Користувач:Sofia zusy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Словник сучасних термінів

1.Абобус-так школьники називають друг друга

Абобус - цей термін сформувався в інтернеті з двох інших слів, а саме "Абоба" (є альтер-его блогера Глада Валакаса) і "Амогус" (назва гри Among Us з російським акцентом).

2.Абьюзер-людина яка здійснює насилля над жертвою,не завжди фізичне

перекладі означає "насильство", "образа" та "жорстоке поводження" – людина, яка вчиняє насильство над своєю жертвою

3.Вписка-домашня вічірка

Вписка у молодіжному сленгу - це квартира чи будинок, де збираються на вечірку, або сама вечірка. Синоніми вписка - тусовка, вечірка, хата.

4.Жиза- життєво

Все, про що ми написали в цій статті – життя, тобто життєва ситуація. Зазвичай використовується як схвальний коментар в інтернеті у відповідь на вдалий жарт або історію.

5.Зашквар-ганебне,те,що вишло з моди

Це модний, молодіжно-сленговий синонім до таких слів як «марення», «ідіотизм», «ганьба» або «безумство». Однак «зашквар» це не просто сход з котушок або політ гусей, це повне обвалення з дуба з важкими наслідками для психіки. А ще зашквар буває повним, це вже коли зовсім киця ку-ку і потрібно дзвонити нуль-три. Етимологія слова «зашквар», мабуть, походить від слова «шкварки» (пережарені шматочки їжі), тобто «зашквар» це повне перегорання мозку на сильному вогні. Є й інша версія, яка говорить, що на тюремному жаргоні «зашкваріться» означає «облажаться» або «забруднитися», тобто повністю зганьбитися перед колективом.

6.Інфа сотка-достоаірна інформація

Вірогідна, дуже точна інформація. На сленгу підлітка буквально розшифровується як «ця інформація - сотня; я впевнений у цьому на всі 100». Тобто якщо ваша дитина у розмові хоче підвищити переконливість власного висловлювання, підкріплюючи його словосполученням «інфа-сотка», можете не сумніватися, що сказана ним інформація стовідсотково правдива та перевірена.

7.Крінж-злитися,обурюватись

З англійської cringe означає "коробити", "пересмикувати". По суті, це оцінне судження, що має на увазі несхвалення, сором та обурення. - Уявіть, що людина робить щось ганебне. Можливо, перед вашими очима. - Можете сказати йому: "Чувак, ну це ж крінж!".

8.Лс-повідомлення

Індивідуальні повідомлення,

9.Мерч-продукція з символікою певної особи

10.Морозитись- ігнорувати

Проявляти емоційну стриманість або й зовсім ігнорувати когось. тобто, якщо одна людина проявляє інтерес, симпатію до когось, а друга намагається уникнути/позбутися такої уваги, то можна сказати, що оця друга морозиться, відморажується, пада на мороз або вмика мороз:)

11.Токсік-вредний,злобний