Вікіпедія:Дайджест Вікімедіа Україна/Червень—липень 2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

До вашої уваги щомісячний дайджест найважливіших новин від ГО «Вікімедіа Україна». Дізнавайтеся, що цікавого сталося у червні та які можливості ми пропонуємо у липні.

Найцікавіше за червень та поточні події[ред. код]

1. У червні пройшов фотоконкурс «Вікі любить Землю» 2021 в Україні, метою якого є побудувати якомога ширшу базу вільних фотографій пам’яток природи України.

Загалом на конкурс цього року подано понад 11 тисяч фотографій від 330 учасників та учасниць. Із цим результатом Україна є другою країною серед 35 країн, які задекларували свою участь у конкурсі.

2. За червень «Вікімедіа Україна» надала два гранти на відвідування подій для фотографування для Вікіпедії — форум інтернет-діячів iForum та Книжковий Арсенал. У результаті Вікісховище поповнилося понад 200 фотографіями, і серію статей Вікіпедії проілюстровано вперше.

Про те, яку підтримку «Вікімедіа Україна» надає спільноті вікіпроєктів, читайте за посиланням.

3. Зараз триває кілька тематичних марафонів у Вікіпедії за підтримки ГО «Вікімедіа Україна». Обирайте цікаву вам тему, долучайтеся і отримуйте сувеніри за активну участь:

4. У першій половині вересня «Вікімедіа Україна» планує провести щорічну Вікіконференцію — конференцію, присвячену Вікіпедії, вікіпроєктам та вільним знанням. Цього року вона пройде у гібридному форматі: поєднання онлайн-зустрічі та живих локальних зустрічей у кількох містах.

Зараз ми відкриваємо зголошення до організаційної команди конференції — як загальноукраїнської оргкоманди, так і організаторів місцевих зустрічей.

Дізнавайтеся більше та зголошуйтеся до 15 липня включно за посиланням.

Міжнародні новини[ред. код]

Розповімо також про кілька важливих новин міжнародного вікіруху:

1. Цього літа проходять вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа — глобальної некомерційної організації, яка підтримує Вікіпедію та інші вікіпроєкти. Це найвищий керівний орган Фонду Вікімедіа; частина його складу обирається спільнотою редакторів вікіпроєктів.

Зголошення кандидатів завершилося у червні, а зараз починаються їхні кампанії. Проголосувати можна буде у серпні. Усі деталі — за посиланням.

10 липня пройде зустріч кандидатів зі спільнотою Центрально-Східної Європи.

2. 13-17 серпня пройде щорічна глобальна конференція Вікіманія. Цьогоріч вона вперше пройде в онлайн-форматі, а темою буде 20-річчя Вікіпедії.

Також постійно триває прийом заявок на мікрогранти та стипендії на тренінги. Вікімедіа Україна може оплатити покупку книжок чи покрити вартість участі в онлайн вебінарі, якщо це допоможе вам збагатити вікімедійні проєкти.


Щоб отримувати наші новини регулярно, підписуйтесь на

9 липня 2021 року

Архів випусків