Файл:0-02-02-b0c054a358c5317b5fa5056429333a88e68a582a0f298eb9f3bb0cd0713ffe1f 79d28997 01.jpg

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Повна роздільність(1200 × 1600 пікселів, розмір файлу: 226 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Wikimedia Commons logo Відомості про цей файл містяться на Вікісховищі — централізованому сховищі вільних файлів мультимедіа для використання у проектах Фонду Вікімедіа.

Опис файлу

Опис
Українська: Раніше, за свідченнями місцевих жителів, місцина, на якій проживав пан Ланшин М. І. з родиною, мала назву Ланжівка, від прізвища господарів. По іншу сторону тодішнього ставка знаходилася Вараківка, володіння панів Вараковських. Місцеві говорять, що Ланшини мали більші статки, ніж Вараковські. Наразі колишні Ланжівка, Вараківка та Потоцьківка є складовими частинками сучасного села Ганно – Миколаївка.

Зі свідчень старожилів відомо, що Ланшині були вправними господарями на своїх землях. Інформаційні жерела дають знати, що в обробітку угідь Ланшини застосовували сівозміну. Отже, основним напрямком господарювання родини було землеробство, тваринництво - утримували свою конюшню. Вони мали свій маєток, згодом побудували школу. Кажуть, що приміщення школи було збудоване з рожевої цегли, на якій був відтиск логотипу пана. Цю цеглу виготовляли у обійсті господарів. Будівля мала три високі ганки. Навколо школи був великий садок, у якому росли вишні, груші, яблуні. Поряд був ставок. Відомо, що згодом будівлю переобладнали у лікарню(пологове відділення), яка функціонувала до 1970-х років.

В полі над ставком проти села Ганно – Миколаївка зберігся надгробок з рожевого граніту, що залишився від поховання Ланшиних. За свідченнями старожилів доля цього надгробку досить цікава. Справа в тому, що жителі села неодноразово його перетягували, ховаючи від небезпек. У вихорі революційних подій панський маєток був знищений, і з невідомих нам причин, можливо від ненависті до панів, плиту перемістили в інше місце, в балку. Під час Другої світової війни надгробки з кладовища військові перетягли у балку та зробили з них переправу для танків. Є інформація, що поховання неодноразово розкопували «чорні археологи», шукаючи там скарби, але нічого не знаходили окрім людських кісток. Але якось, після сильної зливи, місцевий житель натрапив там на золоту каблучку з коштовним червоним каменем, за процедурою здав до державної установи та отримав за знахідку 25% від її вартості. Нині плита знаходиться там, де їй належить, на старому кладовищі. Про те, що це територія поховань свідчить рів та горбочки, що залишилися від могил.
Час створення
Джерело Власна робота
Автор Ревана
Місцеположення камери48° 12′ 33″ пн. ш., 33° 52′ 55″ сх. д. Kartographer map based on OpenStreetMap.Перегляньте це та інші зображення поблизу на: OpenStreetMapinfo

Ліцензування

Я, власник авторських прав на цей твір, добровільно публікую його на умовах такої ліцензії:
w:uk:Creative Commons
зазначення авторства поширення на тих же умовах
Ви можете вільно:
  • ділитися – копіювати, поширювати і передавати твір
  • модифікувати – переробляти твір
При дотриманні таких умов:
  • зазначення авторства – Ви повинні вказати авторство, надати посилання на ліцензію і вказати, чи якісь зміни було внесено до оригінального твору. Ви можете зробити це в будь-який розсудливий спосіб, але так, щоб він жодним чином не натякав на те, наче ліцензіар підтримує Вас чи Ваш спосіб використання твору.
  • поширення на тих же умовах – Якщо ви змінюєте, перетворюєте або створюєте іншу похідну роботу на основі цього твору, ви можете поширювати отриманий у результаті твір тільки на умовах такої ж або сумісної ліцензії.

Підписи

Поховання родини Ланшиних

Об'єкти, показані на цьому файлі

зображує

48°12'33.001"N, 33°52'54.998"E

231 478 байт

1600 піксель

1200 піксель

Історія файлу

Клацніть на дату/час, щоб переглянути, як тоді виглядав файл.

Дата/часМініатюраРозмір об'єктаКористувачКоментар
поточний20:00, 26 вересня 2021Мініатюра для версії від 20:00, 26 вересня 20211200 × 1600 (226 КБ)РеванаUploaded own work with UploadWizard

Така сторінка використовує цей файл: