Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України
Основні дані
Засновано 1964
Приналежність НАН України
Сфера економіка
Кількість співробітників 139
Контакт
Ключові особи директор Кравців Василь Степанович
Адреса 79026, м. Львів, вул. Козельницька, 4
Тип академічна установа[d]
Вебсторінка ird.gov.ua

Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього — інститут в структурі НАН України, що є головною науковою установою України з проблем регіональної політики та транскордонного співробітництва. Він утворений в 1994 році на базі Львівського відділення Інституту економіки НАН України, яке було засноване в 1964 році.

Короткий опис[ред. | ред. код]

В Інституті проводяться фундаментальні і прикладні дослідження: проблем формування регіональної політики, систем управління та еколого-економічного регулювання розвитку регіонів, раціонального використання виробничого, трудового, природно-ресурсного та інтелектуального потенціалу регіонів, ринкової інфраструктури і підприємництва, зовнішньоекономічної діяльності та транскордонного співробітництва, регіональної статистики. Інститут здійснює: підготовку проектів програм соціально-економічного розвитку різних територіальних одиниць і виробничих підприємств, організацій, розробку методик, проектів законодавчих і нормативних актів, наукові експертизи, організацію нарад, семінарів, конференцій, надає консультації з усіх напрямків своєї наукової діяльності.

Інститут виконує функції методологічного, науково-організаційного і координаційного центру, є засновником та видавцем науково-практичного журналу «Регіональна економіка».

Посилання[ред. | ред. код]

  • ird.gov.ua — офіційний сайт «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України».