Іван Марочко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іван Марочко
Ion Marocico
Народився 20 грудня 1974(1974-12-20) (49 років)
Ілем, Сучава, Румунія
Країна  Румунія
Національність українець
Діяльність політик
Знання мов румунська і українська
Посада член Палати депутатів Румунії[d]

Іван Марочко, рум. Ion Marocico (20 грудня 1974, громада села Ульма Сучавського повіту, Румунія) — український громадський і політичний діяч Румунії.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився Іван Марочко у сім'ї лісоруба 20 грудня 1974 року в українській гуцульській громаді села Ульма Сучавського повіту, де закінчив восьмирічку, а ліцей «Електротіміш» у місті Тімішоара.

У 2004 році закінчив юридичний факультет Університету ім. Ніколає Тітулеску у місті Крайова. Два роки працював юридичним радником, а потім обняв адвокатську професію. Одружений, дружина бухгалтер, мають двоє дітей.

Громадська і політична діяльність[ред. | ред. код]

Іван Марочко є членом тімішоарської організації СУРу з 2001 року, заступником голови Тіміської філії СУРу, а з 2010 року першим заступником. На З'їзді СУРу у Тімішоарі 2011 року, його було обрано головою Комісії з питань етики і спірних питань. Балотувався у депутати від української громади через бажання відстоювати у законодавчому органі Румунії права та інтереси українців, доводити до відома громадськості з трибуни Парламенту проблеми, з якими стикається українська громада.

9 грудня 2012 у Румунії пройшли парламентські вибори. Від Союзу українців Румунії (СУР) балотувався адвокат Іван Марочко з Тімішоари, який увійшов до Парламенту Румунії як представник української громади.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Marocico Ion (рум.). Процитовано 2 липня 2022.