Файл:DUBs.png

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Повна роздільність(1033 × 813 пікселів, розмір файлу: 234 КБ, MIME-тип: image/png)

Wikimedia Commons logo Відомості про цей файл містяться на Вікісховищі — централізованому сховищі вільних файлів мультимедіа для використання у проектах Фонду Вікімедіа.

Опис файлу

Опис
Українська: Деубіквітинування білків.

Мутовані, надлишкові, пошкоджені білки деградують у клітині за допомогою протеосомної системи деградації. Такі білки несуть специфічну мітку - ланцюжок з білка убіквітину, за допомогою якого і розпізнається протиосомною системою. Але інколи убіквітин приєднується до білка помилково. У такому випадку спрацьовують деубіквітинуючі білки, які від"єднують убіквітин, шляхом руйнування ізопептидних зв"язки. Таким чином, деубіквітинуючі білки можуть рятувати білки від деградації чи змінювати їх локалізацію в клітині. Розробка механізму регулювання убіквітинуючою, деубіквітинуючою системою лежить в основі створення нових препаратів для боротьби з раком. А - убіквітинований білок (білок іде на деградацію в протеосомну систему) В, D - деубіквітинування білка з повним відщепленням убіквітину, білок повертається до нормального функціонування

С,Е - деубіквітинування білка з частковим відщепленням убіквітину, залишки декількох молекул убіквітину може спричинити зміну локалізацію білка в клітині чи подальшу лізосомну деградацію.
English: Deubiquitination protein. The human genome encodes nearly 100 deubiquitinating enzymes, making them the largest family of enzymes in the ubiquitin system. Deubiquitination protein - the large group of enzymes that are responsible for the removal of ubiquitin from proteins.The functioning of deubiquitination enzymes: А - ubiquitination proteins (protein degradation goes on in proteasome system), В, D - deubiquitination with complete removal of the protein ubiquitin, the protein returns to normal functioning, С,Е -deubiquitination protein with partial removal of ubiquitin, resulting protein can change the location of a cell or degrade in proteasome.
Час створення
Джерело Власна робота
Автор Антоненко Світлана

Ліцензування

Я, власник авторських прав на цей твір, добровільно публікую його на умовах такої ліцензії:
w:uk:Creative Commons
зазначення авторства поширення на тих же умовах
Ви можете вільно:
  • ділитися – копіювати, поширювати і передавати твір
  • модифікувати – переробляти твір
При дотриманні таких умов:
  • зазначення авторства – Ви повинні вказати авторство, надати посилання на ліцензію і вказати, чи якісь зміни було внесено до оригінального твору. Ви можете зробити це в будь-який розсудливий спосіб, але так, щоб він жодним чином не натякав на те, наче ліцензіар підтримує Вас чи Ваш спосіб використання твору.
  • поширення на тих же умовах – Якщо ви змінюєте, перетворюєте або створюєте іншу похідну роботу на основі цього твору, ви можете поширювати отриманий у результаті твір тільки на умовах такої ж або сумісної ліцензії.


Підписи

Додайте однорядкове пояснення, що саме репрезентує цей файл

Об'єкти, показані на цьому файлі

зображує

Історія файлу

Клацніть на дату/час, щоб переглянути, як тоді виглядав файл.

Дата/часМініатюраРозмір об'єктаКористувачКоментар
поточний21:45, 28 жовтня 2015Мініатюра для версії від 21:45, 28 жовтня 20151033 × 813 (234 КБ)Антоненко СвітланаUser created page with UploadWizard

Нема сторінок, що використовують цей файл.

Глобальне використання файлу

Цей файл використовують такі інші вікі:

Метадані