Авангард (стадіон, Звягель)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стадіон «Авангард»
Країна  Україна
Розташування Звягель, Житомирська область Україна Україна
Команда (-и) «Авангард» (Звягель)
«Полісся» (2018—2019)
Авангард (стадіон, Звягель) у Вікісховищі

Стадіон «Авангард» — багатофункціональний стадіон у місті Звягель Житомирської області. На стадіоні проводяться матчі чемпіонату Житомирської області. Домашня футбольна арена футбольного клубу «Звягель».

Історія[ред. | ред. код]

До початку Другої світової війни на території стадіону знаходився цвинтар. Після звільнення міста від нацистських військ на його території більшовики проводили сільськогосподарські ярмарки. Під час будівництва стадіону знаходили рештки німецьких воїнів[1].

У жовтні 2012 року на стадіоні встановили нові, сучасні бігові доріжки із синтетичного матеріалу — рекортану. Доріжка має довжину 400 метрів, а ширину — 5 метрів. Придатна для проведення спортивних змагань у різні пори року[2].

У квітні 2018 року проводився косметичний ремонт стадіону[3].

У травні 2020 року завершилися ремонтні роботи. Частково відремонтували бігову доріжку та нанесли на неї розмітку, відремонтували огорожу на міні-футбольному майданчику, а також закріпили протиударну сітку, побілили всю огорожу міського стадіону, та придбали електронне табло[4].

Команди[ред. | ред. код]

Окрім легкоатлетичних змагань на стадіоні проводяться й футбольні матчі. Зокрема, в чемпіонаті Житомирської області виступала однойменна команда, яка до 2018 року проводила домашні поєдинки на вище вказаному стадіоні. також на цьому стадіоні з 2016 року по нинішній час, приймає домашні матчі футбольний клуб «Звягель». Футбольні вболівальники тоді ще Новограда-Волинського з 2016 по 2018 рік мали змогу побачити на цьому стадіоні «новоградське дербі», яке відбувалось у рамках Чемпіонату області з футболу. З травня 2018 року по кінець серпня 2019 року — домашній стадіон житомирського «Полісся», на якому команда грала поєдинки Другої ліги України.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Стадіон "Авангард" у Новограді-Волинському - колишнє німецьке військове кладовище (ФОТО, СХЕМА). Архів оригіналу за 28 січня 2021. Процитовано 15 грудня 2020.
  2. У Новограді-Волинському на стадіоні «Авангард» урочисто відкрито нові бігові доріжки. Архів оригіналу за 29 листопада 2020. Процитовано 15 грудня 2020.
  3. У Новограді стадіон "Авангард" готують до нового сезону. Архів оригіналу за 30 вересня 2018. Процитовано 15 грудня 2020.
  4. Стадіон «Авангард» відновив роботу! Умови для відвідувачів — покращені. Архів оригіналу за 26 червня 2020. Процитовано 15 грудня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]