Обговорення користувача:Tarasko39

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
                                                                                                                                                               Tарас Конощенко 
                                                                                                                                                                       ( Бас )


Тарас Конощенко народився у Києві в родині музикантів.

Освіту він отримав за фахом фортепіано, хорове диригування, оперний та концертний спів у найкращих музичних академіях України і продовжив навчання в аспірантурі Мюнхенської вищої музичної школи, а потім як стажер у Баварській Штаатсопері (Мюнхен).

В 1994 р. відбувся німецький дебют митця у ролі Sarastro - ,,Die Zauberflöte” Моцарта у Мюнхенському Принцреґентентеатрі під керуванням Сіра Коліна Девіса. Співак є лауреатом і призером багатьох вокальних конкурсів, ним заспівані чисельні концерти у Європі, Японії, Північній та Латинській Америці.

З 1998 по 2003 р. Тарас Конощенко був солістом Баварської Штаатсопери, де він крім інших заспівав партії Colline (La Boheme), Masetto (Don Giovanni), Il Re (Aida), Lodovico (Otello), Nettuno (Il Ritorno d’Ulisse in patria), Zuniga (Carmen).

Восени 2005р. співака запросили до ансамблю Маннгаймского Національтеатру, де він крім інших виконyвав партії Padre Guardiano (La Forza del Destino), Leporello (Don Giovanni), Raimondo (Lucia di Lammermoor), Ferrando (Il Trovatore), Bartolo (Le Nozze di Figaro), Fiesco (S.Boccanegra), Daland (Fliegende Holländer).

У своїй успішній кар’єрі митець співав на багатьох оперних сценах, зокрема: Театр Бреґенц, Опера Бонн, Дойче Опер Берлін, Фольксопера Відень, Театр Рояль де ля Монне (Брюссель), Театр Дессау, Фестшпільхаус Баден-Баден, Ґран Театре дель Лісеу (Барселона), Штаатстеатр Штуттґарт, Опера Тулон. В концертах він виступав крім інших з Мюнхенським філармонічним оркестром, Ізраїльським філармонічним оркестром у Тель-Авіві та Хайфі, з Берлінським філармонічним оркестром, симфонічним оркестром Бамбергу (у фестивалі Р.Штрауса в Ґарміш-Партенкірхені).

Співак працював разом крім інших з такими видатними диригентами як Ґеорґ Шолті, Зубін Мета, Вольфґанґ Завалліш, Джеймс Лівайн, Кент Наґано, Фабіо Луізі, Mарчелло Віотті.

У своєму репертуарі Тарас Конощенко має більш ніж 80 оперних партій, в тому числі Philipp II (Don Carlos), Ramfis (Aida), Banco (Macbeth), Basilio (Il Barbiere di Sevilla), Rodolfo (La Sonnambula), Пімен (Б.Годунов), Гремін (Е.Онегін), Кончак (Князь Ігор)