Якубський Борис Володимирович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
U-Bot (обговорення | внесок)
м replace [[Category: with [[Категорія:
U-Bot (обговорення | внесок)
м autowikify
Рядок 1: Рядок 1:
'''Якубський Борис''' ([[1889]] — ?), літературознавець родом з с. Іллінці на Київщині, проф. Київ. Ін-ту Нар. Осв., чл. Іст.літ. Т-ва при ВУАН, Київ. н.-д. катедри мовознавства, співр. Комісії для видавання пам'яток новітнього укр. письменства ВУАН та Київ. філії Ін-ту літератури ім. Т. Шевченка. Серед ін. праць: кн. «Наука укр. віршування» (К. 1922), ст. «До проблеми ритму Шевченкових поезій» (зб. «Шевченко та його доба», II. К. 1925), «Лірика Лесі Українки» (Л. Українка, «Твори», II. К. 1927) та ін. За нім. окупації 1941 Я. залишився в Києві. Дальша доля не відома.
'''Якубський Борис''' ([[1889]] — ?), літературознавець родом з с. Іллінці на Київщині, проф. Київ. Ін-ту Нар. Осв., чл. Іст.літ. Т-ва при ВУАН, Київ. н.-д. катедри мовознавства, співр. Комісії для видавання пам'яток новітнього укр. письменства ВУАН та Київ. філії Ін-ту літератури ім. [[Шевченко Тарас Григорович|Т. Шевченка]]. Серед ін. праць: кн. «Наука укр. віршування» (К. 1922), ст. «До проблеми ритму Шевченкових поезій» (зб. «Шевченко та його доба», II. К. 1925), «Лірика [[Леся Українка|Лесі Українки]]» (Л. Українка, «Твори», II. К. 1927) та ін. За нім. окупації 1941 Я. залишився в Києві. Дальша доля не відома.





Версія за 18:18, 25 червня 2005

Якубський Борис (1889 — ?), літературознавець родом з с. Іллінці на Київщині, проф. Київ. Ін-ту Нар. Осв., чл. Іст.літ. Т-ва при ВУАН, Київ. н.-д. катедри мовознавства, співр. Комісії для видавання пам'яток новітнього укр. письменства ВУАН та Київ. філії Ін-ту літератури ім. Т. Шевченка. Серед ін. праць: кн. «Наука укр. віршування» (К. 1922), ст. «До проблеми ритму Шевченкових поезій» (зб. «Шевченко та його доба», II. К. 1925), «Лірика Лесі Українки» (Л. Українка, «Твори», II. К. 1927) та ін. За нім. окупації 1941 Я. залишився в Києві. Дальша доля не відома.



Література