Авантюристи (фільм, 1984)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Авантюристи»
фр. Les morfalous
Жанр комедія
військовий
пригодницький
Режисер Анрі Верней
Продюсер Ален Бельмондо
Тарак Бен Аммар
Сценарист Мішель Одіар
Анрі Верней
У головних
ролях
Жан-Поль Бельмондо
Жак Вільре
Мішель Константен
Марі Лафоре
Мішель Кретон
Оператор Едмон Сешан
Композитор Жорж Дельрю
Художник Жак Солньє
Кінокомпанія StudioCanal
Тривалість 95 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 1984
IMDb ID 0087742

«Авантюристи» (фр. «Les morfalous») — французький комедійно-пригодницький кінофільм, знятий Анрі Вернеєм й випущений 18 березня 1984 року, з Жаном-Полем Бельмондо в головній ролі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Під час Другої світової війни у квітні 1943-року французькі війська вибили німців з маленького туніського містечка Ель-Ксур. У сейфі міського банку знаходилася велика кількість золотих злитків вартістю 6 мільярдів доларів. Оскільки у містечку не залишилося жодної живої душі, для перевезення цього золота у безпечне місце — до Сфаксу, послали спеціальний автомобіль у супроводі двох вантажівок з бійцями іноземного легіону для супроводу та охорони.

Коли конвой прибув на місце, то був несподівано майже повністю знищений німецьким підрозділом — 4-тою ротою під командуванням капітана Ульріха Дітерле (П'єр Землер), яка невідомо як опинилася у місцевій фортеці. Живими залишилися тільки унтер офіцер Едуар Мюзар (Мішель Константен), сержант П'єр Оганьєр (Жан-Поль Бельмондо), легіонер Буасьє (Мішель Кретон). До них приєднався вцілілий артилерист — капрал Бераль (Жак Вільре). Вночі сержантові Оганьєру та артилеристові Бералю за допомогою вцілілої гаубиці вдалося знищити німецький підрозділ.

В умовах, що склалися, Оганьєр та Буасьє запропонували поділити усе золото на чотирьох. З цим категорично не погоджується унтер офіцер Маюзар, який бере командування на себе і погрожує трибуналом. Що ж буде далі та де опиниться золото?

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]