Іван Ковач (композитор)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

 

Іван Ковач
Народився 1937[1]
Руський Керестур, Кула, Сербія
Помер 1992[1]
Новий Сад, Сербія
Діяльність композитор
Alma mater Isidor Bajić secondary school of music, Novi Sadd, факультет філософії Белградського університетуd і Faculty of Music Arts, Belgraded
Батько Ковач Михайло Іванович

Іван Ковач (серб. Ivan Kovač) (Руський Крстур, 1937Новий Сад, 1992) — сербський композитор русинського походження, професор Академії мистецтв у Новому Саді.

Біографія[ред. | ред. код]

Його батьком був відомий русинський письменник Михайло Ковач (1909-2005)[2]. У Новому Саді він закінчив середню школу та середню музичну школу Ісидора Баїча (Isidor Bajić), інструментальний відділ (фортепіано). Потім він паралельно навчався на філософському факультеті та в Музичній академії в Белграді, де закінчив перший ступінь по класу фортепіано, а в 1969 році дипломовано за фахом композитора.

Під час навчання в Белграді він працював музичним співробітником на Радіо Белград, а після закінчення навчання став редактором редакції серйозної музики. Після повернення до Нового Саду Ковач став помічником директора музичного виробництва на Радіо Новий Сад (1974), а потім деякий час працював директором музичної школи Ісидора Баїча. Після заснування Академії мистецтв у Новому Саді Ковач став її професором, а потім деканом.

Твори[ред. | ред. код]

Він писав музику різних жанрів - від вокальної музики до фортепіанної, камерної та хорової музики, до великих оркестрових творів[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в NUKAT — 2002.
  2. а б Мишанич, О. В.; Стаценко, Н. С.; Цап, М. М. (1 лютого 2013). Ковач Іван (Ukrainian) . Т. 13. Інститут енциклопедичних досліджень НАН України. ISBN 978-966-02-2074-4.

Посилання[ред. | ред. код]