Користувач:Владислава Мінахіна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

За 100 кілометрів від Херсона, поблизу села Григорівка, в одній із бухт затоки Сиваш знаходиться незвичайне рожеве озеро. Водойму називають Лемурійським озером, тому що його вважають залишками стародавнього Лемурійського моря.

Історія утворення водойми незвична. В 70-х роках минулого століття сюди впав військовий літак з повним боєкомплектом. У результаті жахливого вибуху утворилася вирва діаметром близько сорока метрів. Через деякий час до цієї впадини стала прибувати вода дивного кольору.

Лемурійське озеро, село Григорівка, Херсонська область

Одеські та японські вчені підтвердили лікувальні властивості потоків. Вода в озері насичена йодом, бромом, сірководнем, хлоридом натрію і починає діяти на організм на мікроциркулярному рівні. Цілюща озерна вода допомагає у лікуванні хронічних захворювань суглобів, шкіри, а також хвороб пов’язаних із запальними процесами. А ще вважається, що вода цього озера омолоджує.

Лемурійське озеро, село Григорівка, Херсонська область

У воді Лемурійського озера 35% солі, що навіть більше, ніж у Мертвому морі. Під ногами відчуваються її кристали, однак торкнутися дна важко – через щільність вода одразу виштовхує нагору. А незвичайний рожевий відтінок озерної води надають водорості, які виробляють цінні для людського організму каратиноїди.

Лікарі запевняють, що купатися у Лемурійському озері – неабияка користь, бо ропа насичена мінералами, кислотами, солями. Берег озера обладнаний душовими кабінами з прісною водою, лежаками, альтанками для відпочинку, міні-дитячим майданчиком. Вхід до озера безкоштовний. Після солоних ванн корисно прийняти ще й грязьові, а зробити це можна всього за 50 метрів від озера – у Сиваші.

Лемурійське озеро, село Григорівка, Херсонська область

Про унікальність загадкового українського «мертвого моря» ще 4 роки тому мало хто знав, а нині ж активно розбудовується інфраструктура навколо озера. В останні роки Лемурійське озеро відвідують все більше і більше туристів.

Особливою популярністю українське чудо природи користується серед фотографів, це ідеальне місце для фотозйомки. Світлини вражають унікальним колоритом дивовижної природи озера.

Поширення публікації можливе за умови зазначення посилання на сторінку першоджерела www.discoverukraine.com.ua