Автомагістраль A31 (Нідерланди)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль A31

Автомагістраль A31 у Нідерландах.
Загальні дані
Країна  Нідерланди
Мережа Rijksweg
Номер A31, N31, A31 і N31
Довжина 67 км
Напрямок захід-схід
початок Афслютдейк
кінець Драхтен
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap r13162343  ·R
Мапа

CMNS: Автомагістраль A31 у Вікісховищі

Автомагістраль A31 — голландська автомагістраль у провінції Фрисландія, яка пролягає від Афслютдейку через Гарлінген і Леуварден до Драхтену. Дорога починається від A7 з розв’язки Цюрих (трохи нижче села Цюрих) і також закінчується назад на A7, де вона досягає перехрестя Драхтен. Вона є автомагістраллю лише на розв’язці Цюриху та між Гарлінгеном і Марссумом (безпосередньо перед Леуварденом). Решта маршруту – двосмугова. A31 між Харлінгеном і Леуварденом є однією з небагатьох автомагістралей у Нідерландах, яка не з’єднується безпосередньо з іншою автострадою.

Вальдвей[ред. | ред. код]

Відрізок від Леуварден-Хемріксайн до Драхтена був перетворений на чотирисмугову автомагістраль з окремими проїжджими частинами між 2003 і 2008 роками і також називається Wâldwei. Частиною роботи було будівництво акведуку Лангділ та подвоєння до Фонеяхтбруга. 31 жовтня 2007 року рух вперше міг використовувати чотири смуги вздовж усього маршруту[1], та завершивши подвоєння до Вальдвея. Ділянка дороги була офіційно відкрита 21 січня 2008 року міністром транспорту, громадських робіт і водного господарства Ерлінгсом.

Петля навколо Леувардена[ред. | ред. код]

Рішення про маршрут на ділянці між A31 і початком Вальдвея, також відомого як Петля навколо Леувардена, було підписано 15 квітня 2009 року міністрами Крамером (VROM) і Ерлінгсом (міністерство транспорту і водного господарства).

Дорога починається на північному заході на перехресті A31 з N383 у Марссумі та з’єднується з A32 у Верпстергуку. Шлях перетинає канал Ван Харінксма через Акведук Річарда Хагемана. Зараз у Верпстергуку розпочато роботу на станції "Leeuwarden Werpsterhoeke" з трансферіумом[nl]. Новий західний під’їзний шлях від Леувардена, також з акведуком під каналом Ван Харінксма, з’єднується з петлею навколо Леувардена.

Навесні 2010 року розпочалися роботи по будівництву петлі навколо Леувардена і пов'язаних з ним споруд[2].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]