Вікіпедія:Культурна спадщина та видатні постаті (2021)/Результати

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Восени 2021 року ГО «Вікімедіа Україна» запрошувала бібліотекарів та усіх охочих створювати та поліпшувавати статті на теми культурної спадщини та про видатних людей України. З 5 жовтня до 5 листопада до конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» долучилисьблизько 50 бібліотекарів та інших охочих, вони внесли понад тисячу правок із гештеґом #biblio2021 до 830 статей, створюючи нові та поліпшуючи існуючі статті у Вікіпедії про гордість рідного краю.

Оцінювання відбувалося за такими параметрами: повнота, пізнавальність, нейтральність точки зору, внутрішня узгодженість та структурованість, достовірність та верифіковуваність, грамотність викладу, ілюстративність (фото, аудіо, відео, цитати тощо), окрім цього враховувався і розмір внеску учасників. Після ретельного перегляду внеску конкурсантів організційним комітетом конкурсу до оцінювання експертним журі було допущено менше половини статей. Кількість балів за кожну створену статтю визначали за формулою, докладніше про яку йдеться в Регламенті конкурсу. Бали, виставлені експертним журі, за кожну статтю сумувалися, і так визначався загальний конкурсний бал в інструменті WikiGrade.

Номінації та призи[ред. код]

«Найбільший внесок». У цій категорії нагороджуються три учасники/ці, котрі зроблять найбільший внесок у рамках усього конкурсу. Увесь конкурсний внесок оцінюється відповідно до правил та вимог Вікіпедії та якості доданої інформації. Переможці визначаються за показником «найбільший якісний внесок».

«Найкраща поліпшена стаття». У цій категорії нагороджується 6 учасників, які за період конкурсу суттєво поліпшили вже наявні у Вікіпедії статті (тобто статті, що були створені не пізніше 30 вересня 2021 року включно і при цьому мали розмір не більше 10000 байтів на момент старту конкурсу) — чиї індивідуальні поліпшення будуть визнані найкращими за результатами рейтингу журі.

«Найкраща створена стаття». У цій категорії нагороджується 5 учасників, чиї створені за період конкурсу статті будуть визнані найкращими за результатами рейтингу журі. За результатами оцінювання конкурсу у 2021 році, у зв'язку із невисокими балами від журі та рішенням організаційного комітету нагородження у цій категорії не відбуватиметься.

Переможців чекають цінні призи, набір сувенірів від ГО «Вікімеді Україна» та книги від БФ «Бібліотечна країна».Також відзначимо електронними сертифікатами участі та при нагоді сувенірами усіх активних конкурсантів та конкурсанток, для цього заповніть, будь ласка, анкету і, якщо ви відповідаєте критеріям, зазначеним у Регламенті конкурсу, ми з вами зв’яжемось.

Найбільший внесок[ред. код]

Місце Користувач Загальний бал Кількість створених статей
Максим Огородник 335.5 66
Андрій Гриценко 135,1 26
Гуманіст 73.4 20

Найкраща поліпшена стаття[ред. код]

Стаття Автор(ка) поліпшення Місце
Степанівка (смт) Лебідь Богдана
Колісниченко Анатолій Іларіонович Тетяна Кара
Каретников Валентин Григорович Murashko Olena
Шерей Ганна Костянтинівна Ганна Макаренко
Синцов Іван Федорович НаталяКуп
Романівська Марія Михайлівна Гуманіст

Найкраща створена стаття[ред. код]

Спеціальна відзнака

У зв'язку із невисокими балами від журі та згідно рішення організаційного комітету нагородження у цій категорії не проводитимемо.

Активні учасники та учасниці[ред. код]

ГО «Вікімедіа Україна» нагородить електронними сертифікатами, а пізніше і сувенірами, тих конкурсантів, хто зробив внесок, що відповідає правилам конкурсу до п'яти та більше статей або ж внесок відзначили члени журі. Якщо ви бачите свій нік у переліку — будь ласка, заповніть анкету

Журі[ред. код]

До журі увійшло 12 користувачів з числа досвідчених вікіпедистів, бібліотекарів та краєзнавців України:

Посилання[ред. код]

  • Якщо ви маєте побажання, коментарі щодо того, як проходив конкурс або ж хочете доєднатись до його проведення у майбутньому, будь ласка, заповніть цю форму
  • Про перебіг та результати конкурсу читайте також у блозі ГО «Вікімедіа Україна»