку XX століття храм — 7-купольний (верхня фотографія). Михайлівський Золотоверхий собор було збудовано з каміння і цегли-плінфи на вапняно-цем'яковому розчині технікою «мішаної кладки» з використанням голосників у пазухах склепінь. Стіни собору прикрашали мозаїки і фрески. Був одним з найбільших монастирів Стародавнього Києва.

На території монастиря знаходиться Київська православна богословська академія та храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.
English: St. Michael's Cathedral in Kiev. St. Michael's Monastery - built in the years 1108-1113 grandson of Yaroslav the Wise, Prince of Kiev Svyatopolk Izyaslavich at the St. Michael's Cathedral. Shestistolpny cross-dome church with three naves and a gilded dome. At the beginning of XX century temple - 7-dome (top photo). St. Michael's Cathedral was built with stones and bricks, lime-plinfy on tsem'yakovomu solution technique "mixed masonry" using holosnykiv in the axils of the vaults. The walls of the cathedral decorated mosaics and frescoes. He was one of the largest monasteries of ancient Kyiv. At the monastery is the Kyiv Orthodox Theological Academy and the Church of the Holy Apostle and Evangelist John the Theologian.
Час створення
Джерело Власна робота
Автор Юлия Скаскевич

Ліцензування

Я, власник авторських прав на цей твір, добровільно публікую його на умовах такої ліцензії:
w:uk:Creative Commons
зазначення авторства поширення на тих же умовах
Ви можете вільно:
  • ділитися – копіювати, поширювати і передавати твір
  • модифікувати – переробляти твір
При дотриманні таких умов:
  • зазначення авторства – Ви повинні вказати авторство, надати посилання на ліцензію і вказати, чи якісь зміни було внесено до оригінального твору. Ви можете зробити це в будь-який розсудливий спосіб, але так, щоб він жодним чином не натякав на те, наче ліцензіар підтримує Вас чи Ваш спосіб використання твору.
  • поширення на тих же умовах – Якщо ви змінюєте, перетворюєте або створюєте іншу похідну роботу на основі цього твору, ви можете поширювати отриманий у результаті твір тільки на умовах такої ж або сумісної ліцензії.


Підписи

Додайте однорядкове пояснення, що саме репрезентує цей файл

Об'єкти, показані на цьому файлі

зображує

Якесь значення без елемента на сайті Вікідані

Історія файлу

Клацніть на дату/час, щоб переглянути, як тоді виглядав файл.

Дата/часМініатюраРозмір об'єктаКористувачКоментар
поточний19:14, 26 жовтня 20151хв 0с (10,09 МБ)Yulia SkaskevcihUser created page with UploadWizard

Нема сторінок, що використовують цей файл.